NISSAN JUKE: EN UMIDDELBAR 5-STJERNERS HIT

5-stjerners Euro NCAP-suksess for den innovative, modige og kompakte crossoveren fra Nissan.
Femstjerners Euro NCAP-karakter for Nissans nyvinning Juke
Fra september 2010 til utgangen av januar ble det solgt 32.000 biler til privatpersoner
66.300 bestillinger i løpet av de første fem månedene etter lansering
Stadig økende markedsandel
Sterke salgstall for de best utstyrte Juke-modellene
Høy andel nye Nissan-kjøpere

På bare fem korte måneder har Nissan Juke oppnådd Euro NCAPs femstjernede sikkerhetsmerking, vunnet flere priser og har i tillegg tatt en betydelig andel av småbilmarkedet.

Fra salgsstart i september 2010 har den innovative og særegne Juke solgt hele 32.000 biler i Europa og dermed tatt nesten to prosent av markedsandelen i B-segmentet på veien. Nesten en av fire nye biler som selges i Europa er i B-segmentet, derfor er Jukes salgsprestasjoner viktig for Nissans fortsatte vekst.

Salgssuksessen vil bli ytterligere forsterket av de gode resultatene i de siste Euro NCAP-testene hvor Juke fikk fem stjerner.

Testresultatene er en anerkjennelse til Jukes designmessige tekniske kvalitet og bilens høye nivå på standard sikkerhetsutstyr, der Juke skåret 87 prosent for beskyttelse av voksne og 81 prosent for barn, med maksimal poengsum for sin beskyttelse av dukken som forestilte en treåring.

Stabiliteten i kupeen under frontkollisjon bidro også til Jukes femstjernersrating på samme måte som dens prestasjoner i beskyttelse av barn som fotgjengere. Standard sikkerhetsutstyr på alle Juke-modellene omfatter blant annet ESP-stabilitetskontroll og seks kollisjonsputer.

Under arbeidet med å utvikle Juke har Nissan skapt et helt nytt markedssegment: Den lille crossoveren. Og på samme måte som meget populære QASHQAI før den, har Juke vist Nissans evne til å kombinere innovasjon og spenning i sine modeller, og har med dette fanget det bilkjøpende publikummets bevissthet ved å bringe noe nytt og spennende til markedet.

"Nissan våger å være annerledes. Når crossoveren QASHQAI kom for fire år siden rystet den det bilmiljøet ved å tilby et spennende alternativ til den vanlige hatchbacken, og flokket til Nissans utstillingslokaler. Nå er det QASHQAIs lillebror, Juke, som gjentar denne suksessen," sa Simon Thomas, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan International SA.

Av de allerede 32.000 solgte bilene er de største markedene så langt Storbritannia, Frankrike og Italia. Og akkurat som QASHQAI før den fører Juke nå nye kunder til Nissan, og om lag 80 prosent av kjøperne er kunder som kjøper Nissan for første gang.

En uvanlig høy andel av disse salgene - om lag 35 prosent - har vært av Jukes toppmodell Tekna, noe som viser at Nissan kan konkurrere på like vilkår med premiummerkene i B-segmentet. I løpet av 2010s siste fire måneder ble det solgt flere Juke enn konkurrenter som Alfa Romeo Mito og Mini Countryman, og salgstallene var like bak Audi A1 og Citroën DS3.

"Interessen for Juke er så stor og så positiv at vi er trygge på å oppnå salgstall på 120.000 i dens første hele salgsår," sa Thomas, og la til: "Audi og Mini bør passe seg!"

Til tross for at produksjonen bare startet midtveis i 2010 var det ved utgangen av året bygd mer enn 44.000 Juke-modeller ved Nissans fabrikk i Sunderland, Storbritannia. Dette bidro til at fabrikken kunne registrere et produksjonstall på 423.262 enheter.

Fabrikken i Sunderland har nå vært i drift i 25 år, og 18. januar i år bygde den sin bil nr. 6 millioner den - en rød Nissan Juke.

Juke leveres i fem forskjellige versjoner, fire bensinmodeller og en dieselmodell; alle med fem dører som blander SUVenes tøffhet med sporty stil. Motorkraften strekker seg fra 81kW (110HK) til 140kW (190HK) med manuell eller XTRONIC CVT girkasse, 2WD- eller 4WD-drift.

Toppmodellen er en firehjulsdrevet versjon utstyrt med en helt ny turbomatet 1,6-liters bensinmotor med direkteinnsprøyting. Bilen har den siste generasjonen ALL-MODE 4x4i med dreiemomentvektoring som gjør den smidigere og reduserer tendensen til understyring i svinger.

Utstyrsnivåene følger den vanlige Nissan-praksisen med inngangsnivået Visia, mellomversjonen Acenta og topputgaven Tekna. I tillegg til ESP og seks kollisjonsputer omfatter standardutstyret i alle utstyrsversjonene klimaanlegg og CD/radio med Aux-in port.

På de høyeste utstyrsversjonene kan utstyret omfatte klimakontroll, ryggekamera, Nissan Connect-satellittnavigasjon og nyvinningen Nissans Dynamic Control System som gir føreren muligheten til å optimalisere bilens dynamiske ytelse ved hjelp av sports- og økomodus.

###


Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.