NYE NISSAN LEAF LEDER EUROPEISKE BILFØRERE TIL EN VERDEN AV NULLUTSLIPPSMOBILITET

  • Det er mer enn 100 endringer på den nye Nissan LEAF; med flere funksjoner som er passer for nordiske bilførere
  • Den nye versjonen av Nissan LEAF bygges i Sunderland i Storbritannia - det er en europeisk modell som passer bedre for europeiske forhold
  • Med flere forhandlere, flere ladestasjoner og den raske utviklingen av hurtigladekorridorer som forbinder større byer har det aldri vært lettere å eie en LEAF
  • Aktive internettforumer forener LEAF-eierne - LEAF har det høyeste kundetilfredshetsnivået sammenliknet med noen andre Nissan-modeller
  • Norge er det ledende europeiske markedet for elbiler

 

 

Ny europeisk bygd Nissan LEAF med nye funksjoner der Norden er spesielt hensyntatt

Det er mer enn 100 mindre og større endringer å finne i nye Nissan LEAF. Tilsammen gjør disse den nyskapende originalen til en enda bedre bil. Nye LEAF har større rekkevidde, større bagasjerom, mer komfort, mer plass innvendig og gir flere valgmuligheter for kunden.

Noen av endringene har vært utviklet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra dagens LEAF-eierne som er entusiastiske med tanke på bilen og nullutslippsmobilitet. Endringene sammenfaller med en bevegelse i retning av global produksjon. Da første utgvave av LEAF kun ble produsert i Japan, blir nye Nissan LEAF også bygget i Europa og i Nord-Amerika.

Rask vekst i hurtigladenettverkene betyr «ladekorridorer» som du finner langs de viktigste veiene i Asia, Europa og Nord-Amerika der de forbinder større urbane områder og lar eierne bruke sin Nissan LEAFtil lengre turer.I Norden samarbeider Nissan med Fortum i Finland, Sverige og Norge om å installere til sammen 50 hurtigladestasjoner.

Den oppdaterte versjonen har en rekke nye funksjoner, inkludert forbedringer av fjernstyringen av oppvarming og klimaanleggsfunksjonene, bedre integrasjon av smart-telefon, forbedret stemmegjenkjenningsfunksjon og sanntids informasjon om de nærmeste ladepunktene. Den støtter nå ytterligere ni språk inkludert norsk, samt dansk, svensk og finsk .

Nissan LEAF er utstyrt for å håndtere nordiske forhold og alle biler som selges i Norge, Sverige, Finland, Danmark og de baltiske landene, vil fortsatt ha batterioppvarmingssystem, frontlysvaskere så vel som oppvarmet ratt og seter, både foran og bak som standard.

LEAF produseres nå i Europa -

Nissans produksjonsanlegg i Sunderland legger Nissan LEAF til sin portefølje: Produksjonen av nye Nissan LEAF for levering i Europa startet i slutten av mars ved Nissans fabrikk i Sunderland og salget av den nye modellen vil begynne fra juni 2013 i Norge. LEAF bygges på samme produksjonslinje som modellene Qashqai og Qashqai+2. Fabrikken bygger også Juke og Note.

Vice President i NMUK, Kevin Fitzpatrick er stolt over endringene i Sunderland-fabrikken og sier: «Produksjonen av LEAF i Sunderland er en viktig milepæl både for selskapet som helhet og for fabrikken. Vår tekniske stab har arbeidet hardt og har kommet opp med noen flotte løsninger som gjør det mulig å bygge et EV-produkt i en produksjonslinje for biler med forbrenningsmotor samtidig som at produktiviteten og de svært høye kvalitetsstandardene opprettholdes.»

Med flere forhandlere, flere ladestasjoner og den raske utviklingen av hurtigladekorridorer som forbinder større byer, har det aldri vært lettere å eie en LEAF. På 12 måneder har antallet europeiske forhandlere av Nissan LEAF nesten tidoblet seg, antallet ladestasjoner er nesten doblet og antallet CHAdeMO standard hurtigladestasjoner er tredoblet.

LEAF-eierne er meget godt fornøyd med sin bil

Nissan LEAF-eiere er enstemmige i sin støtte til nullutslippsmobilitet. De har ogs¨å vært med på å påvirke forbedringene på nye LEAF, ved å komme med innspill fra deres erfaringer.

Eierne bruker internettforumer som et sted for å blogge om mange ulike tema, og det er tydelig at førerne er mer enn fornøyd med LEAF: Modellen har den høyeste kundetilfredshetsrankingen sammenliknet med alle de andre Nissan-modellene, der 93 prosent velger 9 eller 10 på en skala som går til 10.

Så vel som å få tilbakemelding fra personlig kontakt og direkte møter har Nissan også samlet inn data via bilens avanserte Carwings telematikksystemi. Carwings gir eierne mulighet til å kontrollere deler av det daglige eierskapet som forvarming av kupeen eller fjernstyring av ladingen av batteriet ved hjelp av en smarttelefon. Carwings logger alle disse dataene så vel som informasjon om lading, kjøremønstre, reisetider og avstander.

Meget høyt salg av Nissan LEAF i Norge

Den prisvinnende Nissan LEAF var Norges 13. mestselgende bil med nesten 2.298 eksemplarer registrert i 2012. til og med mars 2013 var LEAF den 6. mest solgte personbilen i Norge og for mars separat var den den 4. mest solgte.

Totalt er mer enn 3.500 biler solgt i Norge siden den batteridrevne elektriske bilen ble klar for salg i oktober 2011 og var i fjor Nissans andre mestselgende modell i landet. I 2012 haddeNissan LEAF 1,7 % markedsandel, og i mars 2013 har dette tallet økt til 2,5 %.

Norge, sammen med de nordiske landene Sverige, Finland og Danmark, har også et voksende nettverk av hurtigladestasjoner som gir elbilførere muligheten til å foreta lengre reiser. Hurtigladere lader et utladet batteri til 80 prosent på bare 30 minutter.

LEAF er bare starten av Nissans elbilprogram

Nissan LEAF, den mestselgende elektriske bilen i verden, har sikret Nissan plass som global leder innen nullutslippsmobilitet. Men dette er bare starten for Nissans omfattende program for elektriske biler, merket har en langsiktig strategi for elbil- og utvikling av elbilteknologi. Kommende elbiler etter LEAF er e-NV200, e-NV200 taxi og en kompakt elbil fra Infiniti.