VISNING AV NISSAN E-NV200 KONSEPT

Avansert elbildesign basert på den prisbelønte Nissan NV200 som har verdensdebut under det North American International Auto Show i Detroit

Den innovative Nissan e-NV200 konseptbil som har verdensdebut på 2012 North American Auto Show i Detroit, er et bevis på Nissanz lederposisjon hav gjelder null-utslipps teknologi innen bilindustrien. Basert på den populære Nissan NV200 varebil, er Nissan e-NV200 konseptbil nær en fremtidig produksjonsversjon av en fullelektrisk bilmodell designet for å gi bedrifter eller familier en fleksibel og romslig bil, og som samtidig oppnår en enorm reduksjon i CO2-avtrykk.
 
"Uten gass, eksosrør, eller noen utslipp, kombinerer Nissan e-NV200 konseptbil en rolig og komfortabel kjøreopplevelse med en stor og svært allsidig modell med et funksjonelt interiør i et kompakt eksteriør," sier Hideto Murakami, Corporate Vice President, Nissan Motor Co, Ltd "En bil med et potensiale i sitt segment, batteripakken gir en kjørelengde til sammenligning med Nissan LEAF, mens nyttelast og lasterommet vil tilby det samme nivået som gjeldende NV200. Produksjonsversjonen vil hovedsakelig bli rettet mot virksomheter, men også mot private brukere eller familier."
 
Som en potensiell modell for masseproduksjon, ville Nissan e-NV200 konsept også gi en reduksjon i driftskostnader i forhold til dagens konensjonelle kjøretøyer med forbrenningsmotor.
 
"En bil som Nissan e-NV200 konsept vil endre dagens kompakte varebilmarked på mer enn én måte - den vil hjelpe til med å forbedre kvaliteten i urbane liv og være en smart finansiell investering for store og små firmaer," sier Murakami.
 

NV200 funksjonalitet - Nissan EV teknologi

Nissan e-NV200 sitt eksteriør starter med et fundament av dagens Nissan NV200, men utviklerne har deretter lagt til sterke visuelle signaler fra den banebrytende elbilen Nissan LEAF.Den allsidige og anerkjente NV200 lette varebilen vant International Van of the Year prisen for 2010, samt 2011 Universal Design Award. I tillegg til disse to anerkjente prisene og flere andre, har NV200 etablert seg som segmentleder med et bredt utvalg varianter som blant annet inkluderer en taxiversjon.
 
Nissan e-NV200 konsept er i stor grad designet for å ha en viss EV-identitet. Eksteriøret er fremhevet av et samspill av sterke linjer og en bred kropp. Den har store vinduer foran og lengre bak kombinert med glasstak for å skape et luftig og åpent miljø. Eksteriøret er malt i en tilpasset farge, Aqua Blue, som uttrykker en følelse av miljøvennlighet.
 
Interiøret i Nissan e-NV200 har en ren, moderne Nissan EV-identitet gjennom bruk av lyse toner og sterk fokus på de funksjonelle aspektene. Interiøret har også avansert telematikk.
 
"Nissan e-NV200 konseptbil har et elegant design og deler delvis sitt EV-utseende med Nissan LEAF men det er tilpasset en moderne, aktiv og funksjonell varebilform," sier Murakami. 

Nullutslipp

Nissan e-NV200 konsept deler komponenter med den innovative Nissan LEAF. Den er stillegående, har null utslipp, strømmen leveres av et litium-ion batteri som består av 48 kompakte moduler og en høy-respons-80 kW AC-synkron motor som genererer 280 Nm dreiemoment. I motsetning til en konvensjonell forbrenningsmotor, leverer motoren 100% av dreiemomentet sitt fra start med umiddelbar respons og gir utmerket akselerasjon og jevn, behagelig kjørefølelse.
I likhet med Nissan LEAF, tilbyr Nissan e-NV200 konsept en svært responsiv og morsom kjøreopplevelse som ligner det forbrukere er vant til fra tradisjonelle, bensindrevne kjøretøy. Nissan e-NV200 konsept gir en meget god drivstofføkonomi - en kritisk faktor for firmaer med behov for varebiler.

Testing er i gang
I tillegg til den globale lanseringen av Nissan e-NV200 konsept, blir evalueringer av prototyper av NV200-baserte el-biler gjennomført for å gi reelle tilbakemeldinger i ulike globale markeder. Den første studien ble gjennomført sommeren 2011 av Japan Post Service, som brukte en enkel prototype for levering av post i Yokohama, Japan. Ytterligere testing startet i London forrige måned i samarbeid med FedEx. Tilbakemelding vil hjelpe til at Nissan kan skreddersy fremtidens batteridrevne lette varebil til å enda bedre tilpasses eksakte kundebehov.
 
Nissan i New York - "Taxi of Tomorrow"

Som et globalt produkt, er Nissan NV200 produsert i Japan, Europa og Kina, og er for tiden tilgjengelig i 40 land. Fremtidige lanseringer er planlagt for Nord-Amerika og India. Den utvilsomt mest synlige rollen vil modellen få når NV200 i slutten av 2013 blir grunnlaget for New York Citys nye gul drosjer, som anslagsvis har 600.000 passasjerer hver dag.
 
NV200 ble valgt blant mange globale produsenter og årsaken er at den gir en kombinasjon av at kompakt eksteriør og maksimal innvendig plass og modellen gikk til topps i en "Taxi of Tomorrow" konkurranse. Den helt nye Nissan NV200 taxidesign gjenspeiler innspill av hundrevis av drosjeeiere og sjåfører, og tusenvis av passasjerer som delte sine ideer og prioriteringer med Nissans designere og ingeniører.
 
Interiøret i en Nissan NV200 taxi inkluderer et romslig lasterom for å få plass til fire passasjerers bagasje, skyvedører med stigtrinn og gripehåndtak for enkel inn-og utstigning, varme i baksetet kontrollert av passasjeren selv, klimaanlegg med filter for å forbedre luftkvaliteten, forbedrede interiørmaterialer som er lettere å rengjøre og mer miljøvennligw.