HELE NISSANS NORDISKE FORHANDLERNETTVERK ER KLART FOR SALG OG SERVICE AV ELEKTRISKE BILER

«Hele forhandlernettverket i de nordiske landene, samt Estland og Latvia er klart for å selge elbil og utføre service for Nissan LEAF-eierne. Dette er særlig viktig for bileiere som trenger det samme servicenivået og kvaliteten fra Nissan-forhandleren uansett sted,» sier kommunikasjonsdirektør Taina Erkkilä fra Nissan Nordic Europe.

Forhandlerne har gått gjennom den tekniske opplæringen og selger opplæringen, anskaffet det spesifikke vedlikeholdsverktøyet for Nissan LEAF, en bil for prøveturer, så vel som et ladepunkt.

«I framtiden forventes det at så mange forhandlere som mulig også vil investere i en hurtiglader som LEAF-eierne og også andre førere av elektriske biler kan dra nytte av på veien. Hurtigladere kan lade batteriet til 80 % av kapasiteten på rundt en halv time. I Norge er det allerede 22 Nissan-forhandlere som har disse hurtigladepunktene med betalingsløsninger og de brukes mye. Et omfattende nettverk av hurtigladepunkter støtter førernes behov for lengre kjøreturer,» sier Erkkilä.

Nissan gjør nullutslippsmobilitet rimeligere

Nissan reduserte prisen på den helelektriske Nissan LEAF med 3.000 Euro (ca 23.000,- NOK) på de europeiske markedene den 24.januar. Endringen kommer som en del av en global innsats for å gjøre LEAF rimeligere i den nyskapende elektriske bilens tre hovedmarkeder som er Japan, Europa og USA. Dette kommer på topp av incentivene som tilbys av statlige og regionale myndigheter. Samt ikke minst den gode kampanjen på bilen som varer ut 31.3.2013, der kunden får gratis leiebil hos Hertz i 20 dager over tre år.

Strategisk monterte hurtigladere har begynt å danne en serie «elektriske hovedveier» gjennom Europa, noe som reduserer bekymringene for elbilenes potensielle rekkevidde og øker nytten av den i dagliglivet. Om lag 600 LEAF-kompatible CHAdeMO hurtigladere er installert rundt om i Europa så langt.