NISSAN GT-R: ENDA SKARPERE I 2013

Nissans ikoniske flaggskip GT-R er kommet til Europa i 2013-versjon med forbedret responstid, bedre stabilitet og enda mer presise kjøreegenskaper. Sammen med den forbedrede 2013-modellen av 370Z, er GT-R Nissans spydspissen i Nissans utvalg av sportsbiler.

Helt øverst i Nissans modellutvalg ligger GT-R. Den har nå en bearbeidet 550 HK 3,8 liters twin-turbomatet V6-motor med forbedret respons i det midtre og øvre turtallsområdet. Det er også foretatt modifikasjoner av demperne, fjærene og den fremre krengningsstabilisatoren. Resultatet er bedre stabilitet i høye hastigheter, bedre trekkraft og en mer raffinert kjøreopplevelse. I sum gir dette en enda bedre føreropplevelse.

Tiden fra 0-100 km/t er nå bare 2,7 sekunder, 0,1 sekund raskere enn 2012-modellen. Den reviderte modellen er også raskere rundt Nürburgring, med en rundetid på 7.19,1 da den ble testet på den berømte tyske banen mai i år. Kazutoshi Mizuno, mannen som skapte GT-R, har avslørt at 0,5 sekunder gikk tapt på grunn av trafikk på denne runden, noe som indikerer at 2013-versjonen av GT-R vil kunne klare en rundetid på 7.18,6. Til sammenlikning var rundetiden for 2012-modellen av GT-R 7 minutter og 21 sekunder.

GT-R er et utstillingsvindu for Nissans nyeste teknologi og modifikasjonene på 2013-modellen er foretatt med grunnlag i data som ble generert under 24-timersløpet på Nürburgring, Tyskland i 2012.

Nissan GT-R er en firehjulsdrevet supercoupé uten sidestykke, med linjer og integritet som strekker seg mer enn fire tiår bakover i tid.

Da den nåværende versjonen hadde sin debut i 2009 skapte den aggressive stylingen og de voldsomme ytelsene en storm av publisitet og overstrømmende kritikker. Siden er GT-R årlig gradvis blitt oppgradert .

2013-modellen av Nissan GT-R kan nå bestilles hos autoriserte forhandlere i Finland og Sverige.

GT-R Tekniske forbedringer i detalj

Motor

  • Nye høytytende injektorer kontrollerer drivstoffinnsprøytningen mer konsist for å forbedre responsen i det midtre og øvre turtallsområdet.
  • En ny trykkbegrensningsventil for turbomaterens bypass undertrykker hurtig reduksjon av tvunget innsprøytningstrykk, noe som også bidrar til å opprettholde responsen.
  • En ny ledeplate i bunnpannen bidrar til å opprettholde et mer stabilt oljetrykk og reduserer rotasjonsfriksjon, særlig under hard kjøring.

Chassis

  • Etter å ha målt krengningssenteret til GT-R i kurvekjøring og tatt hensyn til avbøyingen i foringer og dekk, har Nissans ingeniører oppdatert hjulopphenget med endringer i demperne, fjærene og den fremre krengningsstabilisatoren for å senke tyngdepunktet.
  • Det er montert nye cambolter i hjulsopphenget foran for å forbedre camber-vinkelen og stabiliteten i svinger.
  • Drivakslingenes evne til å overføre dreiemomentet til hjullagrene er økt for å forbedre påliteligheten i pressede situasjoner som for eksempel banekjøring.

Karosseri

Det er lagt inn forsterkinger i veggen bak dashbordet og instrumentpanelet for å i øke karosseristivheten og bedre hjulopphengskontrollen.

2013 Nissan 370Z

2013-modellen av 370Z ble først vist under bilutstillingen i Paris i 2012.

To iøynefallende ny farger - Meguma Red og Midnight Blue - er lagt til fargepaletten, mens 19-tommers alufelger i ny design nå leveres som tilbehør. Med sin slående design gir de støpte aluminiumsfelgene 370Z et enda kraftigere utseende. Felgene viser også fint frem en annen ny detalj: De røde bremsekalipere. Caliperne er standard på både kupeen og roadsteren og gir et hint av motorsportsinspirert farge til 370Zs distinkte profil. I tillegg kommer coupé-modellene nå utstyrt med den samme 18-tommers hjul-designen som på dagens roadster.

Den fremre støtfangeren er også omarbeidet og er nå utstyrt med LED kjørelys i en tøff vertikal stripe foran de fremre hjulbuene. Dette gir den reviderte modellen en mer slående lyssignatur samtidig som at det gir bedre sikt.

Både coupéen og roadsteren drives av den samme 3,7 liter V6-motoren som yter 328 HK og har de samme høye spesifikasjonene. Takket være tekniske innovasjoner som Syncro Rev Control - verdens første fullsynkroniserte turtallskontroll for girskift opp og ned - fortsetter 370Z å være en av de mest spennende og likevel mest tilgjengelige sportsbilene i sin klasse.