Nissan annonserer europeiske salgstall for juni 2011

- Sterk ytelse på tvers av modellutvalg gir 8 prosents salgsøkning -

 

Nissan presenterte sine europeiske salgstall for juni 2011, og kunne vise til 57457 solgte enheter, noe som innebærer en økning på 8 prosent sammenlignet med fjoråret.

For kalenderåret så langt er Nissans salgstall i Europa på 351668 enheter, og det gode salget er støttet av høy etterspørsel for den populære crossover-familiene med Quashqai, Juke og Murano.

De fleste modellene kunne vise til en år-for-år salgsøkning, som bidro til en markedsandel på 3,4 prosent i Europa i juni (mot 3,1 prosent i 2010). Hittil i år har Nissan nå en andel på 3,6 prosent av det totale markedet.

Den prisvinnende vanen NV200, som er bygget i Barcelona, fortsetter å være sentral i salgsøkning med et bidrag på mer enn 1570 enheter solgt i juni - en økning på 29 prosent år-for-år. Mens den helt nye Micra supermini registrerte en forbedring på 11 prosent fra juni 2010.

Russland - Nissans største europeiske marked - fortsetter å spille en nøkkelrolle. Salget i juni nådde 10367 enheter og en markedsandel på 4,4 prosent, i et marked hvor Nissan fortsetter å være det mestselgende japanske merket.

Bernard Loire, visepresident for salgsoperasjoner i Europa, sa: "Nissan fortsetter å ha et veldig vellykket 2011 i Europa, hvor alle våre hovedmarkeder yter godt."

"En av nøkkelfaktorene som driver denne ytelsen, som sannsynligvis plasserer Nissan som junis mestselgende bilmerke i Europa, er bredden og mangfoldet i produktene vi tilbyr i dag."

"I tillegg til sterke crossoversalg fra Juke og Qashqai, har vi også sett viktige bidrag fra våre kommersielle kjøretøy - særlig den innovative NV200 van og Primastar. X-TRAIL og Navara leder vårt SUV-salg, mens det i småbilsegmentet har vært en god måned for Micra og Note mini-MPV."

For å tilby kundene enda flere valg, avslørte Nissan, foran et europeiske pressekorps under en messe i Berlin, at det kommer en ny Micra. Den nye Micra DIG-S har en 3-sylindret 1,2-liters bensinmotor med kompressor, denne avgir kun 95 g/km CO2, noe som gjør den til en av de reneste bensinmotorene i verden i dag, uten at det senker ytelsen. Micra DIG-S vil komme for salg i Europa i september.

###

 

Om Nissan i Europa

Nissan har om lag 12500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

 

Om Nissan

Nissan Motor Co., Ltd., er, målt på volumenen, Japans næststørste bilkoncern og har hovedsæde i Yokohama i Japan, hvor de er en del af Renault-Nissan-alliancen. Nissan beskæftiger over 150.000 medarbejdere globalt, og i 2010 leverede koncernen mere end 4 millioner biler til kunderne. Nissan arbejder målrettet på at udvikle spændende og innovative produkter til alle typer af kunder, og koncernen tilbyder et stort udbud af brændstofeffektive biler med lavt emissionsniveau under navnene Nissan og Infiniti. Som pioner inden for nul-emissions-mobilitet skrev Nissan historie med introduktionen af Nissan LEAF - den første prismæssigt overkommelige, masseproducerede, komplet eldrevne bil og vinder af en række internationale priser som blandt andet Årets bil i Europa i 2011.

 

For ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med:
Taina Erkkilä

Director, Communications

Nissan Nordic Europe Oy

+358 (0)10770 5311

terkkila@nissan-europe.com