NISSAN JUKE NISMO GJØR SIN VERDENSPREMIERE I LE MANS

Produksjonsversjonen av Nissan Juke Nismo vil ha sin globale debut under verdens mest berømte billøp, Le Mans 24-timersløpet denne helgen sammen med pionerprosjektet Nissan DeltaWing og Juke-R. Den er tidligere vist som et konsept under de internasjonale bilutstillingene i Tokyo og Genève, men dette er det første glimtet av produksjonsmodellen og den legendariske Nismo vil gjøre sin lenge etterlengtede overgang fra bane til vei tidlig i 2013.

Nissan var pioner i det kompakte crossover-segmentet i bilmarkedet med lanseringen av Juke i 2010 og er nå klar for å videreføre sitt lederskap med lanseringen av den første radikale høyytelses crossover-modellen - Nissan Juke Nismo. Nissans utvalg av Nismo-modeller som er utviklet av selskapets motorsportsavdeling i Japan, tilbyr distinkthet og individualitet så vel som sportsorienterte kjøreegenskaper, ytelse og spenning til standard Nissan-biler der Juke er første modell ut.

Nissan Juke Nismo kombinerer den aktuelle radikale Nissan Juke designen, med en unik blanding av linjene fra en sportskupé og SUV-styling, påvirket av Nismos motorsportekspertise. Nismo-spesialistene har konstruert et nytt aerodynamisk sett som gir Juke en enda mer effektiv, dynamisk og kraftfull design. De nye modellegenskapene omfatter lavere front og støtfangere bak, bredere skjermer og sideskjørt og en modifisert grill samt bakdørspoiler som kontrollerer luftstrømmen. Disse aerodynamiske forbedringene reduserer mulighetene for løft foran og bak uten å øke luftmotstanden og forbedrer dermed Nismos kjøreytelse. Stilige 18-tommers aluminiumfelger med bredere dekk gir bedre veigrep og et ytterligere løft til Jukes tilstedeværelse på veien.

Juke Nismo er forbedret med en trimmet versjon av den 1,6 liter store turbomatede bensinmotoren med direkte bensininnsprøyting, inspirert av den motoren som er plassert i Nissans revolusjonerende DeltaWing som skal delta i Le Mans løpet. Bilen er utstyrt med stivere oppheng og nye modifikasjoner av styringen for mer sporty og direkte kjøreegenskaper og bedre "traction control". Den nye bilen vil også kunne leveres med dreiemomentfordelig (torque vectoring), en teknologi som gir bedre grep.

Nismo-behandlingen fortsetter inn i kupeen der rattet, pedalene, instrumentene, girspaken og dørpanelene har fått ny design og øker dermed den sporty opplevelsen når du kjører. For ytterligere å understreke den særegne personligheten til bilen er det også montert Nismo sportsseter - i skinn med røde sømmer - for økt stabilitet under kjøring på svingete vei.

Nissan Jukes historie som høyytelsesmodell, begynte i fjor med lanseringen av Juke-R. Den var opprinnelige tenkt som et enkeltstående konsept, men er nå blitt satt i begrenset produksjon på grunn av etterspørselen. Denne helgen vil den nye Juke Nismo stå sammen med Juke-R, og dermed begynner det neste spennende kapittelet for den kompakte crossoveren nå når Nismo-merket tar turen fra racerbanen til veien.

Juke Nismo vil bli bygd ved Nissan Motor Manufacturing UK i Sunderland sammen med andre medlemmer av Juke-familien og salget i Europa starter tidlig i januar 2013. Mer informasjon og spesifikasjoner vil bli kunngjort nærmere lanseringen.

Om Nismo

Nismo er det eksklusive høyytelsesmerket til Nissan. Dette merkenavnet er hentet fra Nissans store motorsportsaktivitet, ledet av Nissan Motorsports International Co. Ltd (Nismo) som ble etablert i 1984.

I dag gir Nismo bilførerne en unik kombinasjon av ytelse og teknisk innovasjon. Alle kan glede seg over spenningen ved å kjøre en Nismo-trimmet bil støttet av Nismos velprøvde billøpteknologi.

Nismo opererer nå på det høyeste nivået i GT- og sportsbilløp, inkludert Japans SUPER GT-serie så vel som World Endurance Championship (WEC), Le Mans 24 Hours, Le Mans serien i Europa og USA.

I 2011 vant Nissan GT-R racerbil, som er utviklet av Nismo, fører- og lagtitlene i SUPER-GT-mesterskapet og førertittelen i FIA GT1 verdensmesterskapet, mens motorer utviklet av Nismo vant LMP2-klassen i Le Mans 24 Hours og tok klassetitlene i LMP2 i Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) og Le Mans Serien. I 2012 leverte Nissan 14 motorer til konkurrenter i LMP2-klassen. Nismo vant også fører- og lagtitlene i den nasjonale klassen i All-Japan Formula 3 mesterskapet.

Nismo tilbyr nå Nissan GT-R Nismo GT3 som er global kvalifisert for en rekke mesterskap.

Nismo har også utviklet den bemerkelsesverdige nyvinningen LEAF Nismo RC, verdens første helelektriske racerbil som gjorde sitt første offentlige løp under fjorårets Le Mans 24h arrangement. Denne bilen innvarsler en ny æra i teknologisk avansert motorsport og utvider grensene for det som er mulig.

Nismo skaper en forbindelse med sine supportere gjennom den meget populære Nismo-festivalen i Japan som trekker opp mot 30.000 skuelystne til sine årlige arrangementer. Festivalen representerer "Nissan Racing DNA" og viser bilene og stjernene fra Nissan sportsbilhistorie, så vel som eksempler på sine aktuelle racerbiler.