VERDENS FØRSTE SELVHELBREDENDE iPhone DEKSEL

Nissan annonserer den nyeste "må ha" applikasjonen for iPhone * - et banebrytende selvhelbredende deksel for iPhone. Nissan Scratch Shield iPhone deksel benytter Nissans selvhelbredende lakk, en verdensnyhet innen lakkeringsteknikk som ble utviklet i 2005 og som blir benyttet på flere av  Nissans modeller. Nå har denne banebrytende teknologien blitt tatt i bruk på et produkt som er utsatt for riper gjennom daglig bruk - smarttelefonen.

Utviklet av Nissan i samarbeid med University of Tokyo og Advanced Softmaterials Inc., er den unike "Scratch Shield"-lakken opprinnelig beregnet for bilindustrien og finnes på Nissan Murano, 370Z og X-Trail sammen med Infinitis modeller. Nå testes denne teknologien for første  gang ut på et produkt som ikke tilhører bilindustrien; Nissan Scratch Shield iPhone deksel.

Dekselet har tre viktige fordeler:

  • 1. De meget fleksible og elastiske egenskapene i Scratch Shields fargeteknikk gjør at fine riper hurtig kan lege seg selv **
  • 2. Den gelelignende overflaten er mer motstandsdyktig mot riper enn blank overflate med konvensjonell farge og gir bedre grep
  • 3. Dekselet er i ABS-plast - et emne med høy kvalitet som er stivare og mer robust enn andre plastemner og som allment blir benyttet innen bilindustrien.

Den ytre "fargen" er produsert av polyrotaxane, hvilken betyr at når en skade oppstår på belegget,  kan den kjemiske strukturen endre seg tilbake til sin opprinnelige form og fylle tomrommet - det "leger" skaden.

Et innledende parti på prototyper av det innovative selvhelbredende dekselet blir nå testet av utvalgte journalister og kunder, men om etterspørselen blir stor, er målet å gjøre det tilgjengelig for alminnelig salg senere i år.

Nissan har lisensiert sin unike teknikk for ikke-bilrelaterte produkter siden 2004. Nissan vil fortsette å forske på og utvikle banebrytende teknikker som kan komme andre bransjer til gode, og lansere disse applikasjonene globalt.

Informasjon til redaktørene:

* Nissans "Scratch Shield iPhone"-deksel er kompatibelt med iPhone 4 og iPhone 4S

** Scratch Shield kan lege små riper på så lite som en time, men kan i verre tilfeller ta opp til en uke å lege.