NISSAN KONKURRERER MED DE BESTE I VERDEN

I 2015 vil Nissan delta i FIA World Endurance Championship med Nissan GT-R LM NISMO, noe som markerer et gjensyn med toppklassen i 24-timersløpet Le Mans for den japanske bilprodusenten. Nissan reiser til Le Mans med et virkelig spennende produkt som representerer neste generasjon Nissan GT-R.

 

"Vi er stolte over å kunne konkurrere med de beste sportsbilprodusentene i verden nok en gang", sa Roel de Vries, Global Head of Marketing and Brand Strategy hos Nissan. "LM P1 er et banebrytende bevis på teknologisk innovasjon, spesielt når det gjelder fremtidige kraftkilder.  Tre produsenter med tre ulike drivlinjekombinasjoner vant løp i 2014. Hvis du trenger ytterligere bevis for at LM P1 er en skarp utfordrer vil du få dette i løpet av årets konkurranseløp."

Nissan har vært borte fra toppklassen i 24-timersløpet Le Mans i 16 år, men selskapet har vært aktive innen andre kategorier og bygget opp ulike fantastiske sportsbiler - fra den nye LM P3-kategorien til et anerkjent motorprogram i LM P2 og helt opp til LM P1 via ACOs ‘Garage 56'-program - en unik klasse i Le Mans reservert for innovativ teknologi som faller utenfor de normale reguleringene. 

"Vårt LM P3-motorprogram er et nytt prosjekt for oss, men hvis det blir halvparten så vellykket som vårt LM P2-program vil vi være veldig stolte over det vi har oppnådd", sa Shoichi Miyatani, President for NISMO. "Vår LM P2-motor har hjulpet team til både mesterskapstitler og -seire i Le Mans. Våre Garage 56-prosjekter har ført oss til LM P1 og spennende innovasjoner. Vi lærte mye fra den tøffe oppgaven med Nissan ZEOD RC, og vi har tatt med oss lærdommen inn i dette prosjektet."

LM P1-biler er de mest ekstreme sportsbilene innen dagens racing, så Nissan og NISMO kunne ikke la denne muligheten gå tapt. 

"Disse bilene representerer kremen av nåværende racingteknologi: store energigjenvinningssystemer, motorer med overlegen drivstoffeffektivitet og enestående aerodynamikk, noe som skaper raske biler i forhold til vekt og utholdenhet", sa Nissans LM P1 Team Principal, Ben Bowlby. "Dette er 24-timers racerbiler som praktisk talt dekker en hel Formel 1-sesong i ett Le Mans-løp. Det er en helt annen utfordring enn i F1, og mye mer relevant i forhold til vanlige biler. Hvis du f.eks. kjører fra London til Edinburgh forventer du at bilen kommer frem, er rask, stabil, komfortabel og sikker, samt leverer kjøreegenskapene og veigrepet du har behov både på og utenom motorveien. Det er denne type utfordringer som Le Mans representerer. Det handler om å ha en rask, effektiv og sikker bil." 

FIA World Endurance Championship gir produsenter muligheten til å utvikle nye teknologier for sine ordinære biler. Med energieffektivitet som en hovedfaktor finnes det ingen bedre testing av teknologi enn et 24-timersløp der avstanden mellom første og andreplass kan være noen få sekunder. 

"Hensikten med teknologien som utvikles på LM P1-bilen er at den også skal kunne brukes på vanlige Nissan-biler", sa de Vries. "Vi utvikler for tiden en ultraeffektiv V6 dobbel turbomotor i henhold til konfigurasjonen og linjene på Nissan GT-R. Dette er en mer effektiv, men allikevel kraftig motor med direkteinnsprøytning som er en potensiell forløper til fremtidige GT-R-motorer. Også den kinetiske energigjenvinningsteknologien vi utvikler gjennom racingsporten kan ha et potensiale for fremtidige personbiler."

Å konkurrere og vinne mot de beste i verden er en stor oppgave for Nissan. Konkurransen er stor og racingen i FIA World Endurance Championship er jevn, men dette er en utfordring Nissan tar på strak arm og Nissan NISMO-teamet vil kjempe til det siste for å komme øverst på seierspallen.

"Jeg ønsker bare at teamet gjør sitt aller ytterste", sa Darren Cox, Global Head of Brand, Marketing & Sales, NISMO. "Vi har som mål å gjøre vårt beste ut fra våre forutsetninger, og det er dette vi fokuserer på. Det er mye vi ikke kan kontrollere - vi vet for eksempel ikke hvor langt våre konkurrenter har kommet før vi kommer i gang med det første løpet. Hvis vi gjør vårt ytterste vil jeg være fornøyd, og de gode resultatene vil komme hvis vi fortsetter å jobbe med det som mål - siimpelthen å gjøre vårt ytterste i hver konkurranse. Jeg tror at våre gode prestasjoner, som et team, vil føre til meget gode resultater."