NSSAN OG PLAYSTATION® KUNNGJØR DET STØRSTE GT ACADEMY PROGRAMMET NOENSINNE

 

 

* Online konkurransen kjøres eksklusivt på Gran Turismo®6 demo

*Nå kan også norske deltakere kjempe om å bli neste "Nismo Athlete" som kjører for Nissan

 

Nissan og Sony Computer Entertainment Europe har annonsert at den innovative GT Academy konkurransen kommer tilbake med sin femte sesong. GT Academy 2013 vil bli den største konkurransen til nå med flere deltakerland enn tidligere og første del, online konkurransen, vil bli kjørt i juli på en demo av Gran Turismo®6 spillet eksklusivt på PlayStation®3.

 

Siden starten i 2008 har den kritikerroste "virtual-to-reality" konkurransen tiltrukket seg over to millioner deltakere der spillere og motorsportsfans har kjempet mot hverandre i Gran Turismo for muligheten til å bli ekte Nissan racerførere. Seks tidligere vinnere av konkurransen som nå går i Europa, USA, Tyskland, Russland, Midt-Østen samt Sør-Afrika, er nå Nismo Athletes som konkurrerer på toppnivå i motorsport på vegne av Nissan.

 

"GT Academy vil i år også inkluderes i de nordiske landene. Dette året vil kokurrenter fra Norge, Sverige, Finland og Danmark delta i denne etter hvert så populære "virtual-to-reality" konkurransen. Vi er glad for å kunne ta del i årets GT Academy og kunne tilby denne spennende opplevelsen til bilentuaster i de nordiske landene", sier Taina Erkkilä, kommunikasjonsdirektør i Nissan Nordic Europe.

 

Nissans direktør for Global Motorsport, Darren Cox, avslørte planene for GT Academy 2013 litt tidligere i mai. Da han tok ordet på den berømte Silverstone-banen under et arrangement der siste versjon av Gran Turismo-spillet ble kunngjort, sa han: «Hvert år med GT Academy har gitt oss mye spenning, men også førsteplasser og 2013 vil ikke bli noe unntak. Utvelgelsesprosessen og Driver Development Programme er nå så robuste at vi får fram noen virkelig gode racerførere. I kjernen er GT Academy stadig en lett tilgjengelig vei inn i profesjonell motorsport for mennesker som ellers ikke ville hatt muligheten. Når vi finner ekte førertalenter fra spillverdenen er det et eksempel på ytelse i den digitale verdenen og innovasjon som Nissan er berømt for. Vi forventer at flere mennesker enn noensinne vil delta i konkurransen dette året på den overveldende nye GT6 demoen.»

 

Kazunori Yamauchi, President of Polyphony Digital, forklarte: «GT Academy er en god plattform til bruk for Gran Turismo-samfunnet for å gi en forhåndsvisning av GT6 for første gang, ettersom vi har som mål å føre den virtuelle og den reelle verdenen nærmere sammen. Vi er stolte over partnerskapet med Nissan og vi har hatt som mål å gjøre det til en svært tiltrekkende og tilgjengelig konkurranse som viser en rekke av selskapets biler. Utfordringene, selv på dette stadiet av konkurransen, er utformet med tanke på å forbedre folks racing-ferdigheter før de en gang begynner å kjøre ordentlige biler. Vi har også lagt inn Silverstone-banen for første gang i Gran Turismo. Dette bør sikre at konkurrentene vil ankomme Race Camp mer forberedt enn noen gang.»

 

Med online kvalifiseringsrunder som gir en forhåndstitt på GT6 og Nismo-laget som kjører på banen i motorsport - inkludert Lucas Ordoñez (vinneren fra 2008) og Jann Mardenborough (vinneren fra 2011) som kjører 2013-utgaven av Le Mans 24 Hours løpet for Nissan - forventes det at deltakernivået i dette årets talentspotting innen motorsport vil være «all time high».

 

GT Academy handler om at de raskeste PlayStation-spillerne fra hvert land slår seg sammen med vinnerne fra en rekke live-arrangementer for å konkurrere i deres respektive nasjonale finaler. Så vil veien gå fra den virtuelle verdenen til ekte Nissan sportsbiler når vinnerne av hver nasjonal konkurranse inviteres til å ta del i den internasjonale finalen på Silverstone-banen, som nå er etablert som hjemstedet til GT Academy Race Camp.

 

Vinnerne av hver av GT Academy konkurransene vil så gjennomgå et utrolig intenst og grundig førerutviklingsprogram som blir sett på som et av de beste i verden for å kvalifisere seg til den ultimate premien - en hel sesong med racing i en Nissan GT-R GT3 Nismo i et mesterskap på toppnivå.

 

Mer informasjon om hvordan du melder deg på GT Academy 2013 finner du på ulike plattformer inkludert:www.facebook.com/GTAcademyhttp://eu.gran-turismo.com/ and www.twitter.com/GTAcademy.