LBILEN NISSAN LEAF HAR MOTTATT TROFEET SOM BEVIS PÅ UTMERKSELSEN EUROPEAN CAR OF THE YEAR 2011

PARIS, Frankrike (24. januar, 2011) - CEO og styreleder for Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, mottok i dag trofeet som er et bevis på at den banebrytende Nissan LEAF er årets bil i Europa 2011. Overrekkelsen ble gjort under en seremoni i Pavillion Gabriel i Paris.

58 CoTY-medlemmer - biljournalister fra 23 europeiske land - stemte Nissan LEAF frem som årets bil foran seks vanlige nye biler som også var nominert. Dette er første gang i CoTYs 48-årige historie at en elbil får denne utmerkelsen.

"Jeg er overbevist om at flere elbiler vil vinne denne prisen i fremtiden. Men når det skjer så må vi alltid huske at bare en kan være den første. Og det er derfor utnevnelsen av Nissan LEAF som årets bil i 2011 er, og alltid vil være, så veldig spesiell, sa lederen for CoTY-juryen, Håkon Matson under prisutdelingen.

"Det er en stor ære for Nissan at Nissan LEAF anerkjennes som årets bil i Europa - og i tillegg være den første elbilen som mottar denne æresbevisningen. Som tidligere vinnere av COTY er Nissan LEAF en tiltrekkende og konkurransedyktig bil der det ikke er gjort noen kompromisser på design, egenskaper, sikkerhet, ytelse eller kjøreegenskaper. Likevel skiller Nissan LEAF seg ut som en innovativ bil som reflekterer en klar visjon om transport i fremtiden - en visjon om bærekraftig mobilitet," sa Ghosn etter å ha mottatt trofeet.

Nissan LEAF blir drevet av en kompakt elmotor og omformer som er plassert foran i bilen. Bilen har forhjulsdrift. AC-motoren produserer 80 kW i kraft og 280 Nm i dreiemoment, noe som gir bilen en maksfart på 145 km/t. Elmotoren er drevet av et avansert lithium-ion-batteri med en effect på mer enn 90 kW. Batteriet er utviklet i samarbeid med Automotive Energy Supply Corporation (AESC), som er et samarbeidsprosjekt mellom Nissan og elektronikkselskapet NEC Corp.. Det banebrytende batteriet har kapasitet til å lagre dobbelt så mye energi som forrige generasjons batterier.

Nullutslippsbilen er utstyrt med regenererende bremser, air condition, GPS og parkeringskamera. En ny og innovativ smart phone-løsning gjør det mulig for eieren å varme opp eller kjøle ned bilen på forhånd via mobiltelefonen. Det eneste valgfrie ekstrautstyret på Nissan LEAF er et solcellepanel montert på støtdemperen bak.

Globalt er det nå gjort 27.000 forhåndsbestillinger på Nissan LEAF. Nullutslippsbilen blir for tiden kun bygd i Japan, men den vil også bli produsert i USA og Storbritannia når de nye fabrikkene der åpner i slutten av 2012 og starten av 2013. Nissan startet levering av bilen til kunder i Japan og USA i starten av desember. I Europa vil leveransene begynne om kort tid i Portugal, Irland, Storbritannia og Nederland, og i flere europeiske land i løpet av 2011.

Renault-Nissan Alliansen tar sikte på å bli verdensledende innen nullutslippsmobilitet og alliansen har en bred strategi på området, som omfatter både produkter og nødvendig infrastruktur for at elbiler skal bli et massemarkedsprodukt. For å forberede markedene og infrastrukturen for en suksessfull overgang til elbiler, har alliansen inngått mer enn 90 partnerskap med myndigheter, kommuner og forskjellige selskaper over hele verden.

Den nåværende utgaven av det ettertraktede marmortrofeet ble lansert i 2004. Trofeet er laget av den franske artisten Emmanuel Zurini, som er kjent for sine bilskulpturer. Zurini var en ledende Grand Prix-fotograf på 60-tallet før han begynte med skulpturer i 1975. Trofeet er det tredje i historien som er laget spesielt for Car of the Year-utmerkelsen.

Nissan har også tidligere vunnet CoTY-utmerkelsen. I 1993 ble Nissan Micra den første japanske bilen som vant prisen, og markerte med dette starten på Europas kjærlighetshistorie med den lille bilen, som nå relanseres i fjerde generasjon i starten av 2011.

For B-roll og bilder av Nissan LEAF, gå til www.newsroom.nissan-europe.com. B-roll av seremonien vil være tilgjengelig fra 03.00 CET Tirsdag 25. januar.