NULL UTSLIPP, INGEN GRENSER - NISSANS TERRA SUV-KONSEPT TAR BÆREKRAFT OFFROAD

  • Kompakt SUV eksteriørdesign som uttrykker en atletisk & økologisk appell med «moderne røffhet»
  • Unik seteoppsett og materialblanding skaper et nytt paradigme i SUV-kategorien
  • Portable instrumenter skaper et sømløst digitalt rom
Nissan TeRRA SUV konsepmodell vil vises under bilutstillingen i Paris som åpner 27. september. Den kombinerer to viktige områder der Nissan er meget sterke - SUV og elbil - i en bil som har like mange elementer fra offroad kjøring i villmarken som evnen til å gli inn i en sofistikert urban setting.  Med en innovativ 4x4 brenselscelle elektrisk drivverk og et atletisk ytre tar TeRRA bærekraftig bilkjøring inn i et spennende nytt territorium.
 
TeRRA er Visjonen om «den første nullutslipps-SUVen» og tar utgangspunkt i Nissans suksess med innenfor SUVer og crossovere som Qashqai og fastslår at selskapets mål om nullutslipp strekker seg hele veien til brenselsceller.
 
Tøff på utsiden, varm og imøtekommende inni
«Vår utfordring var å ta Nissans styrke innenfor SUVer og crossovere fremover inn i nullutslippsæraen der brenselsceller er det nye grenselandet i nullutslippsmobilitet», sa Francois Bancon, Nissans direktør for produktstrategi og planlegging. "Ikke stor og tøff nok for ørkenen; målet var en ny tilnærming til SUVer som er relevant for det urbane livet.  Den unike diagonale seteplasseringen som gir en spennende kjøreopplevelse takket være eksepsjonelt utsyn som skaper en følelse av å ha kontroll under alle forhold.»
 
 «Vi hentet vår inspirasjon fra livsstilen til våre unge kunder i Nord-Europa», sa Shiro Nakamura, Nissan senior visepresident og øverste kreative sjef. «Vi har hørt på deres ønske etter bærekraftig mobilitet.»
 
Sømløst digitalt rom...
Foran føreren finnes det en unik instrumentklynge - et elektronisk nettbrett - som fungerer som «intelligent nøkkel». Føreren plasserer nettbrettet i docking-stasjonen når hun/han setter seg inn i bilen og tar det med seg når hun/han forlater den. Når det står i docking-stasjonen i TeRRA viser nettbrettet hastighet og andre viktige ytelsesindikatorer. Men føreren kan enkelt trykke seg frem til underholdning, kommunikasjon, navigasjon og andre skjermbilder. Utenfor bilen har nettbrettet alle de funksjonene vi forventer fra et nettbrett, pluss at den alltid har kontakt med bilen.
 
... gir et friskt perspektiv på veien
TeRRAs fører sitter foran og nesten midt i en unik diagonal layout som posisjonerer baksetepassasjerene over skuldrene til de som sitter foran i stedet for direkte bak. Selve setene uttrykker et sekskantet motiv som videreføres gjennom ulike aspekter i designen. Fold sammen de tre passasjersetene så oppdager du at gulvet i TeRRA er fullstendig flatt og man kan lett  transportere sykler, kajakker eller flatpakkede møbler. Det flate gulvet er en funksjon av det meget kompakte drivverket som skaper muligheten for dette nullutslippskonseptet.
 
Kraft, firehjulstrekk, nullutslipp
Selv om TeRRA presenteres som en konseptbil, er det forslåtte 4x4 brenselscelle elektriske drivverket langt fra fantasi. Drivverket for forhjulene er det elektriske fremdriftssystemet som nå leveres i Nissan LEAF. I hvert bakhjul finnes det en innebygd elektrisk motor som gir deg den 4-hjulskraften du trenger basert på de prototypene som er brukt i de tre PIVO-konseptene som har vært laget. I og med at det ikke trengs noen mellomaksling for å drive bakhjulene er det ingen akslingstunnel i kupeen eller under chassiset. Dette gir muligheten for et flatt gulv og en flat bunnplate.
 
Under panseret er det god plass for Nissans egenutviklede hydrogen brenselscelleenhet: en flat, meget kompakt enhet som har en verdensledende krafttetthet på 2,5kW/L. Dette er den nyeste i en serie av Nissan brenselsceller siden 1996, og enheten koster bare en sjettedel av dens forgjenger fra 2005 i og med at behovet for kostbare metaller er redusert med en fjerdedel fra det tidligere stadiet.
 
TeRRA er en ren konseptbil, men den signaliserer at Nissan er klar for å masseprodusere elektriske biler med brenselsceller når hydrogen blir allment tilgjengelig.