NISSAN GYM - TRENINGSPROGRAM BAK RATTET

  • Nissan lanserer den nye "GYM"-knappen for å bidra til at førerne holder seg i form
  • Du kan slå av førerassistansesystemene for å få en mer aktiv opplevelse bak rattet
  • Du kan forbrenne gjennomsnittlig 1415 kalorier ekstra per uke under kjøring

Nissan er kjent for innovative førerassistansesystemer, men nå vil selskapet bli den første bilprodusenten som gir deg muligheten til å slå dem av.

 

Den dristige utviklingen er et forsøk på å gjøre førerne mer aktive, etter at en europeisk studie slo fast at europeiske førere er blant de minst sunne i verden.

Den nye GYM-funksjonen, som nå er tilgjengelig i de populære Nissan X-Trail og Qashqai crossover-modellene, slår av alle førerassistansesystemene med et trykk, noe som lar førere få sitt eget treningsprogram bak rattet. 

I tillegg til å isolere bilens systemer som Nissans parkeringsassistanse, som er et selvparkeringssystem, slår GYM-knappen også av funksjoner som mange førere tar for gitt, slik som servostyring og elektrisk drevne vinduer. Motstanden på gass-, bremse- og kløtsjpedalene øker og giringen blir litt tyngre, noe som øker anstrengelsene under kjøring.

 

Mens du trener under kjøringen vil bilens infotainmentsystem logge kaloriene som forbrennes og spore fremgangen via den nye Gym And Go-appen.

Denne nyvinnningen kommer etter en studie utført på Lura Universitet i Sverige, som påviste at europeiske førere ble tykkere og gjennomførte mindre trening, stort sett som et resultat av økt trafikk som gjør at de bruker mer tid bak rattet.

 

Nissans direktør for kundevelferd, Dr. P. Taka sa: "Vi tar helsen og velferden til kundene våre svært alvorlig - vi ønsker jo tross alt at de lever lengre og kjøper flere biler. Så vi utviklet et system som kan bidra til denne utviklingen." 

"Tilpassingen av autonom kjøring representerer en annen mulighet for GYM-systemet. I fremtiden kan bilen ta over kjøringen mens passasjerene bruker kontrollene som treningsutstyr. Rattet kan trene bicepsen din mens de modifiserte pedalene kan brukes til trening av beina."

Nissan har fått hjelp av en rekke fitness-eksperter til å utvikle systemet. Personlig trener, Raol Pofil, som driver Le Mensonge Fitness Centre i Paris, sa: "Nissan spurte meg om å utvikle et program som kunne hjelpe førere til å forbrenne flere kalorier og bli slankere under kjøring. I gjennomsnitt bidrar mitt program til at førere forbrenner rundt 1 415 kalorier pr. uke."

 

Ingeniører hos Nissans Technical Centre Europe integrerte det smarte systemet i fire Nissan X-Trail prototyper. De eneste synlige forskjellene er vindussveiven på dørene som gjør at du kan sveive ned vinduene manuelt.

Den spanske pendleren Juan D'Aprilia, se bildet, var én av fire Nissan-kunder som deltok i testen. Han gikk ned 22 kg på ni måneder etter å ha kjørt en X-Trail med GYM-utstyr.

"Jeg gjorde ingenting annet enn å kjøre til Barcelona hver eneste dag," sa han. "Men på denen tiden reduserte jeg 20 cm rundt magen og jeg har nå større biceps. Jeg har også en kjæreste nå, men jeg tror det fordi hun liker bilen min."

Testsuksessen gjorde at Nissan bestemte seg for å integrere teknologien i bilproduksjonen umiddelbart. De første kundeleveringene skjer 1. april 2015. Den første gruppen av GYM-utstyrte biler er også tilgjengelig med en skreddersydd finansieringsplan, med 1 % årlig rente.