NISSANS GLOBALE MOTORSPORTSPROGRAM FOR 2013 BLIR LEDET AV NISMO

  • Nissan viser til et utvidet motorsportsprogram ledet av Nismo.
  • Nissans CEO, Carlos Ghosn, lover retur til 24-timersløpet i Le Mans i 2014 med en helt ny racingbil fra Nissan som inneholder elektrisk teknologi.
  • Nismo trapper opp på GT3 og SUPER GT seriene, ledet an av flaggskipet GT-R GT500
  • GT Academy fortsetter å vokse

Nissan bekreftet at selskapets omfattende motorsportsprogram vil fortsette å ekspandere i 2013 og videre, og at det vil bli ledet av Nismo. Nismo er selskapets dedikerte avdeling for høyytelses gatebiler og motorsport. Nissans CEO, Carlos Ghosn, bekreftet også at selskapet vil returnere til det legendariske 24-timersløpet i Le Mans i 2014 som "Garage 56" deltaker for innovative konsepter med en helt ny racingbil som inneholder elektrisk teknologi. Deltakelsen vil teste en innovativ, ny drivlinjeteknologi før en potensiell retur til LMP1 i framtiden.

«Vi vil komme tilbake til Le Mans med en bil som vil fungere som en testbenk i de tøffeste miljøene for vår elektriske bilteknologi for både gatebil og racingbil,» sa Ghosn.

Selv før denne innovative racingbilen blir vist vil Nismo arbeide hardt for å støtte Nissans utvidede motorsportaktiviterer verden over med blant annet:

  • En videreføring av det langsiktige fokuset på utholdenhetsracing ledet av flaggskipet Nissan GT-R Nismo GT-3 i FIA GT Series og i Blancpain Endurance Series.
  • Nismo-motorer brukes i 17 biler i 24-timersløpet i Le Mans. Dette tilsvarer en tredjedel av startfeltet i Le Mans
  • Ytterligere ekspansjon av GT Academy programmet som allerede er en global suksess med konkurranser i Europa, Russland, USA, Sør-Afrika og Midt-Østen

Retur til Le Mans

Under åpningen av det nye globale Nismo hovedkontoret og utviklingssenteret nær Yokohama i Japan, lovte Carlos Ghosn å returnere til 24-timersløpet i Le Mans i "Garage 56".

Ytterligere detaljer vil bli kunngjort etter hvert som prosjektet utvikler seg, men selskapet fokuserer på innovasjon og begeistring, og viderefører dermed pionerånden fra DeltaWing; den prisvinnende eksperimentelle deltakeren i Le Mans i fjor. ACO har invitert Nissan til å stille i "Garage 56" i 2014 i et program som vil kunne innhente data og evaluere nye drivlinjer før en potensiell retur til LMP1 i framtiden.

I 2013 viser deltakerlisten for Le Mans 17 biler med motorer fra Nissan Nismo. Den Nismo-tunede Nissan VK45DE V8-motoren er nå godt etablert som den foretrukne motoren for de fleste LMP2-teamene. Alle bilene vil bære betegnelsen «powered by Nissan Nismo».

Den virtuelle verden møter realiteten i GT Academy

Ferdighetene som er utviklet i den virtuelle verdenen med kjøreopplevelser fra den virkelige verden, er kjent område for Nissan. Det suksessrike GT Academy programmet er en "virtuell-til-realitet" racingkonkurranse som, etter fire sesonger, har gjort en rekke dyktige spillere til motorsportstjerner i det virkelige liv.

Basert på Gran Turismo®5 spillet for PlayStation®3, bruker spillerne en flere virtuelle Nissan-biler på en rekke baner. Bare i fjor ble det kjørt over 800 millioner kilometer med virtuelle testkjøringer i Nissan-produkter, inkludert Nissan Leaf, og millioner av seere i mer enn 160 land har gledet seg over det banebrytende TV-spillet som følger Academy fra PlayStation®til Podiet.

Populariteten til GT Academy konseptet har gjort det til et suksessrikt globalt program som gir spillere over hele verden muligheten til å oppfylle sine motorsportsdrømmer. Konkurransene kjøres i Europa, i Russland, USA, Sør-Afrika og Midt-Østen, med planer for ytterligere ekspansjon.

Det å vinne GT Academy er en mulighet til en karriere innenfor global motorsport, og i 2013 satser de siste uteksaminerte kandidatene på Blancpain Endurance Series i et par GT-R Nismo GT3 biler.Programmet for GT Academy vinnerne som er uteksaminert for å bli "Nismo Athletes" vil bli kunngjort snart.

Et sterkt team

Darren Cox, Nissans direktør for Global Motorsports og ledelsen av selskapets mange racingprogrammer sier: «Nissan ser på motorsport som et viktig element i arbeidet med å bygge vårt merke globalt. Vårt fokus er å gi motorsportfansen tilgang til våre programmer fraa hele verden fra V8 superbiler til SUPER GT i Japan og den globale opplevelsen som er GT Academy. Disse vil bli komplettert av overraskelser på og av banen etter hvert som vi utforsker mer innovative tilnærminger til motorsport.»

I hjertet for alle Nissans motorsportprogrammer, er Nismo det dedikerte teamet som nå blir styrket med det nye hovedkontoret og et globalt ansvar for en ny serie Nismo-merkede høyytelses gatebiler. Serien starter med Juke Nismo og omfatter 370Z Nismo og, under utvikling, en ny GT-R Nismo superbil som vil bli det ultimate gateklare flaggskipet for Nissan-serien.

Nismos styreleder Shoichi Miyatani sa: «Nismo er et viktig element i Nissans framtidige globale strategi for gatebiler og motorsport, og vi vil raskt etablere det som Nissans eksklusive høyytelsesmerke. Dette er første gang at alle våre team er plassert sammen og våre flinke ingeniører kan strekke grensene for å skape nye helter.»

For ytterligere informasjon og pressemateriell ber vi deg gå til: www.nissan-live.com/nismoglobal