NISSAN X-TRAIL: EVENTYRET FORTSETTER

  • Revidert modellutvalg for X-TRAIL SUV
  • Nytt utstyr inkluderer:
    • Nissan Connect satellittnavigasjon, kommunikasjons- og underholdningssystem
    • Around view monitor
    • Ryggekamera
    • Pluss: Spesialutgave som strutter av ekstrautstyr

Nissan X-TRAIL, den kompakte men meget praktiske SUV-en for de som søker opplevelser, har blitt oppgradert med to innovative utstyrsenheter som er designet for å gjøre opplevelsesturen enda enklere: Nissan Connect og den populære Around View Monitor

Nissan Connect er vårt helintegrerte satellittnavigasjons- og underholdningssystem. I tillegg til en fullfargeskjerm til navigasjonssystemet, er systemet kompatibelt med iPod og handsfree mobiltelefon, Bluetooth audio-streaming og USB-inngang samt CD-spiller og AM/FM-radio med 18 forhåndsinnstillinger.

Around View Monitor, som ble introdusert i de luksuriøse Infiniti-modellene, bruker kameraer som er montert i grillen, bakluken og i begge sidespeilene til å overføre 360 graders bilder av bilen i fugleperspektiv til Nissan Connect-skjermen.

Hvis det er ønskelig kan skjermen også vise et delt bilde med eksempelvis fugleperspektiv pluss visning fra ett enkelt kamera. Systemet brukes mest som støtte ved parkering, men det kan også brukes ved manøvrering i lav hastighet til å oppdage hindringer som ellers ville være skjult.

Nissan Connect finnes i det nye X-TRAIL-modellutvalget fra SE-modellen, mens Around View Monitor er en del av tilleggsutstyrspakken i Special Edition-versjonen og LE-modellen. Også i SE-modellvariantene uten Around View Monitor har Nissan Connect et bakovervendt kamera som viser området bak bilen ved rygging.

I tillegg til både Nissan ConnectogAround View Monitor, har Special Edition-versjonen ytterligere ekstrautstyr i form av intelligent nøkkel for nøkkelfri åpning, enveis glass, soltak i glass, 18-tommers aluminiumfelger (oppgradert fra 17-tommer), stylingplate foran og kromdekor for tåkelysene foran og alle fem dører.

X-TRAIL var en av de første kompakte SUV-ene som kombinerer komfort og dynamiske kjøreegenskaper på veien med praktisk, ekte firehjulsdrift. Da den ble oppfrisket for to år siden, fikk X-TRAIL ny grill, ny støtfanger foran, LED-baklys og oppgradering av annen utvendig styling samt oppgradering av interiørkvalitet og -funksjonalitet.

Mekaniske endringer omfatter endringer på den 2,0-liters dCi dieselmotoren for økte ytelser, bedre økonomi og lavere utslipp. Denne motoren med direkte innsprøytning, turbolading og intercooler er tilgjengelig i to versjoner som yter 150 hk og 173 hk (110 kW og 127 kW), og enten med 6-trinns manuell eller 6-trinns automatgirkasse.

Og hjertet i bilens 4x4-chassis er siste generasjon av Nissans ALL MODE 4x4-i intelligent elektronisk firehjulsdriftsystem. Med styring via en dreieknapp på midtkonsollen gir den deg valget mellom tohjulsdrift, Auto-modus eller Lock.

Auto regnes som standardvalget: Elektronisk kontroll gir optimal fordeling av dreiemomentet mellom for- og bakhjul, tilpasset veiforholdene. For vanskelig terreng og i lave hastigheter vil Lock gi X-TRAIL permanent firehjulstrekk.