NY NISSAN NOTE: DESIGN OG TEKNOLOGI KOBLET SAMMEN

  • Nye Nissan Note kommer inn i B-segmentet med dynamisk design og avansert premium teknologi
  • Global debut for innovative funksjoner for første gang i dette segmentet i en tilgjengelig, rimelig pakke
  • Around View Monitor systemet kombineres med Nissan Safety Shield og gir reelle førerfordeler
  • Lavt CO2utslipp fra bare 95g/km med start-stop funksjon som standard over hele modellserien
  • Unik design og tekniske funksjoner for Europa, bygget i Europa
  • Offentlig debut under bilutstillingen i Genève 2013

Den helt nye Note for Europa signaliserer en bølge av spenstige, nye modeller fra Nissan og bilen har verdensdebut under bilutstillingen i Genève med start 5.mars 2013.

Nissans engasjement for innovasjon, stil og spenning har resultert i noen av de mest omtalte bilene i de siste årene. Og nå følger Note i hjulsporene etter de nyskapende modellene Qashqai og Juke og setter standard for avansert, relevant teknologi i en rimelig småbilpakke.

Note er nå en virkelig konkurrent i B-segmentet som vil redefinere kundenes forventninger. Den utnytter Nissans innovative tilnærming til design og ingeniørkunst og bygger på styrkene og verdiene fra sin forgjenger.

Kort om nye Nissan Note

Nye Note er designet helt i tråd med kravene til dagens B-segmentkunder og har dratt nytte fra omfattende europeisk utviklingsarbeid, skreddersydd for europeiske kjøpere. Det tekniske utviklingsarbeidet ble sluttført ved Nissan Technical Centre Europe (NTCE) i både Storbritannia og Spania og produksjonen forberedes ved Nissan Manufacturing UK (NMUK) i Sunderland. På denne måten er nye Note blitt designet slik at den tilfredsstiller kravene til dagens småbilkunder.

Nye Note viderefører også Nissan-tradisjonen med å bringe fram sprekt design og spennende ny teknologi til etsegment i markedet. Kundene vil dra nytte av en rekke innovative funksjoner som er relevante og nyttige i den daglige bruken av bilen. Note inneholder intelligente, relevante funksjoner som er nyttige hver dag.

Nissan Safety Shield

Nye Note utgjør det globale B-segmentets debut for Nissans nye Safety Shield - en pakke med teknologi som tidligere bare ville ha vært tilgjengelig for de dyrere bilene i premiumklassen. Et varslingssystem for blindsoner (Blind Spot Warning), filskiftvarsling (Lane Departure Warning) og et avansert system for å oppfatte gjenstander i bevegelse (Moving Object Detection), kombineres og leverer et nytt nivå i førerassistanse i denne klassen. Alle tre systemene fungerer ved å bruke data fra det bakmonterte vidvinkelkameraet som leverer et klart bilde uansett værforhold takket være et innebygd vaske- og luftbasert tørkesystem - et perfekt eksempel på nye Notes innebygde tekniske innovasjon.

Det er mange fordeler med Safety Shield. Ikke bare reduserer det eksponering for ulykker, det betyr også at føreren er bedre informert om sine omgivelser - og dermed minimeres risikoen for tilfeldige uhell eller skraper som ville kreve et besøk på karosseriverkstedet. Det gir også føreren en opplevelse av å være tryggere og mer sikker til enhver tid.

Around View Monitor

Nye Note er også den første bilen i B-segmentet som tilbyr Around View Monitor (AVM) - Nissans anerkjente 360 graders kamera med parkeringshjelp som gir visning i fugleperspektiv og klart utsyn rundt bilen. Dette sofistikerte systemet, som likevel er enkelt i bruk, gjør parkeringmanøvrene enklere, gjør den urbane kjøregleden bedre og hjelper eieren med å redusere risikoen for kostbare karosseriskader i forbindelse med parkering.

I tillegg inneholder nye Note den siste versjonen av Nissan Connect navigasjonssystemet, inkludert alle dets tilkoblede tjenester.

Innovativ design og teknikk har betydd at alle disse teknologiene leveres i en rimelig pakke, sammen med en serie høyeffektive motorer. Kombinasjonen av en plattform med lav vekt, en eksteriørdesign som sikre lav aerodynamisk motstand og avanserte motorer og kraftoverføringer betyr at nye Note vil appellere til alle kjøpere.

Driftskostnadene vil være like attraktive: Alle nye Note-modeller er utstyrt med stopp/start-system som standard som gir et CO2-utslipp så lavt så lavt som 95g/km sammen med sikker og morsom kjøredynamikk, spesielt skreddersydd for europeiske veier.

Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager for Nissan i Europa forklarer: «Nye Note oppfyller en viktig rolle i vårt modellutvalg idet den kombinerer virkelig smart design med teknologi som aldri har vært tilbudt i B-segmentet tidligere. Vi har brukt innovasjoner innenfor design og teknikk for å skape premium teknologi tilgjengelig og rimelig.»

Priser og spesifikasjoner vil bli avslørt nærmere nye Notes europeiske salgsstart høsten 2013.