ENDRINGENE I DETALJ

 

Micra, som er kjent som March i noen markeder, bygges ved fire fabrikker verden over og selges i 56 land. Alle bilene som produseres for Europa er bygget i India og de tre andre produksjonsstedene er Thailand, Mexico og Kina. Men til tross for den globale utbredelsen av bilen er mange av endringene i nye Micra, som vil komme til utstillingslokalene i Europa i september, spesialt utviklet for det europeiske markedet.

 

Resultatet er en bil som ikke bare helt klart er bygget for det europeiske markedet, men som også leverer i forhold til kravene som utmerker den europeiske bilkjøperen som forventer høy ytelse, gode kjøreegenskaper, kvalitet og teknisk innovasjon. Den tydeligste endringen på bilen finnes utvendig. Nye Micras «ansikt» er endret med en ny grill som gjenoppretter en sterkere forbindelse til Nissans selskapsprofil der det kjente sirkelrunde merket «holdes» innenfor et forkrommet V-formet motiv.

 

Men det er ikke bare grillen som er endret. Panseret, skjermene og støtfangeren foran er også helt nye. Og der det er montert tåkelys har de fått en distinkt ny form med krominnfatning. Endringene gir nye Micra et sterkere, mer selvsikkert og dynamisk uttrykk. Det er store forandringer bak også med ny støtfanger, nye LED-baklys og et nytt innfelt panel nederst på bakluken. Det nye utseendet kompletteres med 15" nydesignede alufelger. Den har også fått to helt nye farger: pearl metallic Pacific Blue og metallic Platinum Sage.

 

Det er også foretatt en rekke større endringer i interiøret i nye Micra. Forbedret instrumentgrafikk, helt ny midtkonsoll med blank sort lakk, nye stoffer i setene og dørpanelene som gir høyere kvalitet. Utstyrsvariantene Visia og Acenta har et slitesterkt stoff mens toppmodellen Tekna har et stoff som likner semsket skinn med doble sømmer. Interiøret er også forbedret med dashbordmonterte Aux-in og USB-port som er koblet til alle audioenhetene mens en 12V kontakt er montert inn, noe som gjør det mulig å lade mobiltelefoner eller MP3-spillere underveis.

 

Nye Micra kan utstyres med det nyeste Nissan Connect navigasjons- og kommunikasjonssystemet som har nye funksjoner og en større 5,8 tommers skjerm (opp fra 5 tommer) med forkrommede kontroller. Oppgradert navigasjon som nå også inneholder "eco-routing", som automatisk beregner den ruten som etter størst sannsynlighet vil forbruke minst drivstoff. Den suppleres av en øko-score som lar føreren kontrollere hvor økonomisk hun eller han har kjørt. Den store fargeberøringsskjermen betyr ikke bare at kart og retninger er lettere å lese, men også at album-cover som er lenket til eierens musikkbibliotek kan vises.

 

Det nye systemet omfatter også avanserte funksjoner som Google "Send-To-Car" teknologi som lar eieren planlegge en reise fra PC-en eller nettbrettet hjemme og så sende instruksjonene til bilen før turen. Googles Point of Interest (POI) søker og henter inn oppdaterte værmeldinger, lokale drivstoffpriser og flyinformasjon er også inkludert. Navigasjonssystemet omfatter nå en «utkjøringsvisning» for motorveier komplett med fil-guiding for å hjelpe deg når du forlater motorveien og viser også de gjeldende fartsgrensene med en førerinnstilt hastighetsadvarsel som gir visuelle varsler og lydsignaler når bilen når en hastighet over den gjeldende grensen.

 

En annen innovasjon er muligheten for avansert parkeringshjelp. Takket være den elektriske servostyringen og en av de beste svingdiameterne i sin klasse - bare 9,3 meter - føler nye Micra seg hjemme i byen - særlig når den er utstyrt med Parking Slot Measurement. PSM lever opp til navnet sitt ved å måle parkeringslommer og varsle føreren via en talemelding fra dashbordet om bilen kan parkeres sikkert innenfor parkeringslommen eller ikke: Systemet kan til og med justeres for å ta hensyn til førerens ferdigheter - amatør, normal eller ekspert.

 

Men den kanskje største innovasjonen er under panseret der en av de mest effektive bensinmotorene i verden finnes: Nissans nyeste tresylindrede 1,2 liters turbomatede bensinmotor med direkte innsprøyting (DIG-S). Denne DIG-S versjonen introduserer ny teknologi for å sikre at motoren er en av de mest avanserte enhetene i sin klasse. Enheten leverer 98 hk og gir meget god ytelse og raffinement med god dieseløkonomi (4,3 liter på 100 km) og et CO-2 utslipp på 99 g/km. DIG-S motorene er også utstyrt med automatisk stopp/start når bilen står stille, noe som forbedrer drivstofføkonomien med om lag 4 prosent.

 

Alle versjonene av nye Micra DIG-S bærer PURE DRIVE merket som kjennetegner biler som produserer utslipp på 120 g/km eller lavere - terskelen blir redusert med 10 g/km i løpet av 2013. Inngangsnivået er en 1,2 liters motor på 80 hk med et utslipp på 115 g/km. Nye Micra er forhjulsdrevet med en god femtrinns manuell girkasse som standard eller den siste generasjonen CVT som tilvalg.

 

Nye Micra kommer i tre utstyrsvarianter og starter med innstegsmodellen Visia. Standardutstyret omfatter fjernstyrt sentrallås, elektrisk drevne sidevinduer foran, oppvarmede karosserifargede speil med elektrisk justering og innfelling, elektrisk servostyring, 14" felger, CD-spiller med Bluetooth-tilgang og fullstendig sikkerhetsutstyr inkludert kollisjonsputer foran for fører og passasjer, sidekollisjonsputer og kollisjonsgardiner, ABS og ESP.

 

Acenta har i tillegg kromdetaljer, karosserifargede dørhåndtak, 15" hjul, takspoiler, automatisk klimaanlegg, armlene for føreren, skinntrukket ratt pluss automatisk kontroll av frontlysene og vindusviskerne. Tekna-versjonen har i tillegg til Acenta Nissan Connect, Intelligent Key, ryggesensorer, Parking Slot Measurement, 15" alufelger, tåkelys foran med krominnfatning, så vel som panoramatak.

 

En lang rekke personliggjøringstilvalg blir også introdusert for bilen både utvendig og innvendig.

 

«Nye Micra drar fordel av alle attributtene fra den nåværende K13-modellen som sterk ytelse, gode kjøreegenskaper og avansert teknologi, men med bedre kvalitet og et dynamisk nytt utseende. Det neste kapittelet i Micra-historien er begynt," saTaina Erkkilä, Kommunikasjonsdirektør i Nissan Nordic Europe.