HELT NYE NISSAN X-TRAIL STYRKER NISSANS CROSSOVER MODELLREKKE

  • Den nye X-Trail bygger videre på Nissans 4x4-tradisjoner og på merkets crossoverledelse
  • Stilfull, komfortabel og meget gode  offroadegenskaper
  • Mulighet for syv seter med fleksibel seteløsning
  • Best i klassen hva gjelder benplass bak
  • Fullt oppkoblet via det nye NissanConnect systemet med en rekke nye applikasjoner
  • Kommer med både to- og firehjulstrekk
  • Ny Nissan XTronic på 2WD-utgaven
  • Ny 130 hk dCi dieselmotor med markant forbedret CO2-utslipp og lavere drivstofforbruk sammenlignet med foregående modell (starter på 129 gr CO2)
  • I salg i Europa og Norge fra juli 2014

Under bilutstillingen i Geneve, som nå pågår, viser Nissan en rekke viktige modeller som er lansert eller skal lanseres nå i år. En av disse, og en meget viktig nyhet for Norge, er Nissans nye X-Trail. Nissan har befestet sin posisjon som ledende innen crossoversegmentet med ankomsten av den helt nye X-Trail. Fullstendig redesignet fra grunnen av slutter nye X-Trail seg til Qashqai, Juke og Murano og Nissans omfattende crossoverfamilie. Den bringer med seg ny teknologi, stil og klasseledende nivå hva gjelder funksjonalitet.

 

Den nye modellen er bygget på en felles plattform utviklet av Renault-Nissan alliansen, nemlig Common Module Family (CMF), og har like gode kjøreegenskaper som forrige generasjon, men kombinerer dette med stilfullt crossoverdesign, innovativ teknologi og eksepsjonell komfort. Nye X-Trails design passer perfekt inn i merkets visjon av moderne crossover SUV styling, og definerer Nissans nyeste designspråk.

 

Linjene i X-Trails karosseri er jevne og flytende, men også volumiøse. Den elegante, men likevel sporty profilen integrerer en rekke nye designelementer og detaljer, inkludert flotte nye frontlykter som leveres med LED på de høyeste utstyrsvarianter  - og en makant ny LED signaturstripe som gjør bilen lett gjenkjennelig i mørket. Andre detaljer inkluderer elektriske betjent bakluke og et panorama soltak, som kan åpnes.

 

Innvendig tilbyr den nye X-Trail et helt nytt miljø og interiørdesign. Interiøret og kupeen er designet og konstruert helt fra bunnen. Den inkluderer en mulighet for 7 seter (ekstrautstyr) og har en skrånende konstruksjon som sikrer at alle passasjerne har godt utsyn. Med førsteklasses materialer og intelligent design, setter X-Trail ny standard for adgangen til baksetet, plassen i 3.seterad og teknologi i bilen. X-Trail kommer med den nyeste generasjon av NissanConnect systemet, som tilbyr integrering av smarttelefon og en rekke nyheter inkludert flere innebygde apper som forbedrer den oppkoblede kjøreopplevelsen.

  

Nye X-Trail leveres med en kraftig, men nøysom 130 hk dCi dieselmotor med et dreiemoment på 320 Nm. Den blir tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift og har Nissans nyeste generasjon ALL MODE 4x4 system.

 

Nye X-Trail har målene: 4635 mm lang, 1820 mm bred, 1695 mm høy, 210 mm bakkeklaring og har en akselavstand på 2706 mm, som er 7,6 cm lengre enn dagens X-Trail.

 

Sammen med Nissans nye chassiskontroll system og Nissan Safety Shield, har nye X-Trail sterk fokus på sikkerhet og komfort, som gjør enhver reise hyggelig.

 

Den nye X-Trail vil spille en svært viktig rolle i Nissans voksende crossoverfamilie. Den vil bli produsert ved hele ni ulike produksjonsanlegg rundt om i verden for en lang rekke markeder. Globalt var forgjengeren en av selskapets bestselgere og den nye modellen er ventet å gi et betydelig bidrag til Nissans Power 88 forretningsplan (2011-2016). Ikke minst i Norge er det ventet at X-Trail, som allerede har en meget god posisjon i markedet, vil slå godt an. Her kommer den i salg til sommeren.