Helt nye Nissan Micra med sikkerhetspakke oppnår fem stjerner i kollisjonstest hos Euro NCAP

  • Nye Nissan Micra oppnår svært gode resultater i fersk kollisjonstest.
  • Resultatene inkluderer 91% sikkerhet for fører og 79% sikkerhet for barn.
  • Nye Nissan Micra ern å på plass i Norge og klar for prøvekjøring.

 

1.6.2017 – Den helt nye Nissan Micra med intellingente kjøreteknologier har fått tildelt fem stjerner i en fersk kollisjonstest utført av uavhengige Euro NCAP.

 

Micra ble testet etter Euro NCAP’s siste oppdaterte prosedyrer, som tok for seg to versjoner av bilen. En med sikkerhetspakke og en versjon uten. Alle modeller som selges i Norge leveres med denne sikkerhetspakken som standardutstyr. Dermed vil alle utgaver av den nye Micra som selges i Norge ha fem stjerners Euro NCAP-status. Sikkerhetspakken inkluderer intelligent filskiftevarsling, intelligent nødbrems med fotgjenger-gjenkjenning og fjernlysassistent.

 

Micra er med dette den eneste kompaktbilen i B-segmentet som nå er i salg til å oppnå fem stjerner målt etter Euro NCAPs siste testkriterier. For fører oppnår den 91%, for barn får den 79% og på sikkerhet for fotgjengere oppnår den en score på 79%.

 

Intelligent nødbrems overvåker saktegående eller trafikk framfor bilen som stopper. Avhengig av farten kan dette systemet forhindre sammenstøt helt eller kraftig redusere skadeomfanget.

 

Med sikkerhetspakken som standardutstyr er Micra den første modellen i sin klasse til å bli utstyrt med filskiftevarsler. Med det systemet aktivert vil en vibrasjon kjennes i rattet når bilen krysser midtlinjen i veien. Bremsene blir automatisk aktivert og en korrigering vil bistå med å styre bilen tilbake i rett fil.

 

Nye Micra leveres også med seks airbags som standard. Bilen leveres også med ISOFIX-barnesete-løsning. Det gjelder også i passasjersetet.

 

Andre sikkerhetsteknologier på nye Micra er bakkestart-assitent, fjernlysassistent dekktrykksvarsler, automatisk nødblink og mye mer.