NYE NISSAN LEAF MER I DETALJ

Teknisk:

 • Ny helintegrert drivlinje
 • Bedre kjøreegenskaper med chassis tilpasset Europa
 • Utvidet reell rekkevidde
 • Raskere lademulighet
 • Forbedret teknologi og flere kjørmoduser

 

Eksteriør:

 • Modifisert grill for forbedret Cd (luftmotstand)
 • Nye felger
 • Utvidet fargepalett

 

Interiør:

 • Nye seter med mer støtte
 • Nye miljøvennlige setetrekk
 • Kan leveres med skinn
 • Mer bagasjeplass
 • Mer utstyr, inkludert Around View Monitor
 • Tre utstyrsnivåer

Ved første blikk ser den nye versjonen av LEAF ut til å ha forandret seg lite fra den prisvinnende originalen. Men bredden og dybden i endringene innebærer totalt store endringer. Den er mer komfortabel og romsligere enn før og den er til og med bedre å kjøre. Den vil kjøre lenger på en lading enn tidligere og, avhengig av markedet, kan den lades på halve tiden også.

 

«De omfattende forbedringene vi har foretatt på denne nyskapende bilen forsterker dens unike karakter: Uventet, smart, tilgjengelig og progressiv,» sa Paul Willcox.

Tekniske endringer og bedre bagasjeromsplass

Til sammen understreker og forsterker endringene innovasjonen som ble levert av originalen. Den største tekniske endringen er en ny, helintegrert drivlinje som fører ladeenheten, inverteren og motoren sammen for første gang. Disse enhetene monteres nå sammen i en pakke og den nye drivlinjen bygger også nå på en 80 kW AC synkronmotor med høy respons som drives av 48-modulers kompakte litium-ion batterier som er montert under kupéområdet for å senke tyngdepunktet og dermed sikre optimale kjøreegenskaper.

Ved å flytte laderen fra bakenden av LEAF til under panseret har det vært mulig å øke bagasjeplassen med så mye som 40 liter, eller for å si det på en annen måte, omtrent størrelsen på en typisk håndbagasjekoffert du har med deg ombord i et fly. Bagasjeromkapasiteten har økt til 370 liter.

Men enda viktigere er det at ved å flytte laderen fra bak baksetene har det gjort LEAF enda mer praktisk. Nå er det ingen hindringer i midten av bagasjeromgulvet når setene er lagt ned, mens beinplassen er økt takket være ny form på seteputen.

Forbedring av varmeapparat og lengre rekkevidde

Forbedringene i varme- og ventilasjonssystemet er sentrert på et nytt varmepumpesystem som erstatter det opprinnelige PTC keramiske varmeapparatet. Dette reduserer strømforbruket betydelig og leverer en forbedring i den faktiske rekkevidden. Dette er særlig viktig i markeder der førerne har behov for varme- og ventilasjonssystemene.

Nye LEAFs faktiske kjørerekkevidde er også forbedret ved den eneste visuelle endringen på bilen: En forsiktig modifikasjon av grillen bidrar til å redusere Cd-tallet (luftmotstandskoeffisient) fra et allerede imponerende 0,29 til 0,28.

Nye LEAFs rekkevidde er sertifisert til 199 km i henhold til New European Driving Cycle (NEDC), som er en økning fra 175 km i den forrige modellen. Bilen er også morsommere å kjøre takket være endringer i chassiset, styringen og bremsene som er utviklet ved Nissan Technical Centre Europe (NTCE).

Det er gjort store endringer til demperinnstillingen for å redusere flyten og å gi en smidigere og mer dynamisk kjøring uten å påvirke kjørekomforten negativt. Styresystemet er også gitt mer vekt for at styringen skal kjennes mer i stil med europeisk smak, mens bremseytelsen er forbedret slik at de er mer progressive i bruk, samtidig som at energigjenvinningen er økt.

Det er også foretatt endringer av Eco-kjøremodus. En ny «B» innstilling på kraftoverføringen øker den regenerative bremsingen når farten reduseres, mens en separat «Eco» knapp på rattet utvider rekkevidden ved å endre gasspådraget slik at føreren ikke skal fristes til hurtige akselerasjoner. De to systemene kan fungere uavhengig av hverandre, ulikt den opprinnelige LEAF.

Andre viktige forbedringer i LEAFs e-Powertrain omfatter redusert intern friksjon og et mer effektivt batteri- og energistyringssystem.

Halvering av ladetiden

Bilen er også blitt mer praktisk med en ny mulighet som vil kutte den konvensjonelle ladetiden til det halve, fra åtte til fire timer. En ny 6,6 kW innebygd lader vil gi føreren muligheten til å bruke 32 A lading i markeder der dette er tilgjengelig (en typisk hjemmekontakt leverer 10 A). Dette er et rimeligere valg enn en hurtiglader og noen lokale myndigheter installerer offentlige ladestasjoner som allerede er i stand til å levere 32 A. Introduksjonen av en 6,6 kW lader vil gi førerne muligheten til å gi batteriet et reelt påfyll selv ved et kort stopp.

Nytt Bose® audiosystem

Tekniske innovasjonsforbedringer omfatter et nytt Bose® audiosystem som er spesielt utviklet for LEAF. Bose Energy Efficient Series lydanlegg leverer en kraftig, høykvalitets lydopplevelse, men fra en enhet som er både mer kompakt enn liknende premiumsystemer og som bruker om lag halvparten av

energien.

Oppdatering av Carwings

Nye LEAF inneholder også en revidert og oppdatert versjon av Nissans anerkjente Carwings Navigation system. Denne innovative funksjonen lar eierne håndtere og fjernstyre kontrollfunksjonene fra en PC eller smart-telefon og er unik for LEAF. Den oppdaterte versjonen av Carwings har en rekke nye funksjoner, inkludert forbedringer av fjernstyringen av oppvarming og klimaanlegget, bedre integrasjon av smart-telefon, forbedret stemmegjenkjenningsfunksjon, øko-ruting og informasjon om de nærmeste ladepunktene.

Så vel som en stor berøringsskjerm i farger, satellittnavigasjon og tilgang til Bluetooth for mobiltelefoner og musikkspillere, inneholder det nye systemet "Google Send-To-Car" teknologi som gjør at eieren kan planlegge en tur på PC-en eller nettbrettet hjemme, eller på kontoret og sende instruksjonene til bilen. Det omfatter andre avanserte funksjoner inkludert tilgang til Googles POI-søk, og gir føreren muligheten til å oppdatere værprognoser og flyinformasjon.

Avansert navigasjonssystem

Navigasjonssystemet omfatter nå en «utkjøringsvisning» for motorveier komplett med fil-guiding for å hjelpe deg når du forlater motorveien og viser også de gjeldende fartsgrensene med en førerinnstilt hastighetsadvarsel som gir visuelle varsler og lydsignaler når bilen når en hastighet over den gjeldende grensen.

Nissans innovative Around View Monitor vil også nå være tilgjengelig på LEAF. AVM bruker et nettverk av kameraer for å generere et 360 graders bilde i fugleperspektiv av bilen på det midtplasserte displayet, noe som forenkler parkeringen eller vanskelige manøvere.

Forbedrede seter av resirkulerbart biostoff

Viktig endringer i kupeen gjelder setene som er fornyet og gir bedre støtte, samt at forsetene nå også har høydejustering, samtidig som at et nytt biostofftrekk er introdusert. Der den opprinnelige modellen ble levert med et materiale fra 39 prosent resirkulerte plastflasker, er det nye biostoffet 100 prosent produsert av sukkerrør, noe som gjør LEAF enda mere resirkulerbar og miljøvennlig. Interiøret kan også leveres i skinn.

Et annet område der Nissan har gjort dagliglivet enklere er ladeportområdet i fronten av bilen. Takket være introduksjonen av et nytt LED inspeksjonslys trenger ikke føreren lenger stole på gatebelysningen for å koble bilen til en elektrisk kilde om kvelden. Ladeporten er endret slik at den skal være mer praktisk og utløsermekanismen bruker nå en elektrisk bryter. I tillegg har ladekabelen nå en elektromekanisk låsemekanisme som tar bort behovet for å låse kabelen til bilen manuelt.

Andre detaljforbedringer omfatter en ny i-Key som også styrer ladeportdekselet og kabellokket.

Fra en til tre utstyrsvarianter

Disse viktige oppdateringene er inkorporert som en større modellutvidelse som gjør at LEAF går inn i Nissans tredelte utstyrsklasser Visia, Acenta og Teknafor å gi kunden større valgfrihet. Visia-versjonen vil ha en lav inngangspris mens Tekna-modellen inneholder mer standardutstyr enn den opprinnelige modellen.

Den nye modellstrukturen gir kjøperne også flere valg med tanke på styling, design og interiør. Visia-modellen har 16" stålfelger med heldekkende kapsler, sorte speildeksler og halogen hovedlys m.m. Acenta-versjonen har 16" alufelger, semskede skinndetaljer på setene, karosserifargede speildeksler og mørktonede ruter. Så vel som å ha skinnseter som standard, leveres Tekna-modellene med 17" alufelger som standard, LED hovedlys, Bose lydsystem og AVM. Bilen kan nå fås i syv ulike farger som leveres som vanlig lakk, perlemor eller metallic.

Det som ikke er endret fra den opprinnelige LEAF er modellens omfattende standard sikkerhetsutstyr. Også den nye modellen av LEAF har både front-, side- og gardinkollisjonsputer, ABS og EBD med bremseassistanse som standard, sammen med elektonisk stabilitetsprogram (ESP).

«Da den ble lansert representerte Nissan LEAF et skritt inn i det ukjente. To år senere er den etablert som en levedyktig løsning på verdens transport- og miljøproblemer. Nye LEAF er klar til å spre ordet enda lenger,» sa Willcox.