NISSAN LEAF ER 2. MEST SOLGTE PERSONBIL I APRIL

Nissan LEAF har igjen skrevet historie ved å bli den 2. mest solgte personbil på registreringstatisikken for totalt bilsalg i Norge i april måned, og slår dermed en rekke store konkurrenter med forbrenningsmotor.

Denne månedens suksess er ikke en engangshendelse - Nissan LEAF ligger på 5. plass totalt på salgslistene for 2013 til og med april måned, og ble nummer 13 totalt i 2012. Siden salgsstart for 18 måneder siden er det solgt mer enn 4500 av den 100 % elektriske modellen i Norge.

Nissan Senior Vice President of Sales and Marketing, Paul Willcox, forventer enda større suksess med den nye modellen, og sier:"I april har vi solgt bedre enn hele modellserier fra anerkjente produsenter med vår utgående modell. Mens konkurrentene tilbyr flere karosserivarianter, motortyper og utstyrsnivåer, har vår nåværende Nissan LEAF én karosseritype, ett drivverk og ett sett med spesifikasjoner.

Han forsetter: "I mars begynte vi å produsere nye Euro-LEAF i Storbritannia, en bil som har fått over 100 endringer basert på tilbakemeldinger fra dagens LEAF-eiere, samt at den vil komme i tre utstyrsnivåer. Når denne nye Europa-tilpassede bilen kommer i utstillingslokalene i juni, forventer vi at de påfølgende månedene vil vise hvilken tyngde som ligger bak salget av 100 % elektriske biler i Europa. I Norge er Nissan LEAF nå et helt vanlig valg blant familier og firmaer, fordi den har like gode ytelser som en bil med forbrenningsmotor, men er helt uten utslipp."

Norge har oppmuntret til bruk av elektriske biler i mange år med sine avgiftsfordeler og bruksfordeler, og landets progressive politikk for elektriske biler blir belønnet med sterk økning av nullutslippsbiler. Nasjonale og lokale myndigheter har redusert moms og avgifter til null, tilrettelagt egne parkeringsplasser for elektriske biler og tillatt bruk av kollektivfelt for å oppmuntre nordmenn til å skifte til nullutslippsbiler. For å kunne håndtere den kraftige økningen av elbiler har byrådet i Oslo nylig besluttet å øke antall ladepunktsinstallasjoner fra 100 pr år til 200 pr. år for de neste fire årene.

Lederen i Norsk Elbilforening, Snorre Sletvold, forklarer suksessen og sier:"Vi kan slå fast at Norge leder an i verden når det gjelder antall solgte elektriske biler per person og sett i forhold til totalmarked, og vi nordmenn er veldig stolte av det. Vi viser klart for andre land i Europa og resten av verden at hvis du bygger infrastruktur og får på plass smarte insentiver, da kjøper folk biler med null utslipp og bruker dem hver dag."

Han forsetter:"Vi har riktignok store oljereserver, men regjeringen vår ser verdien i å oppmuntre til bruk av elektriske biler som en investering for redusert forurensning, økt luftkvalitet og bedre folkehelse, og jeg håper at andre land vil lære av dette."

Salgssuksessen til Nissan LEAF har kommet før den nye Europa-produserte versjonen av bilen kommer på markedet. Forbedringene omfatter blant annet økt rekkevidde til 199 km, mulighet for 50 % raskere lading, 40 liter større bagasjerom og 70 % mer effektiv kupévarmer som gir en vesentlig økning av kjørelengden om vinteren. I tillegg har hjulopphenget blitt optimalisert for Europa og et nytt interiøralternativ i mørke farger er lagt til som en respons på tilbakemeldinger fra kundene. Nye Nissan LEAF er nå tilgjengelig i tre utstyrsnivåer med et nytt inngangsnivå, Visia, som tilbyr en lavere grunnpris i modellspekteret, en godt utstyrt mellommodell i Acenta og en teknologi- og utstyrsspekket Tekna-modell med blant annet skinninteriør som standard.

Den nye Nissan LEAF-modellserien, som produseres i Storbritannia, kommer i salg i Europa fra juni 2013.

April-salg Norge - 1.4.- 30.4.2013 (henholdsvis modell, antall biler og markedsandel)

 

1.Volkswagen Golf

903

6,5

2.Nissan Leaf

455

3,3

3.Toyota Auris

431

3,1

4.Toyota RAV4

410

2,9

5.Mitsubishi Outlander

387

2,8

6.Volvo V40

369

2,6

7.Ford Focus

325

2,3

8.Volkswagen Passat

324

2,3

9.Volkswagen Tiguan

316

2,3

10.Toyota Yaris

297

2,1