STARTSKUDDET FOR PRODUKSJON AV EN NY OG FORBEDRET 100 % ELEKTRISK NISSAN LEAF I SUNDERLAND I STORBRITANNIA

  • Nissans fabrikk i Sunderland setter i gang produksjonen av den 100 % elektrisk LEAF
  • Dette er en forbedret modell med flere enn 100 oppdateringer, blant annet lengre rekkevidde og mulighet for raskere lading
  • Nyheten innebærer en investering på 420 millioner britiske pund i produksjon av bilmodellen og batterier i Storbritannia
  • Produksjonen vil sikre flere enn 2000 jobber i den britiske bilindustrien
  • De britiske myndighetene takkes for vedvarende støtte og investeringer

 

 

 

Nissan feiret i forrige uke begynnelsen på en ny æra i europeisk bilproduksjon med den offisielle starten på den nye og forbedrede 100 % elektriske Nissan LEAF.

Den nye Nissan LEAF, som har flere enn 100 oppdateringer, fremstilles nå ved selskapets banebrytende bilfabrikk i Sunderland i England og benytter avanserte litium-ion batterier fra Nissans nye batterifabrikk.

Nissans stadige nyvinninger innebærer at verdens mest solgte elbil nå er blitt enda bedre. LEAF anno 2013 har flere enn 100 oppdateringer som skal gjøre Nissans utslippsfrie teknologi tilgjengelig for enda flere europeiske bilførere. Batteriet gir bilen en rekkevidde på 199 km og kan lades opp dobbelt så raskt som for første generasjon LEAF-modell.

Storbritannias statsminister David Cameron, som deltok ved seremonien, uttalte: «Nissans rekordår i fjor er en suksesshistorie for bilproduksjonen i Storbritannia og viser hvordan bilindustrien vår er konkurransedyktig og trives i det internasjonale markedet. Jeg er svært glad for produksjonen av den nye elektriske LEAF-modellen og batterifabrikken i Sunderland. Denne investeringen på 420 millioner pund, med støtte fra regjeringen, sikrer flere enn 2000 jobber i bilsektoren, inklusive flere enn 500 ved Nissan i Sunderland, noe som vil hjelpe folk i området. Regjeringen har satt av 400 millioner pund for å gjøre Storbritannia til et ledende marked for kjøretøy med ultralave karbonutslipp.»

Den historiske lanseringen kommer samtidig med at Nissans fabrikk i Sunderland markerer at den har produsert flere enn syv millioner enheter siden åpningen i 1986. I fjor produserte fabrikken 510.572 kjøretøy og ble dermed den første bilfabrikken i Storbritannia noensinne som har produsert over en halv million biler på ett år.

Viseadministrerende direktør i Nissan, Andy Palmer, feiret den offisielle starten på produksjonen av elbilen, sammen med de 6100 ansatte som nå jobber på fabrikken. «Dagens kunngjøring bringer Nissans satsning på biler med null utslipp i bruk fremover. Nissan LEAF er vår mest teknisk avanserte bil så langt, og både den nye modellen og batteriene produseres i Sunderland.»

«Vi hadde ikke kommet så langt som dette uten den støtten og det engasjementet vi har fått fra myndigheter over hele Europa, særlig i Storbritannia, som støtter bilindustrien med infrastruktur for produksjon og lading av elektriske kjøretøy. Jeg vil også gjerne gjenta vår takknemlighet overfor våre mange partnere og deres sterke tro på motorkjøretøy med null utslipp.»

Med flere enn 55.000 Nissan LEAF-biler på veien og med to års erfaring med modellen, markerer dagens kunngjøring begynnelsen på en spennende kapittel for Nissan. Nissan LEAF bygges nå ved tre fabrikker over hele verden: Sunderland i Storbritannia, Smyrna i Tennessee i USA og Oppama i Japan.

Lanseringen av tre nye klasser, nytt interiør, tilføyelsen av Nissans Around View Monitor-teknologi og nye fjæringssystemer skreddersydd for europeiske veier, bygger på LEAFs unike kjøreopplevelse. Denne nye pakken gir våre europeiske kunder en andregenerasjons bil med null utslipp før de fleste selskapene i det hele tatt har rukket å lansere sin første elbil.

Nye LEAF er integrert i samme produksjonslinje som bestselgeren Nissan Qashqai og er en milepæl i Nissans globale lederrolle innen nullutslipp. På bare 12 måneder har Nissan økt antall forhandlere som selger LEAF, fra 200 til 1400, og antall ladepunkter i Europa har vokst fra 12.000 til flere enn 20.000, noe som viser at elelktriske kjøretøy stadig blir mer attraktive.

Den svært prisbelønte Nissan LEAF var den 13. mest solgte personbilen i Norge med 2298 registrerte eksemplarer i 2012, og ligger per 25.mars 2013 på femteplass på salgsstatistikken. Totalt er det solgt flere enn 3500 enheter i Norge siden den batteridrevne elbilen kom for salg i oktober 2011.