Nissan utvider forhandlernettet for salg av elbilen LEAF

  • Nissan LEAF har på under 9 måneder nådd opp som tidenes mest solgte elbil i Norge med 1406 biler per 30.juni 2012
  • Det gjør Norge til det viktigste europeiske markedet for LEAF i prosent av totalmarkedet.
  • Stor etterspørsel fører til at Nissan nå vil selge Nissan LEAF fra et langt større forhandlernett og modellen vil innen kort tid være tilgjenglig i hele Norge

Hvalstad, 5.juli 2012

 

Salget av elbilen Nissan LEAF har vært fantastisk siden salgsstart 8.oktober i fjor. Bilen som ble kåret til Årets Bil både i Europa og verden i 2011 (Car of the Year & World Car of the Year), har på under 9 måneder klart å bli den mestselgende elbilen i Norge gjennom tidene. Norge har vært kjent for å være et foregangsland med hensyn til elbiler, og salget av elbiler har derfor pågått over mange år i langt større grad enn i de fleste andre europeiske landene. Det er likevel fortsatt stort potensiale og når Nissan lanserte sin Nissan LEAF i fjor, en bil som både teknisk, designmessig og størrelsesmessig var et stort steg fremover, fikk den en varm respons i markedet.

Hittil i år (per 30.juni) har Nissan levert 1406 LEAF i Norge, og den ligger på 16.plass totalt sett på registreringsstatistikken. Den har så langt kun blitt solgt fra 11 Nissan forhandlere, de fleste beliggende i byer, men nå utvides forhandlernettet og innen kort tid vil Nissan LEAF selges fra hele Nissans forhandlernett.

"Flere av våre forhandlere som foreløbig ikke har solgt Nissan LEAF, har fått mange henvendelser fra kunder som gjerne vil kjøpe Nissan LEAF, og det er derfor en glede for oss å kunne utvide forhandlernettet og kunne tilby bilen i hele landet. Interessen viser også at Nissan LEAF og elbiler ikke kun er en storbyfenomen, men at det også er etterspørsel etter gode elbiler også i mindre byer / tettsteder", sier Pål Gystad Simonsen, country manager for Nissan Nordic Norge.

"Nissan LEAF har vært en suksess for de første forhandlerne som var i gang i fjor og på under 9 måneder har vi sammen klart bragden å bli den mestselgende elbil i Norge. Det har vært en spennende start og vi gleder oss til fortsettelsen og til å lansere bilen over hele landet. Et av de mest positive aspektene er at salget er økende for hver måned gjennom 2012, og det er med stor glede vi ser at også våre folkevalgte tør å satse og forplikte seg på dette viktige miljøaspektet også i sine langsiktige planer".

"Elbil er et sterkt satsningsområde for Nissan, som har tatt sikte på å være den største elbilprodusenten med de beste produktene, og under bilutstillingen i Geneve i mars viste vi også neste bil ut i denne porteføljen, nemlig kommende Nissan eNV-200 som vil treffe en stor del av det profesjonelle markedet i Norge", avslutter Simonsen.