RENAULT-NISSAN-ALLIANSEN ER OFFISIELL COP21 BILPARTNER MED SIN NULLUTSLIPPSFLÅTE

  • Alliansen vil levere 200 helelektriske biler til FNs klimakonferanse 2015 i Paris
  • Dette er den første helelektriske transportflåte for FNs klimakonferanse
  • Flåten inkluderer Nissan LEAF og e-NV200 og Renault ZOE og Kangoo Z.E
  • Mer enn 50 ladestasjoner drevet med fornybar energi vil være tilgjengelig i og rundt Paris.

Samarbeidsavtalen ble signert i dag mellom Renault-Nissan alliansen og generalsekretæren med ansvar for klargjøring og organisering av den 21. årlige klimakonferansen i Paris (bedre kjent som COP21). Den helelektriske bilflåten vil kjøre delegatene til og fra konferansen som varer fra 30. november til 11. desember.

 

Det forventes mer enn 20.000 FN-deltakere fra 195 land under den årlige klimakonferansen. Dette er første gang FN bruker nullutslippbiler for hele personbilflåten under et COP21-arrangement.

Målsettingene under Paris-konferansen er å få en ny global klimaendringsavtale på plass i slutten av 2015, og samtidig starte økonomisk støtte fra Climate Green Fund, et fond som er etablert for å hjelpe utviklingsland med å tilpasse seg klimaendringer og redusere utslipp.

 

"Vi er stolte over at Renault-Nissan alliansen er offisiell partner under COP21 i Paris. Takket være alliansens flåte med helelektriske biler, vil dette bidra til vårt mål for et karbonnøytralt arrangement.  Elbilteknologien bidrar til å redusere drivhusgasser innen transportsektoren på en effektiv mate", sa Laurent Fabius, Minister of Foreign Affairs and International Development, President of COP21.

 

"Elbilteknologien er en effektiv løsning for praktisk og rimelig transport. Denne løsningen har en positiv innvirkning på klima- og luftkvaliteten i byene våre", sa Carlos Ghosn, Chairman og CEO i Renault-Nissan alliansen. "Det er på tide å fremskynde arbeidet med å skifte til nullutslippsmobilitet gjennom et samarbeid der alle parter er involvert."

 

COP21-bilflåten vil bestå av Renault ZOE, Renault Kangoo Z.E. varebil, Renault Fluence Z.E. sedan, Nissan LEAF og 7-seter Nissan e-NV200. Bilene vil være tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken under konferansen, og som et supplement til offentlig transport.

 

Renault-Nissan alliansen vil samarbeide med selskaper i Frankrike for å sette opp et godt plassert nettverk bestående av over 50 hurtig- og standard ladestasjoner drevet med 100 % fornybar energi. Hurtigladestasjonene vil lade elbiler fra 0 til 80 % på ca. 30 minutter.

Renault-Nissan alliansen: Verdensledende innen salg av elbiler 

Renault-Nissan alliansen er den globale lederen innen nullutslippsbiler og den eneste bilprodusenten med et fullt utvalg av helelektriske biler. Alliansen har solgt mer enn 238.000 elbiler globalt siden desember 2010 da alliansens første elbil - Nissan LEAF - ble lansert. Alliansen selger 1 av 2 elbiler i verden, inkludert Twizy, Renaults urbane toseter og Nissan e-NV200 varebil som har vært i salg i Europa og Japan siden sommeren 2014. 

Renault Nissan alliansen vil også delta i Solutions COP21, en internasjonal messe for løsninger på klimaendringer ved Grand Palais i Paris. Messen finner sted fra 4.-10. desember og vil vise frem CO2-løsninger fra byer, virksomheter og andre organisasjoner rundt om i verden. I tillegg til visning av elbiler vil alliansen ha mer enn 10 elbiler som kan prøvekjøres av publikum.

*Ingen CO2-utslipp og ingen regulerte atmosfæriske forurensende stoffer under kjøring i henhold til NEDC-syklusen.

OM RENAULT-NISSAN aLLIANSEN 

Renault-Nissan alliansen er et strategisk samarbeid mellom Renault, basert i Paris, og Nissan, baserte i Yokohama, Japan, som samlet selger 1 av 10 biler globalt. Selskapene har vært strategiske partnere siden 1999 og solgte 8,5 millioner biler i ca. 200 land i 2014. Alliansen har også et strategisk samarbeid med andre bilprodusenter, inkludert tyske Daimler, japanske Mitsubishi, kinesiske Dongfeng og indiske Ashok Leyland. Alliansen eier også aksjemajoriteten i prosjektsamarbeidet som kontrollerer russiske AVTOVAZ, produsenten av Lada.