NISSANS NYHETER UNDER BILUTSTILLINGEN I HANNOVER

Stort utvalg med en bilmodell for ethvert behov
Lave driftskostnader

Spesielle ombygde modeller med komplett Nissan-garanti
Nissan kan levere det ideelle kjøretøyet for alle forretningsformål fra den prisvinnende NV200 kompaktvarebilen - som snart utvides med en heleelektrisk versjon - til den 8 tonn Atleon-modellen via pickup, kombier, varebiler, skapbiler, tippbiler og biler med sidetipp i et stort utvalg av størrelser og kapasiteter.
Blant bilene på utstillingen i Hannover vises minst et eksempel av hver type.

Nissan NV400
Den nyeste bilen i Nissans flåte av nyttekjøretøyer, NV400 har vært i salg i mindre enn et år, men har allerede opparbeidet seg et omdømme som et av de tøffeste, mest allsidige nyttekjøretøyene på markedet.

NV400 har et av de bredeste modellutvalgene og leveres med forhjulsdrift eller bakhjulsdrift, fire lengder, tre ulike høyder og med lastevolumer som strekker seg fra 8 til 17 m3 (varebiler) og 20 til 22 m3 (skapversjoner). Det finnes tre motorer å velge mellom - alle basert på 2,3 liter dCi firesylindret dieselmotor på henholdsvis 100, 125 og 150 hk og dreiemoment på 285, 310 og 350 Nm. I tillegg kan kunden velge mellom en manuell og en robotisert sekstrinns automatisk girkasse.
 
Til tross for at den har vært i salg i bare noen måneder har Nissans konstante modellutvikling, allerede ført til noen små forbedringer i serien, særlig en reduksjon i CO2-utslipp og bedre drivstofføkonomi. Resultatet er et betydelig fall i utslipp, nøkkeltall inkludert CO2-utslipp på 197 g/km - en reduksjon på 16 g/km - for 125 hk motoren. Så vel som bedre miljøytelser betyr endringene enda lavere driftskostnader: Det er antatt at forbedringene kan innebære en besparelse på så mye som €1.000 årlig.
 
Pneumatisk fjæring leveres på biler på forhjulsdrift: Van, chassis med førerhus, chassis med dobbelt førerhus og biler med plan, mens de bakhjulsdrevne 3,5t modellene har en trekkapasitet på 3,5 tonn.
 
For å sikre at kundene har det bredest mulige utvalget leveres 100 hk motoren på chassis med førerhus, chassis med dobbelt førerhus, biler med plan og biler med sideveis tipp. Nå kan endelig en serie med fabrikkgodkjente konverteringer bestilles fra forhandlerne. De omfatter enveis og treveis tippbiler, 20m3 og 22m3 skapbiler, en sjuseters småbuss så vel som en lastebil med lemmer.
 
 
Primastar
Nissan varebil i mellomklassen, som kiler seg inn mellom NV200 og NV400, er et samarbeid med Renault. Den siste versjonen ble lansert for bare litt over tre år siden og ble betydelig bedre med forbedringer av komfort og praktiske funksjoner - automatisk klimakontroll tilbys nå sammen med Bluetooth tilknytning for mobiltelefoner. Et diesel partikkelfilter (DPF) uten vedlikehold er lagt til for å redusere utslippene og serviceintervallene er forlenget.
 
Alle motoralternativene har drift på forhjulene og tilfredsstiller kravene i Euro 5. Et utvalg av en 2,0 liters dCi motorer utvikler henholdsvis 90 hk og 115 hk.
 
Primastars store motorutvalg sikrer god lasteevne, stille kjøring og hurtig akselerasjon.
De klasseledende 2,0 liters motorene leveres nå med et diesel partikkelfilter (DPF) som reduserer utslippene ytterligere. I tillegg sikrer en kalibrering av dreiemomentet imponerende ytelse på begge effektnivåene - 260 Nm på 90 hk og 300 Nm på 115 hk versjonene.
 
Primastar gir deg også muligheten til å redusere miljøvirkningen av arbeidsverktøyet ditt. På Combi og Van versjonene med lavere høyde av kombi og van som er utstyrt med den nye valgfrie motorkalibreringen, OPTI, reduseres CO2-utslippet til imponerende 180 g/km med manuell girkasse. Dette alternativet omfatter tekniske forbedringer for å redusere CO2-utslippet, inkludert ny oljepumpe og servopumpe, forbedret varmestyring, EGR kjølekrets så vel som bruk av dekk med lavere rullemotstand.
 
Primastar er en moderne og innovativ varebil som har et stort lasterom med nyttelast på opp til 1285 kg. Så vel som varebil leveres Primastar også som kombi med kapasitet for frakt av passasjerer. Primastar bygges av Nissan i Barcelona der den også blir merket som Renault Trafic og Opel Vivaro.