NISSAN TILFØRER AVANSERT SIKKERHET TIL SMÅBILSEGMENTET

 

 

 

  • Nissans Around View Monitor system, kombinert med Nissan Safety Shield, forbedrer førerens synsfelt
  • Around View Monitor gir et fugleperspektiv på bilen med en 360 graders visning
  • Nye Nissan Note blir ledende hva gjelder sikkerhetsteknologi i småbilsegmentet

Den tiden da avansert sikkerhetsutstyr bare ble levert til kostbare toppmodeller er over - Nissan har satt ny standard i småbilsegmentet med den helt nye Nissan Note som inneholder en rekke sikkerhetsteknologier.

 

Kommunikasjonsdirektør i Nissan Nordic Europe, Taina Erkkilä, sier: «I Nissan vil vi at alle våre eiere skal føle seg sikre bak rattet og vi mener at kundene våre ikke skal måtte betale toppmodellpris for slik teknologi. Nye Note er spekket med avansert teknologi som forbedrer førerens opplevelse og ved hjelp av smarte tekniske løsninger har vi for første gang vært i stand til å gjøre disse teknologiene tilgjengelige for småbilsegmentet.»

 

Menneskets gjennomsnittlige synsfelt er om lag 120 grader, men førerne av nye Nissan Note vil kunne se hele 360 grader takket være Nissans avanserte Around View Monitor system.

 

Den nye Note, som ble avduket under bilutstillingen i Genève, er den første Nissan-modellen som er utstyrt med selskapets avanserte Safety Shield - en teknologipakke som leverer et nytt nivå av førerassistanse i småbilsegmentet - sammen med det avanserte systemet Around View Monitor. Med den helt nye Nissan Note kan førerne ha "øyne i nakken". Kombinasjonen av de to sikkerhetssystemene gir eierne et enestående oversikt, gjør kjøringen enklere og sikrere og minimaliserer faren for ulykker.

 

Safety Shield inkorporerer Nissans Blind Spot Warning systemLane Departure Warning og Moving Object Detection ved hjelp av det innovative kameraet med konveks linse som, ukonvensjonelt nok, er plassert bak på bilen. Kameraet gir førerne over 180 graders utsyn fra et punkt like under bakruten - og gir dem faktisk "øyne i nakken" som ser gjenstander utenfor sitt normale synsfelt. Systemet varsler også førerne om potensielle farer, som for eksempel barn som går mot en Note som rygger eller andre biler som befinner seg i blindsonene. For å sikre at systemet alltid gir klare bilder leveres kameraene til og med utstyrt med et innovativt selvrensesystem - det vasker seg selv.

 

Ved å ta i bruk ytterligere tre kameraer - et i grillen foran og et i hvert sidespeil - er Note også utstyrt med Nissans anerkjente parkeringshjelp med helikoptervisning, Around View Monitor, som gir førerne et fugleperspektiv av bilen. Den 5,8 tommer store skjermen som er montert i dashbordet gir et fullstendig, virtuelt 360 graders synsfelt som gjør manøvrene betydelig enklere og sikrere. Nissan Note er den første bilen i sitt segment til å tilby dette sofistikerte systemet, som likevel er enkelt å bruke, og setter dermed nye standarder for tilgjengelig teknologi.

 

Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager for Nissan i Europa sa: «Ved å snakke med førerne gjennom våre forskningsgrupper fant vi ut at det å kunne se det som foregår rundt bilen er den viktigste faktoren for å få dem til å føle seg tryggere under kjøring og manøvrering. Med dette for øyet ønsket vi å utvikle en teknologi som ga Nissan-førerne et bedre utsyn på veien. Safety Shield og Around View Monitor er konstruert for å forbedre førerens utsyn og la dem se mer av omgivelsene, og dermed hjelpe dem til å være sikrere og minimalisere faren for småskader og riper."

 

Produksjonen av nye Note vil starte i sommer og de første leveransene er planlagt for høsten 2013 avhengig av de enkelte markedene.

 

For hele historien om Nissan Note klikk her.

 

----

 

Nissan Safety Shield pakken består av de følgende tre teknologiene:

  • Blind Spot Warning

Dette er en funksjon som tidligere var reservert for biler i premiumsektoren; Nissans system bruker det bakmonterte vidvinkelkameraet for AVM-systemet i de skjulte blindsoneområdene på begge sider av Note. Hvis det oppdager en bil i en av blindsonene lyser det opp et diskret varsellys i glasset på Notes sidespeil. Hvis føreren blinker for å skifte fil og systemet oppdager en bil i fareområdet blinker lyset og gir fra seg et lydsignal.

  • Lane Departure Warning

En annen funksjon fra premiumklassen som gjør sin debut i B-segmentet er Lane Departure Warning som oppdager om bilen er i ferd med å gli ut av filen. Mens du kanskje forventer at det trengs et kamera montert i frontruten eller et radarsystem for denne funksjonen bruker Note nok en gang sitt vidvinkelkamera for AVM-systemet. Avansert dataprogrammering oppdager selv de svakeste veimerkingene og gjør det mulig å fastslå om bilen er på vei ut av posisjon uten å bruke blinklyset. Hvis den gjør det gis et varselsignal til føreren for å korrigere sin posisjon på veien. Systemet er satt opp slik at det automatisk justerer sensitiviteten når du kjører på landeveier for å gi rom for en annen kjørestil.

  • Moving Object Detection

Denne nye funksjonen bygger på kapasiteten i Around View Monitor og gir føreren en effektiv digital co-pilot som hjelper til med å se hva som kan komme i veien under rygging. Mens konvensjonell parkeringshjelp advarer føreren om en gjenstand som er i veien gir Moving Object Detection et lydsignal og en visuell varsling hvis noen eller noe beveger seg bak bilen, for eksempel et barn som går mot bilen mens du rygger. Vidvinkelkameraet for AVM-systemet har en konveks linse og er montert på bakluken. Derfra gir det et utsyn i overkant av 180 grader og gir dermed et unikt synsfelt bak bilen. Ryggekameraet er konstruert slik at det rengjør seg selv ved å sprute vann på linsen og tørke den med trykkluft for å sikre at det alltid gir et klart bilde. Bilder fra kameraet vises på den 5,8 tommer store Nissan Connect-skjermen.