FRA KONSEPT TIL VIRKELIGHET ... VIRTUELL REALITET

  • Juke-R nr.001 er bygget, testet og klar for levering...
  • ... mens Nissans høyytelses Juke er stjernen i GameloftAsphalt 7: Heat
  • Juke NISMO inntar scenen i det nye mobile spillet

Hvalstad, 19.oktober 2012

Nissan Juke-R produksjonsversjon nr.001 har kjørt ut av pit-garasjen - både i den virkelige og den virtuelle verdenen. Den første supereksklusive Juke-R for bruk på vei er bygd og testet mens den spennende Nissan-bilen er digitalt gjenskapt og gjort tilgjengelig for millioner. Sammen med den flotte nye Juke NISMO skal Juke-R være stjernen i det nye GameloftAsphalt 7: Heatracing-spillet.

Gameloft er en ledende global utgiver av digitale spill, som har inngått partnerskap med Nissan for å gi fansen sjansen til å kjøre det hotteste medlemmet i Juke-familien på iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett. Fra Paris til Rio,Asphalt 7: Heatgir førerne muligheten til å konkurrere i nådeløse løp.

Juke NISMO

Juke NISMO har det samme ytelses-DNAet som finnes i Nissans konkurransebiler og vil introdusere Nissan Motorsport i det europeiske modellutvalget i 2013. Den blir drevet av en 200 hk sterk versjon av Nissans DIG-T bensinmotor.

Dynamiske forbedringer og en topputstyrt NISMO-trimmet kupé, betyr at Juke NISMO vil tilby større spenning for føreren, uansett om hun/han kjører virtuelt eller i virkeligheten.

Juke-R

Historien om Juke-R begynte da den ble avduket for første gang som et enkeltstående konsept i januar 2012 i Dubai. Det "ustyrlige barnet" i Nissans modellutvalg ble snart en billegende i seg selv, selv om den aldri var tenkt å skulle bli virkelig og komme i produksjon.

Med de modifiserte understrekingene av en GT-R under et muskuløst, redesignet Juke-karosseri er Juke-R blitt helt ulik alt annet. Juke-R ble en YouTube-sensasjon og bilens fan-gruppe vokste enormt - mer enn 5 millioner vissninger av Juke-R videoene er registrert så langt.

Og så begynte historien om produksjonsversjonen. Darren Cox, Brand Director Nissan i Europa, forklarer: «Folk elsket Juke-R i Dubai - vi fikk tilbud på det originale konseptet på gaten! Vi kunne ikke skuffe slike dedikerte fans, så med tre reelle tilbud på bordet lovte vi å bygge et begrenset antall Juke-R.»

Design og tekniske innovasjoner

Utviklingsarbeidet startet med å omdanne et enkeltstående konsept til en modell som kunne produseres og selges. Juke-R bygges av den ledende motorsportaktøren RML med råd fra Nissan Technical Centre Europe (NTC-E) og benytter seg av drivlinjen og hjulopphenget fra superbilen Nissan GT-R sammen med et veltebur etter FIA-spesifikasjoner.

Takket være ekspertisen til Nissan Technical Centre Europe er produksjonsversjonen enda sterkere enn konseptet, og yter 545 hk fra sin avanserte 3,8 liters motor med dobbeltturbo. Spennende ytelser garanteres der 0-100 km/t er beregnet til bare 3,0 sekunder og toppfarten er beregnet til 275 km/t.

I tillegg til disse tekniske forbedringene har Juke-R nr.001 også nytt utseende takket være innspill fra ekspertene ved Nissan Design Europe i London.

NDEs digitale teamleder, Darryl Scriven, sier: «Støtfangerne og dørtersklene på Juke-R ble tegnet om, noe som vanligvis er en lang prosess som krever fullskalamodeller i leire. Men vi klarte å forkorte utviklingstiden ved å bruke fullskalavisning med vår nye 3D-prosjektor og "power wall", og dermed ha en heldigital prosess samtidig som vi utviklet en virkelig kvalitetsfinish verdig en superbil som Juke-R.»

Kjør Juke-R og Juke NISMO

Juke-R nr.001 er nå på vei til den første kunden, mens produksjonen av nr.002 er godt i gang. Den nøyaktige prisen vil avhenge av utstyrsspesifikasjonene som er satt opp av hver enkelt kjøper, men prisenfor Juke-R starter på 500.000 Euro.

Mens bare en håndfull førere noensinne vil få plassen bak rattet i det eksklusive flaggskipet i Juke-serien, er den spennende føreropplevelsen mye mer tilgjengelig gjennomJuke NISMO, som kommer for salg i hele Europa tidlig i 2013 og som inneholder bedre dynamikk, ytelse og design.

Asphalt 7: Heatvil bli tilgjengelig for nedlasting før utgangen av året fra både Apple Store og Google Play for bare 0,79 Euro.

For mer informasjon om Juke ber vi deg se påwww.facebook.com/NissanJukeOfficial.