VERDENS MESTSELGENDE 100% ELEKTRISKE BILMODELL ER NÅ PAKKET MED ENDA MER TEKNOLOGI

Nissan går enda et hack videre hva gjelder å lytte til hvordan sjåfører tenker og føler rundt elektriske biler - med den nyeeste og mest innovative forbrukerteknologi som nå er lagt til nye Nissan LEAF.

 

Nissans ingeniører fra Storbritannia, Europa og Japan har utviklet mer enn 100 teknologiske endringer for den nye LEAF modellen, samtidig som de har forbedret mange eksisterende funksjoner for større effektivitet og enda bedre ytelse.

 

I sentrum er CarWings telematikk- og underholdningssystem, koblet til omverden med en dedikert on-board SIM. Dette frigjør sjåfører fra å måtte bruke sin egen smarttelefon for å gi bilen tilkobling, og alt styres via en 7" berøringsskjerm.

 

Storparten av de over 100 endringene har kommet til på bakgrunn av tilbakmeldinger fra LEAF-kunder, eller at ingeniørene har blitt inspirert av kommentarer på noen av de mange og aktive nettforumene der LEAF-kunder er meget active brukere.

 

Raffinering av algoritmen som brukes for å fastslå den gjenværende rekkevidden til bilen mens du kjører, er en av de viktigste endringene. Andre inkluderer:

  • Muligheten for å "koble til" Nissan LEAF for å sjekke den ladestatus osv før du skal kjøre
  • "Google Send To Car" gir deg kjøreruter fra en PC eller smarttelefon
  • En liste over ladestasjoner i nærheten oppdateres kontinuerlig gjennom telematikksystemet
  • "Eco modus" knappem på rattet reduserer akselerasjon og øker rekkevidden
  • "Bose Energy Efficient Series" (EES) lydanlegg har en lettere basshøyttaler og en digital forsterker for å bruke mindre energi
  • Ny batteriindikator viser nå også gjenværende kapasitet i prosent
  • LED lys i "laderommet" for lettere tilgang på kveldstid / når det er mørkt
  • Bilen kan varmes opp på vinteren eller kjøles ned på sommeren via CarWings app
  • En RSS-leser viser nyheter, værinformasjon eller annen informasjon fra din favoritt RSS-feed

 

Malcolm Holmes, ansvarlig for utvikling av design for lyd, IT og instrumenter uttaler: "Teknologi blir mer og mer viktig for våre kunder og Nissan ønsker å sikre at all teknologi vi bruker i Nissan LEAF er innovativ, nyskapende og til glede for våre kunder.

 

"Vi ønsker ikke å benytte teknologi som bare en gimmick. Den teknologien vi tilføyer skal gi riktig verdi for kunden og alle funksjonene vi har lagt til i nye Nissan LEAF vil øke kjøre- og brukergleden."

 

Verden over er det solgt flere enn 65.000 Nissan LEAF, mer enn 10.000 i Europa og det nærmer seg 5000 i Norge alene; alt i alt har disse bilene kjørt mer enn 300 millioner utsllippsfrie kilometer.