NISSAN FORBEDRER BATTERIGARANTIEN FOREKSISTERENDE LEAF-EIERE

Nissan kunngjorde i dag at selskapet vil utvide garantien for de over 10.000 europeiske eierne som har kjøpt den originale / første generasjon Nissan LEAF siden introduksjonen i 2011. Den nylig utvidede garantien gir eierne dekning mot kapasitetstap i batteriet under 9 bar i den eksisterende garantitiden.

 

Med den nye utvidede garantien garanterer Nissan at Nissan LEAFs Litium-ion batteri vil opprettholde minst 9 av 12 bar som vises på batterikapasitetsmåleren, i 5 år eller inntil 100.000 km, avhengig av hvilket kriterium som inntreffer først. Fullstendig informasjon om vilkår og betingelser av den utvidede garantien, vil bli informert om til alle eksisterende kunder ved brev i løpet av nærmeste måned.

 

Forbedringen av den eksisterende garantien gjelder for de over 10.000 Nissan LEAF-ene som har vært solgt i Europa og 93 % av kundene sier at de er «meget» eller «svært» godt fornøyd med den nyskapende 100 % elektriske familiebilen.

 

Senior Vice President for Salg & Marketing for Nissan i Europa, Paul Willcox, sier at Nissan er meget fornøyde for å kunne tilby den utvidede garantiden til eksisterende kunder for å forsikre dem om Nissans tillit til teknologien:«Vi er i en unik posisjon ved å ha over 10.000 kunder i Europa og over 62.000 globalt som bruker den 100 % elektriske bilen hver dag, samt over to år med tilbakemeldinger om deres erfaringer. Våre analyser av de tilgjengelige dataene viser at vår batteriteknologi, som er utviklet og produsert av Nissan sammen med vår partner NEC, er meget holdbar og pålitelig.»

 

Han forsetter: «Vi setter i verk dette trygghetstiltaket og tilbyr våre første Nissan LEAF-kunder den samme tryggheten med tanke på garanti som de kundene som kjøper den nye, europeiskbygde Nissan LEAF. Vi vet at batteriet fungerer godt i kundenes biler i Europa og vi er meget godt fornøyd med tilbakemeldingene. Nissan LEAF er et revolusjonerende produkt og vi setter i verk dette tiltaket for å vise hvor stor tillit vi har til vår teknologi.»

 

En kunde som vil dra nytte av denne garantien er Joakim Sveli som, etter å ha kjørt en Nissan LEAF i jobbsammenheng i Norge, sa:«Denne nye garantien er gode nyheter for eksisterende kunder som vanligvis ikke blir tatt med i forbedringer som dette. Selv om det er betryggende å ha den forbedrede garantien kjører jeg min Nissan LEAF hver dag i jobb og jeg har ennå ikke merket noen forskjell i rekkevidde etter 18 måneder og nesten 40.000 km. Jeg kjører under alle forhold, noen ganger så mye som 200 km på en dag og i temperaturer så lave som minus 32 grader. Jeg er i kontakt med folk som har registrert mye lengre kjørestrekning i en Nissan LEAF og de har den samme erfaringen som meg: stille, komfortabel, utslippsfri kjøring hver dag.»

 

Den nye europeiskbygde Nissan LEAF har lengre rekkevidde, forbedrede spesifikasjoner, tre utstyrsnivåer, mer teknologi og lavere inngangspris. Den er nettopp i salg i Norge fra denne uken, og vil også dra nytte av samme batterigaranti.