SALSGSTART FOR NYE NISSAN LEAF

  • Nye Nissan LEAF er nå i salg og tilgjengelig hos Nissanforhandlere landet over
  • Elbilen LEAF er 6. mest solgte personbil i Norge hittil i år
  • Nye LEAF har over 100 forbedringer

Med mer enn 60.000 eksemplarer solgt verden over er LEAF verdens mestselgende elektriske bilmodell. Nå begynner neste kapittel i LEAF-historien i det en ny og forbedret versjon har salgsstart i Norge. Nye LEAF har fått en rekke forbedringer som inkluderer lengre rekkevidde som nå er på inntil 199 km, samt mulighet for å lade bilen hjemme på halvparten så lang tid som tidligere*.

 

Europaspesifikk versjon

Frem til nylig har verdens bestselgende elbil kun vært bygget i Japan, men nå produseres modellen på Nissans fabrikk i Sunderland i England, og modellen har blitt mer tilpasset Europa og europeisk kjøremønster. Modellen har fått mer enn enn 100 forbedringer, mange som et direkte resultat av tilbakemeldinger fra LEAF-kunder, også norske. Kundens stemme og tilbakemelding er viktig for Nisan. Dette er de daglige brukerne som tilsammen representerer megt bred erfaring med LEAF. Deres tilbakemeldinger var derfor viktige og høyt verdsatt da Nissan utviklet andre generasjon LEAF, som fortsatt vil holde Nissan i en ledende position i segmentet.

 

Nye LEAF har fått utvidet rekkevidde og er nå sertifisert til 199 km under den europeiske målestandarden, New European Driving Cycle (NEDC), som er en økning fra 175 km i tidligere versjon. Ved å flytte laderen fra bagasjerommet til under panseret, har det vært mulig å øke bagasjerommet med 40 liter til hele 370 liter. Som et tilvalg kan kundene bestille en 6,6 kw lader i bilen, noe som reduserer ladetiden til fire timer ved 32 Amp kurs hjemme.

 

100 forbedringer basert på tilbakemelding fra kunder

Bilen har fått 100 større og mindre forbedringer sammenlignet med tidligere versjon. Blant annet kommer bilen i tre versjoner slik Nissan har for sine fleste modeller; Visia, Acenta og Tekna. Visia-versjonen har blant annet radio / CD-spiller med 4 høyttalere, sort interiør, 16" stålfelger, I-key, tåkelys osv. Den godt utstyrte Acenta-versjonen har i tillegg Carwings EV-IT med telematikk, 6 høyttalere, ryggekamera, 16" aluminumfelger, regnsensor, cruise control, varnepumpe, fjernstyrt lading og oppvarming av bilen osv. Toppversjonen Tekna, som er en ekstremt godt utstyrt versjon, har i tillegg 360 graders "Around View Monitor", der sjåføren har et fullstendig overblikk over bilens utside, 17" aluminumfelger, LEAF-lykter, BOSE lydanlegg med 7 høyttalere og skinnseter.

 

"Vi er meget godt fornøyde med salgsresultatet vi har hatt i Norge. Vi lanserte første generasjon LEAF i oktober 2011 og siden da har vi solgt mer enn 4200 biler. Nå ser vi frem til videre suksess med nye LEAF som er bygget i Europa og enda mer spesifisert for europeiske og norske kunder", sier Pål Gystad Simonsen,  country manager for Nissan i Norge.

 

Utvidet garanti

Kundenes trygghet har også økt med en ny omfattende garantiplan for batteriene. Så vel som å dekke batteriene mot feil i materialer og produksjon i fem år/100.000 km, vil de også bli dekket av en «helsesjekk»-klausul som dekker gradvis kapasitetstap. Over tid taper litium-ion batteriene en prosent av sin kapasitet, et naturlig fenomen. Men hvis batteriets levetid skulle bli redusert hurtigere enn forventet i den samme garantiperioden vil det enten bli reparert eller skiftet ut.

 

Godt introduksjonstilbud

Prisene starter på 228.600 NOK for Visia, 251.400 NOK for Acenta, som forventes å bli bestselgeren, og toppversjonen Tekna har en pris på 273.900 NOK (dette inkluderer leveringsomkostninger på 8.900,- levert Drammen).

 

I tillegg har Nissan nå et fantastisk introduksjonstilbud på nye LEAF. Kunden får med:

- 3 års leieavtale

- 20 leiedøgn av en alternativ bil gjennom Hertz (tas ut i løpet av 3 døgn) for de gangene man skal på lengre reise

- Chrome pack - sidelister, tåkelysringer, speilhus og list på bakluke

 

Nordiske LEAF har, i motsetning til biler fra resten av Europa, en egen varmepakke til batteriet tilpasset vårt klima.

 

* Ladetiden er redusert fra åtte til fire timer ved å bestille 6,6 kw lader i bilen (fordrer også at man har 32 Amp kurs).