NISSAN PRESENTERER FUTURE:TODAY

  • Nissan lanserer en nyskapende, fremtidsrettet utstilling
  • Utstillingen dreier seg om nullutslippsbilen Nissan LEAF og teknologien knyttet til hydrogen brenselsceller
  • Som en hyllest til Norges fantastiske LEAF-salg, vises utstillingen først i Oslo og flytter så til Bergen og videre til Sverige
  • Utstillingen blir vist i en innovativ struktur designet av Jump Studios
  • Utstillingen viser også ytterligere innhold fra Chris Levine, Hellicar & Lewis, TED og Masdar
Hvalstad, 8.oktober 2012
 
I tråd med sitt engasjement innenfor innovasjon og fremtidsteknologi lanserer Nissan en nyskapende utstilling som vil vise arbeidene til noen av de største navnene innenfor teknologi, design, kunst, arkitektur og konstruksjon.
 
Den har fått navnet FUTURE:TODAY. Dette er en gratis utstilling som gir et glimt inn i slik fremtiden kan bli seende ut - hvordan vi vil drive bilene våre og hva som kan oppnås i hverdagslivet gjennom bærekraftig teknologi. Nissans bidrag vil fokusere på fremtidig innovasjon, og vise selskapets nyeste hydrogen brenselscelleteknologi så vel som morgendagens bil som allerede er her: Den nyskapende nullutslippsbilen Nissan LEAF (verdens bestselgende elektriske bil som vant prisen som "Årets Bil" i Europa, i Japan og i verden i 2011).
 
FUTURE:TODAY vises i en nyskapende toetasjes struktur designet av de internasjonalt anerkjente arkitektene i Jump Studios (Google Campus, hovedkontoret til Red Bull), med yttervegger som danner en fargeintensiv LED-lysskulptur. Den er bygd av det London-baserte studioet Hellicar & Lewis (tidligere prosjektoppgaver for Tate Modern og Coca Cola). De interaktive veggene vil spore bevegelsene til de forbipasserende, og på en intelligent måte endre fargene og intensiteten og skape en kunstgjenstand i stadig utvikling. 
 
De besøkende vil også kunne samhandle med 3D-installasjoner og praktiske utstillingsgjenstander og utforske aspekter ved hvordan vi lever, leker og reiser i framtiden, der hvert element er skapt av høyprofilerte partnere, inkludert TEDxCity2.0, lyskunstner Chris Levine (som har utstilt sine arbeider i New Yorks Museum of Modern Art og Londons National Portrait Gallery) og Masdar City. For å feire lanseringen av Future:Today og ikke minst det fantastiske salget av Nissan LEAF i Norge, vil Nissan hente inn noen av de mest spennende nordiske utøverne - i form av Lars Vaular, LidoLido og Maya Vik - til Oslo for en kveld med godlyd, til gratis glede for publikum, dette skjer fredag 12.oktober. Publikum vil også kunne oppleve eget LEAF-show der Nissan omdanner bilene til en stor lyd- og lysinstallasjon.
 
Utstillingen starter sin seks uker lange nordiske turné i Oslo 9.oktober, der den vil være åpen til 14.oktober før den flytter til Bergen (18.-25.oktober), før den går videre til Sverige.  
 
For den fullstendige turnéplanen for FUTURE:TODAY ber vi deg se www.nissanfuturetoday.no