SPESIALVERSJONEN NISSAN JUKE N-TEC FORHÅNDSVISER NESTE STADIUM I "HJEM-TIL-BIL" TILKOBLING MED AVANSERT TEKNOLOGI SOM STANDARD

  • Ny generasjon Nissan Connect navigasjonssystem
  • Teknologien lar eierne fjernkoble seg til bilen
  • Meget godt utstyrt spesialversjon
  • Mer enn 140.000 Juke solgt i Europa i 2012

Avansert biltelematikk, som gir eieren muligheten til å sende navigasjonsforespørsler til bilen før turen, blir nå vist i en ny spesialutgave av Juke - Nissans bestselgende kompakte crossover. Nissan Juke n-tec, som vil finnes på markedet fra mai til en pris fra 224.200,-, er utstyrt med den nye generasjonen Nissan Connect infotainment-system med fjerntilkobling som standard.

Så vel som en 5,8 tommers fargeberøringsskjerm, satellittnavigasjon og Bluetooth-tilkobling for mobiltelefoner og musikkspillere, inneholder det nye systemet Google Send-To-Car-teknologi. Ved hjelp av Google Send-To-Car kan eieren planlegge turen på PCen eller nettbrettet hjemme og så sende instruksjonene til bilen. Og når turen starter har navigasjonssystemet allerede lagt opp den beste ruten, det unngår trafikkproblemer og viser også alle interessante steder (POI) som er spesifisert. Bortsett fra det praktiske aspektet ved å planlegge en rute i ro og mak hjemmefra, gir Googles Send-To-Car-teknologi en sikker løsning siden føreren ikke lenger blir fristet til å programmere navigasjonssystemet underveis.

Det nyeste Nissan Connect-systemet omfatter også andre avanserte funksjoner inkludert tilgang til Googles POI-søk, og gir føreren mulighet til å oppdatere værprognoser, lokale drivstoffpriser og flyinformasjon. Andre nye funksjoner som finnes i navigasjonssystemet omfatter en visning av avkjøring fra motorvei med filguide som hjelp når du skal forlate motorveien. Systemet viser også de gjeldende hastighetsgrensene og inneholder en varslingsfunksjon for høy hastighet som gir visuelle varsler og lydsignaler når bilen når en viss hastighet over fartsgrensen.

En helt annen funksjon fremmer mer økonomisk kjøring. Så vel som å foreslå den mest økonomiske ruten i navigasjonssystemet omfatter Nissan Connect også programvare som analyserer kjørestilen og gir poeng for førerens innsats: Jo mer økonomisk kjøring, desto høyere poengsum.

Som en videreføring av den avanserte teknologien på innsiden har Juke n-tec et sofistikert utseende på utsiden. Den kjører på markante 18-tommers sorte og sølvfargede alufelger og kan enkelt identifiseres ved hjelp av sine blanke, svarte B-stolper og speildeksler. Juke n-tec leveres i åtte ulike farger og det finnes også to interiørfarger: Grått og rødt. Den distinkte midtkonsollen, som er inspirert av drivstofftanken på en motorsykkel, er lakkert i karbonsvart på n-tec modellene.

Juke n-tec bygger på Acenta-spesifikasjonene og leveres med alle motor- og drivlinjekombinasjoner. Det finnes tre motorvalg, en diesel og to bensin. Dieselmodellen drives av den effektive 110 hk sterke 1,5 dCi-motoren som er koblet sammen med en sekstrinns manuell girkasse. Bensinutvalget dreier seg om to 1,6 liters enheter. Forgasserversjonen utvikler 117 hk og leveres med enten en femtrinns manuell eller en avansert XTRONIC CVT-girkasse.

Toppmodellen er den særegne 1,6 liters DIG-T. Denne kompakte firesylindrede motoren bruker direkte bensininnsprøyting koblet med en turbomater for å utvikle utrolige 190 hk (DIG-T står for Direct Injection Gasoline - Turbocharged). Den forhjulsdrevne DIG-T modellen har en sekstrinns manuell girkasse mens den potente firehjulsdrevne modellen leveres med Nissans XTRONIC M-CVT girkasse med en sekstrinns manuell modus.

Chassiset bruker Nissans ALL MODE 4x4i intelligente firehjulsdriftsteknologi og omfatter sideveis dreiemomentfordeling for å redusere understyring og bedre Jukes kurvekjøringsegenskaper. Alle 4x4-versjonene har multilink bakhjulsoppheng, mens de forhjulsdrevne modellene er utstyrt med torsjonsfjærer bak.

Så vel som Nissan Connect er Juke n-tec modellene også utstyrt med Nissan Dynamic Control System som lar føreren velge sine foretrukne kjøredynamikkmoduser så vel som å endre andre funksjoner som klimakontrollinnstillingene ved hjelp av den midtplasserte berøringsskjermen. Standardutstyret omfatter ryggekamera med fargevisning, regnsensor for vindusviskere, automatisk kjørelys, tåkelys foran, skinntrukket ratt og girkule, automatisk klimakontroll og lydanlegg med Bluetooth-kompatibilitet og USB-port.

Siden lanseringen i slutten av 2010 er det solgt mer enn 290.000 eksemplarer i hele Europa, noe som gjør den til Nissans nest mest populære modell etter Qashqai. Juke ble skapt ved Nissan Design Europe (NDE) og bilens suksess har sementert Nissan plass som leder i crossover-segmentet. Den ukonvensjonelle designen blander coupé-linjer med den kraftfulle SUV-holdningen, og dette resulterer i en bil som kombinerer en rekke tilsynelatende motstridende meldinger i en svært individuell pakke. Alle Juke-biler som selges i Europa blir bygd ved Nissans produktive fabrikk i Sunderland i Storbritannia.