Nissan er CO2 vinner i Norge

Hvalstad, 21.juni 2012

 

Det viser den ferske bransjestatistikken fra Opplysningskontoret for Veitrafikken. Den viktigste årsaken til de gode resultatene nå i 2012 er nullutslippsbilen Nissan LEAF. Den 100 prosent elektriske bilen har solgt svært godt siden introduksjonen høsten 2011.

 

- Vi er meget godt fornøyde med Nissans utvikling i denne statistikken over de senere årene. Nissan har kommet med ny motorteknologi som er viktig, men den aller viktigste årsaken til at vi når det veldig gode resultatet i år, er at vi har hatt et meget godt salg av elbilen Nissan LEAF. Til 18. juni i år var det registert 960 Nissan LEAF i Norge (i tillegg til registerinstall for 2011). LEAF er en fullverdig familiebil med fem seter, god bagasjeplass, 5 stjerner i EuroNCAPs sikkerhetstest og en rekkevidde på inntil 175 km på en lading, sier Pål Simonsen, Country Manager i Nissan Norge.

Utslippsreduksjonen fra 2006 til i dag har gått ned fra et snitt på 184 g/km CO2 til 102 g/km. Selv uten elbilen Nissan LEAF er nedgangen stor i denne perioden, takket være effektive og mer miljøvennlige alternativer innen konvensjonell motorteknologi i tillegg til innovativ elbilteknologi. Nissan har bensinbiler som slipper ut så lite som 99 g/km og for noen måneder siden ble en ny dieselmotor i bestselgeren Qashqai lansert, denne har et utslipp helt ned på 119 g/km.

Forventer mange flere elbiler på veiene

Nordmenn er positive til elbilkjøp. I en undersøkelse gjennomført i fjor, svarte 16 prosent av de som allerede var bileiere at de i løpet av det siste året har vurdert å kjøpe en elbil. I en tilsvarende undersøkelse som ble gjennomført tidligere i år, var tallet mye høyere - opp mot 50% var positive til å vurdere elbil ved dermed neste bilkjøp.

- Det blir veldig spennende å følge utviklingen fremover. Ettersom elbiler blir stadig mer vanlige i trafikken og med flere og flere positive elbileiere og gode ambassadører, vil flere bilkjøpere se at dette fungerer i praksis, avslutter Simonsen.