NISSAN 370Z NISMO AVDUKET

  • Den andre modellen i den europeiske Nismo-serien er avduket
  • Ultimate 370Z med røde Nismo-detaljer og aerodynamisk design
  • 344 hk og et dreiemoment på 371 Nm fra en 3,7-liters V6-motor
  • 0-100 km/t på kun 5,2 sekunder

 

 

Den andre utgaven av Nissans Nismo-serie i Europa har blitt avduket - 370Z Nismo.

Den spennende coupe-modellen ble avduket for europeiske medier som en del av Juke Nismo presentasjonen i Barcelona, og har offentlige debut på bilutstillingen i Genève fra 5. mars. Bilen er kun tilgjengelig som coupe-modell med en sekstrinns manuell girkasse, og 370Z Nismo kan skilte med omfattende forbedringer både for tekniske løsninger og styling. En utgave av 370Z Nismo er allerede i salg i Nord-Amerika og Japan, men for Europa er det utviklet unike spesifikasjoner som en tilpasning til både veiforhold og europeiske bilentusiasters smak.

Hvis vi skal dømme ut fra medienes reaksjoner da nye Nismo ble avduket, vil den slående designen være et nøkkelelement for denne modellen. Som for Juke Nismo, er alle endringer i forhold til standard 370Z nøye gjennomtenkt og basert på Nismos erfaring fra motorsport. Modifikasjoner av designet har blitt drevet frem av aerodynamiske forbedringer.

Fronten på bilen har en mer aggressiv design med forbedret luftstrøm under bilen som gir bedre stabilitet ved høye hastigheter og i svinger. Sammen med et kraftig oppgradert oppsett for hjuloppheng og chassis, gir dette også neda mer dynamiske kjøreegenskaper både på vei og bane. Andre designforbedringer inkluderer de distinkte røde Nismo-stripene i fronten, bak og på sidespeil. Unike mørk grå Nismo superlette 19" aluminiumfelger med røde kallipere, samt bredere dekk er også montert. Bak på bilen gir en smart ny spoiler en visuell avrunding samtidig som aerodynamikken forbedres.

På innsiden har den allerede ytelsesorienterte 370Z-designen nå fått et enda røffere preg. Rattet har en finish med alcantara og skinn. Sportssetene er helelektriske med spesielle Nismo-merker og røde sømmer for premium utseende og sportslig preg. Siste hånd på verket er en nummerert Nismo-plate som gjør hver enkelt 370Z Nismo enda mer eksklusiv.

Takket være Nismo tuning yter bilens 3,7-liters V6-motor 344 hk, en økning i forhold til 328 hk i standardbilen, mens dreiemomentet har økt fra 363 Nm til 371 Nm. Resultatet er forbedret respons ved lavere og middels turtall, og 0-100 km/t på kun 5,2 sekunder (skal homologeres). Bilen er allerede kjent for eksepsjonell dynamikk og kjøreegenskaper, og bakhjulsdriften på 370Z gir en enda mer inspirerende kjøreopplevelse i Nismo-versjon. Førerne vil oppleve rask akselerasjon og eksepsjonell stabilitet i høye hastigheter.

Forbedrede bremseegenskaper er også en sentral del, og Nismo-ingeniørene har tatt i bruk bremseslanger med høy stivhet og høyytelses bremsevæske fra R35 GT-R. Et eksklusivt Nismo-eksosanlegg med doble rør fremhever og forsterker den dynamiske lyden fra 3,7-liters V6-motoren.

Ytterligere detaljer vil bli avdekket på bilutstillingen i Genève den 5. mars 2013.

For å få hele historien om Nismo, klikk her.