NISSAN PÅ BILUTSTITLLINGEN I GENÈVE 2013

  • Den innovative Resonance konseptmodellen viser fremtiden for Nissans crossover-design
  • Med overgang til B-segmentet gjør Europaversonen av Nissan Note sin globale debut
  • Ny europeisk bygd Nissan LEAF introduserer en rekke tekniske forbedringer
  • Verdensdebut for 370Z Nismo sammen med Juke Nismo
  • Europeisk debut for 2013-modellen av Nissan GT-R
  • Ny Juke n-tec - nytt medlem i den anerkjente crossover-familien

Designet for Europa og bygd i Europa: Bilutstillingen i Genève 2013 markerer starten på et nytt spennende kapittel i Nissans historie. Drevet av et sterkt ønske om å levere fremtidens teknologi i dag, viser Nissan en ny generasjon innovative modeller som er designet, konstruert og bygd i Europa og som vil redefinere standardene innen sine segmenter.

Crossover-designen for framtiden er et annet område der Nissan har bestemt seg for å skrive om regelboken. Etter å ha skapt crossover-segmentet med Qashqai, Murano og Juke, avslører Nissan en spenstig visjon om hva fremtiden har i vente for neste generasjon crossovere fra Nissan. Konseptbilen Resonance presenterer nye ideer og avansert kupeteknologi i en slående og tøff pakke.

Det er to modeller som leder an i den europeiske satsingen som på en perfekt måte legemliggjør Nissans tilnærming til å bringe ny teknologi til markedet. Nye Note er fullstendig nykonstruert og har som mål å gå inn i B-segmentet med sin kombinasjon av skarp design, lave CO2-utslipp og innføringen av innovativ teknologi i denne klassen. Blant de mange funksjonene som Note introduserer til B-segmentet er Nissans avanserte og intuitive Around View Monitor og et omfattende nettverk av sikkerhetssystemer som kombineres i Nissan Safety Shield (sikkerhetssystsmer). Disse systemene er utviklet på grunnlag av Nissans visjon om en sikrere kjøreframtid og plasserer Nissan som en leder i feltet for rimelig og relevant teknologi.

Nye Note er ikke den eneste modellen bygd i Europa som gjør sin debut i Genève. Nye LEAF - nå helintegrert i Nissans europeiske produksjonssystem - viser en rekke tekniske og konstruksjonsmessige forbedringer. Nye LEAF bygger på suksessen til den banebrytende originalen - som det er produsert mer enn 50.000 eksemplarer av så langt - og leverer forbedret reell rekkevidde, flere valg for kjøperne og en rekke detaljforbedringer som gjør livet med verdens bestselgende elbil enda enklere.

Debuten til europeiske Note og LEAF bekrefter Nissan sterke og stadig sterkere tilstedeværelse i Europa. Til tross for utfordrende økonomiske forhold har Nissan bevist at design, innovasjon og rimelige priser er viktige komponenter for suksess. I 2012 produserte fabrikken i Sunderland mer enn 500.000 biler (ny rekord), mens produksjonsanleggene i Russland og Barcelona utvides også for å møte den økende etterspørselen. Den totale europeiske produksjonen har nettopp passert en betydelig milepæl - 10 millioner biler er produsert til nå.

Nissan feirer også sin rike motorsportsarv i Genève med den offisielle lanseringen av Nismo-serien. Den føres an av den slående Juke Nismo og 370Z Nismo. Disse høyytelsesbilene utgjør en ny arm av Nissans produktutvalg og tilbyr kjøperne rimelig ytelse, topp design og avansert teknologi som er født på racerbanen.

Nissan på bilutstillingen i Genève: Kortversjonen

Ny Nissan Note

Med innovativ design, teknologi som er ny for denne sektoren og et avansert motorutvalg, har nye Note bestemt seg for å snu opp ned på B-segmentet. Note er bygd og konstruert i Europa for å passe på europeiske veier og bringer videre de distinkte linjene fra konseptbilen Invitation - og leverer et tøft utseende, førsteklasses teknologi og overlegne praktiske funksjoner. Note setter også ny standard for teknologi i B-segmentet med avanserte funksjoner som Nissans avanserte Around View Monitor og Nissan Safety Shield system. Note har europeiske debut under bilutstillingen i Genève før lanseringen i hele Europa til høsten.

Nye LEAF

Den nye versjonen av LEAF, bygd i Europa for Europa, tar nullutslippsteknologien til neste nivå og vises for første gang under bilutstillingen i Genève. Nye LEAF er utviklet og konstruert spesifikt for det europeiske markedet og markerer starten på et nytt og spennende kapittel i Nissans historie. Den er nå helt integrert i Nissans europeiske produksjonssystem og bygges ved Nissans produksjonsanlegg i Sunderland. Den inneholder ny teknologi som leverer forbedret reell batterikapasitet og en rekke detaljforbedringer som gjør livet enda enklere.

Som en del av denne integreringen er LEAF-serien betydelig utvidet for å gi kjøperne større valgmuligheter med tanke på utstyr, farger og pris.

Resonance konseptmodell

Nissan spenstige visjon for fremtidens crossover-design blir realitet med den innovative Resonance konseptmodellen som har Europadebut. Resonance er skapt av Nissan Design America og skyver grensene for crossover-design fremover, viser friske ideer og ny teknologi som lar førerne utnytte potensialet i bilene sine til det ytterste. Resonance drives av en like avansert hybrid-elektrisk drivlinje som kombinerer effektiv ytelse med lave utslipp.

Juke Nismo

Nissan Juke Nismo fanger en ånd av innovasjon og kjøreglede som gjør Nismo en av de mest aktede navnene innen både motorsport og gaming. Som førstemann ut i Nismo-introduksjonen i Europa, bringer Juke Nismo rimelig og tilgjengelig ytelse til crossover-markedet og forsterker Nissans ry for innovasjon i denne sektoren som er i stadig utvikling. Juke Nismo skiller seg ut ved sin kraftfulle design og racing-inspirerte detaljer og drives av en 1,6 liters DIG-T turbomatet motor som yter 200 hk og som kombinerer skarp ytelse med rimelige driftskostnader.

370Z Nismo

Nye 370Z Nismo følger i hjulsporene til Juke Nismo og bekrefter Nissans engasjement for å tilby et bredt og omfattende Nismo-utvalg til europeiske kjøpere. Den nye spennende 370Z Nismo blir vist for første gang under bilutstillingen i Genève og bilen er utstyrt med en modifisert versjon av den anerkjente sekssylindrede kraftpakken som produserer mer kraft og dreiemoment. Chassiset er også modifisert for å levere en enda mer spennende kjøretur, mens et nytt eksossystem sikrer at den raskeste 370Z så langt, lyder like spennende som den ser ut.

2013 GT-R

Med skarpere ytelser, forbedret stabilitet i høye hastigheter og mer responsvillige kjøreegenskaper setter 2013-modellen av GT-R nye standarder for høyytelseskjøring. Den nyeste GT-R er inspirert og drives av Nissans suksessrike racing-programmer og bilen inneholder en rekke detaljforbedringer, inkludert nye innsprøytingssystemer for nøyaktig drivstofftilførsel, en ny trykkbegrensningsventil i turboen som leverer bedre fleksibilitet, og modifisert hjuloppheng.

Som et resultat av disse tekniske forbedringene når 2013-modellen av GT-R 100km/t på 2,7 sekunder - 0,1 sekund raskere enn 2012-modellen.

Juke n-tec

Den anerkjente Juke-serien utvides nok en gang med debuten av den nye n-tec-modellen som gir innovativ teknologi og en slående designpakke. De tekniske høydepunktene omfatter et forbedret Nissan Connect system som innbefatter "Google Send-To-Car" teknologi og muligheten for å sende kjøreruter til bilen for planlegging fremover. Det nye systemet omfatter også fullstendig tilgang til "Google Point of Interest" database (database over severdige steder) og har også klarere navigasjonskart med en større 5,8" skjerm.