NISSAN RESONANCE: INNOVATIVT CROSSOVER KONSEPT

Med sin tøffe futuristiske aerodynamiske styling og drivstoffeffektive hybridelektriske drivlinje peker Nissan Resonance konseptet mot en helt ny dynamisk og skarpere design, som nok en gang leder an i crossover-kategorien. Det globale konseptet har verdensdebut under 2013 North American International Auto Show som pågår i disse dager.

- Da designerne først arbeidet med å konseptualisere Nissan Resonance var de inspirert av de vitenskapelige framskrittene i teknologi og materialinnovasjon. De var også inspirert av aspirasjonene til mennesker som ønsker innovasjon velkommen og som er optimistiske med tanke på framtiden. Det handlet om å vise disse menneskene en konseptbil som ser framover og som blander stil med en spenstig kjørestil, sier Francois Bancon, Nissan Motor Co. division general manager, Product Strategy and Planning.

Resonance er et konsept med global relevans, skapt av Nissans designsenter i San Diego, California, under ledelse av Shiro Nakamura, senior vice president og chief creative officer i Nissan Motor Co., Ltd. Bare noen timer etter at Resonance ble avduket, ble den kåret av EyesOn til den beste konseptmodellen som vises under utstillingen i Detroit (NAIAS).

Energisk eksteriørdesign

De energiske flatene kombinerer dynamisk flyt med rene skarpe linjer. Nissans designere arbeidet for å skape en aerodynamisk følelse som var lett og likevel beskyttende, og har hentet inspirasjon fra mystikken i futuristiske reiser.

Designen av fronten viser en V-formasjon som starter fra frontgrillen og som beveger seg over panseret og møter frontlysene. Karosseriet er forsterket av kraftige flater og provoserende linjer. Distinkte detaljer gir crossoveren et avansert og likevel romslig inntrykk.

Takets unike «flytende» design er skapt ved bruk av tynne, bratt skrånende A-stolper, store glasspaneler i full lengde og en flytende D-stolpedesign. Effekten som skapes gir inntrykk av en flytende struktur som bæres av de store vinduene og romsligheten i kupeen.

Innsiden er en futuristisk VIP-salong

Under utformingen av interiøret ønsket designerne å designe første klasse, imøtekommende og likevel eksklusiv - high-tech og premium.

Gjennomtenkte detaljer, inkludert sekvensiell velkomstbelysning og naturlig tremønster i den moderne kupeen. Et avansert instrumentpanel gir føreren tilgang til alle infotainment- og kommunikasjonsfunksjonene. Teknologien er grafisk lagdelt for å gi en holografisk opplevelse og visuell dybde brukes for å sortere informasjonen etter viktighet. I tillegg har bilen et åpent glasstak som gir passasjerene en unik panoramautsikt. .

Bærekraftig dynamisk ytelse

Den firehjulsdrevne Resonance er utstyrt med Nissans eget «en motor / to-kløtsj-system" som kombinerer en mindre bensindrevet stempelmotor med en elektrisk motor / litiumion batteri og et avansert styringssystem. Resonance er også utstyrt med Nissans neste generasjons Xtronic CVT® (Continuously Variable Transmission).

Et konsept fra en annen verden

Resonance følger Nissans langvarige lederskap innenfor design av crossovere slik det uttrykkes i moderne biler som Murano, Qashqai og Juke samtidig som at den skyver grensene for design inn i en ny dimensjon.

Bancon konkluderer som følger: - Resonance er ment å være provoserende, energisk og engasjerende. Dens skarpe og likevel sofistikerte design, kombinert med en miljøvennlig drivlinje og intelligente bruksmuligheter gir et klart og spennende innsyn inn i framtiden for crossover-innovasjon.

- Denne designen er ikke ment for å appellere til tradisjonelle SUV-kjøpere, men heller til de hvis valg av mote og design innebærer å gi et signal. For Nissan er dette konseptet vårt signal om framtiden for dette segmentet, sier han

NISSAN RESONANCE KONSEPTET

DIMENSJONER OG SPESIFIKASJONER

Konsept:

Futuristisk 5-seters crossover med en blanding av dynamisk flyt og god plass

Drivlinjekonfigurering:

 

4-hjulsdrevet hybridelektrisk bil (Hybrid Electric Vehicle (HEV))

Motorer:

2,5-liters DOHC bensin forbrenningsmotor, høyytelses elektrisk motor med avansert kontrollteknologi, en-motor/to-kløtsj hybridteknologi

Gir:

Neste generasjons Xtronic CVT® (Continuously Variable Transmission)

Batteri:

Kompakt laminert litiumion batteri, intelligent batteriladekontroll

Hjul/dekk:

5-eikers 22" aluminiumsfelger / 265/40R22 dekk

Hjuloppheng:

Lettvekts 4-hjuls uavhengig hjuloppheng - uavhengig oppheng foran, multilink oppheng bak.

Bremser:

Samvirkende regenerative bremser

Akselavstand:

2875 mm

Lengde:

4841 mm

Bredde:

1999 mm

Høyde:

1729 mm

Eksteriør:

Futuristisk crossover-design som gir en pekepinn mot Nissans nye designspråk for crossovere; V-Motion tematisert frontdesign; boomerangformede hovedlys og baklys; sekvensiell eksteriørbelysning som uttrykker PURE DRIVE opplevelsen; dynamisk flytende styring av luftstrømmen for bedre aerodynamikk; romfartsarkitektur med «flytende» konstruksjon for en åpen og beskyttet opplevelse; unikt «flytende tak» med stort glasstakpanel, unik D-stolpedesign; farget akrylgrill med Satin Chrome detaljering; Flare Orange eksteriørfarge

Interiør:

Romslig, luksuriøs «VIP-salong» interiørdesign; lette, myke skinnseter; sekvensiell velkomstbelysning; «flytende» instrumentpaneldesign; grafisk lagdelt instrumentpanelskjerm designet for å gi en holografisk opplevelse; Cloud-basert telematikk; skulpturerte dørpaneler og midtkonsoll.