NISSAN AVDUKER EN DRISTIG, NY VISJON AV LONDON "BLACK CAB": "NISSAN NV200 LONDON TAXI"

  • Rimelig pris og 50 % mer drivstoffeffektiv i forhold til alternative drosjebiler
  • Den helelektriske e-NV200 prototypen av London Taxi skal testes i 2013
  • Designet for overlegen komfort og romslighet, med praktiske detaljer og god adkomst

Nissan har avduket en dristig, ny visjon for en mulig fremtidig London "black cab" og deres 300 000 daglige brukere - Nissan NV200 London Taxi.

NV200 London Taxi vil gi vesentlig reduksjon av CO2-utslippene sammenlignet med dagens taxi-modeller - et fokus som er på linje med Londons ordfører, Boris Johnsons luftkvalitetsstrategi for London.

Et helelektrisk e-NV200-konsept skal etter planene også gjennomgå testing i den engelske hovedstaden.

Ordføreren har sluttet seg til handikap-organisasjoner og den innflytelsesrike London Taxi Drivers' Association når han ønsker lanseringen av Nissan NV200 London Taxi velkommen.

Taxi-versjoner av NV200 har allerede blitt avduket i Tokyo og den har også fått den eksklusive utnevnelsen New York City "Taxi of tomorrow". NV200 London taxi er del av en spennende global Nissan-visjon for den private utleiebransjen.

Steve McNamara, generalsekretær i Licensed Taxi Drivers' Association, sier: "Nissan har allerede et sterkt fotfeste i Londons taxi-marked - den 2,7 liters dieselmotoren som satt i noen av de tidligere taxiene var en av de beste motorene som noen gang har sittet i en drosjebil. Ut fra det jeg har sett av NV200 London Taxi, tilfredsstiller den alle de viktige kravene. Det er viktig at den ser ut som en taxi, er komfortabel, har god adkomst og er pålitelig."

Bilen er designet fra innsiden og ut, med passasjerenes, førernes og andre trafikanters velvære i tankene, og den nye NV200 London Taxi er mer effektiv og miljøvennlig enn dagens "black cab"-modeller, samtidig som den er bedre på komfort, plass og praktiske egenskaper for passasjerene. Det ble også fokusert spesielt på tilrettelegging for passasjerer med bevegelseshemninger.

Den robuste og pålitelige Nissan NV200 London Taxi er basert på produsentens flerbruksbil NV200 - kompakt varebil - en bil som har vunnet mange priser, inkludert International Van Of The Year. Den ble lansert på slutten av 2009 og modellen har blitt introdusert i 40 land, med et salg på over 100 000 enheter på verdensbasis.

Andy Palmer, Executive Vice President i Nissan, sier: "Nissan er stolt over å kunne levere en visjon for det 21. århundre for en av Londons mest ikoniske biler. Londons "black cab" er i like stor grad en del av Londons bybilde som Big Ben, og samtidig som det alltid vil være plass til denne kjente silhuetten, vil Nissan NV200 London Taxi fokusere like mye på sitt interiør som på eksteriøret - en bedre opplevelse for førere og passasjerer."

 

Han forsetter: "Designprosessen for NV200 London Taxi var meget omfattende og bilen vil bli ytterligere forbedret. I tillegg til å sørge for at komfort i fokus for førerne som har lange arbeidsdager bak rattet, må vi ta hensyn til alle brukere av dette kjøretøyet - det finnes ingen spesifikke kundeprofiler i baksetet på en London-taxi. Voksne, barn, forretningsfolk, tilreisende utlendinger, bevegelseshemmede - alle sammen er potensielle kunder. Vi har til og med tatt hensyn til de som aldri setter seg i en taxi, men som vil dra nytte av egenskaper som modellens lave CO2-utslipp eller skyvedørene som ikke er i veien.

"Nissan NV200 er en global taxi, som lanseres i de største og livligste byene i verden. Sikker, komfortabel, effektiv og praktisk - den er et langt skritt fremover fordi den utgjør en transportløsning som er god både for brukerne og andre i byen."

Nissan NV200 London Taxi - tekniske spesifikasjoner*

 

Akselavstand 2,72 m
Bilens høyde 1,86 m
Bilens lengde 4,4 m
Bilens bredde uten speil 1,89 m
Bilens bredde med speil 2,1 m
Svingradius 7,6 m
Motorens slagvolum (liter) 1,5
Ant. sylindre 4
14MY Beregnet kombinert drivstofforbruk 53 mpg
Motoreffekt (HK/kW) 89/66
Dreiemoment (lb-ft/Nm) TBA
CO2 138 g
NOx 0,22 *
Partikler 0,016 *
Drevet aksel Foran

 

*Nøyaktige spesifikasjoner vil ikke være kjent før ytterligere testing er utført. Tallene er basert på beregninger og spesifiserte verdier for den eksisterende NV200 varebil.