NISSAN LEAF ALLTID TILKOBLET VIA TELENOR CONNEXION

Telenor Connexion vil gjøre det mulig for eier av Nissan LEAF å bruke mobiltelefonen eller PC- en til å sjekke batteristatus og rekkevidde, slå på bilens varme- og kjøleanlegg, selv når deres Nissan LEAF er parkert og motoren er slått av. Dette er første gang slike tilkoblingsmuligheter er standardutstyr i en elektrisk bil. Nissan LEAF ble kåret til ”Årets Bil i Europa for 2011”.
Telenor Connexion er valgt som den europeiske konnektivitetsleverandøren for Nissan LEAFs ”CARWINGS” intelligent transport-system (IT), som gjør det mulig å koble sammen den elektriske bilens sofistikerte senderenhet med Nissans CARWINGS Data Center. Takket være Telenor Connexion vil eierne av den helelektriske bilen alltid ha tilgang, både mens de er i bilen eller borte fra den, til dataene og informasjonen de trenger med tanke på bekvemmelighet, komfort og trygghet. De unike egenskapene i Nissans CARWINGS system omfatter overvåking av tilstanden til batteriene i den elektriske bilen, brukshistorikk og fjernstyring av varme- og kjøleanlegget. Dette gjør sømløs kommunikasjon mellom bilen og menneskene via mobile nettverk og PC-er mulig.

- Telenor Connexions dediserte IT- og teleløsninger knytter Nissan LEAFs senderenhet til Nissan CARWINGS Data Center via en nettverksløsning som gir Nissan muligheten til å levere et sikkert og stabilt produkt til våre kunder, sier visepresident for produktstrategi og -planer i Nissan International SA, Pierre Loing. Loing er også ansvarlig for Nissans europeiske zero emission business unit, plassert i Nissans europeiske hovedkvarter i Rolle, Sveits.

- Vi er svært glad for dette samarbeidet med Nissan. Samarbeidet vil spille en stor rolle i arbeidet med å sette en standard for hele elbil-industrien. Avtalen er starten på det som vi forventer å bli et langvarig partnerskap. Den er av betydelig verdi for Telenor Connexion, men framfor alt forsterker den vår posisjon som den ledende konnektivitetsleverandøren til bilindustrien. Vi har allerede avtaler med store globale aktører i bilbransjen som Volvo Cars, Volvo Trucks, Scania og Daimler, sier Per Simonsen, CEO i Telenor Connexion.
Nissan LEAF ble kåret til ”European Car of the Year 2011” og er verdens første masseproduserte, helektriske nullutslippsbil. Den nye elbilen vil være i salg i Europa fra tidlig 2011, og de første landene som får biler er Portugal, Irland, UK og Nederland.

###

For mer informasjon kontakt:

Nissan Nordic Europe Oy, Director, Communications, Taina Erkkilä, +358 10770 5311, terkkila@nissan-europe.com

Om Nissan i Europa

Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte selskapet 498 027 biler i 40 markeder i Vest- og Øst- Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 390 727 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Om Telenor Connexion
Telenor Connexion er en ledende global leverandør av innebygd konnektivitet for næringslivet og livskritiske formål. Selskaper i bransjer så forskjellige som bilindustrien, sikkerhet, offentlig infrastruktur og flåtestyring implementerer innebygde konnektivitetsløsninger for å oppnå produktivitetsgevinst, kostnadsstyring, miljøforbedring og bedre kundeservice. Med mer enn 10 års erfaring er Telenor Connexion er pålitelig partner som forstår og som er dedikert til våre kunders virksomhet.
Telenor Connexion leverer internasjonale, kosteffektive M2M (maskin-til-maskin) kommunikasjonsløsninger til en rekke globale kunder som Volvo, Daimler og Securitas Direct.

NISSAN NORDIC EUROPE OY

Ifølge den ledende industrianalytikeren Berg Insight er Telenor ”den mest avanserte mobiloperatøren innenfor M2M- området” og også ”den dominerende leverandøren av trådløs M2M-konnektivitet”. Telenor Connexion er et heleid selskap i Telenor Group, verdens sjette største mobiloperatør. Telenor Group er en internasjonal leverandør av høykvalitets tele-, data- og mediekommunikasjonstjenester med mobilvirksomhet i 13 markeder i Norden, Sentral- og Øst-Europa og i Asia. For mer informasjon kan du klikke deg inn på www.telenorconnexion.com