INTELLIGENT SELVRENSENDE KAMERA PÅ NYE NISSAN NOTE

 

 

 

  • Innovativ teknisk løsning som holder funksjonene til Nissan Safety Shield vedlikeholdsfrie
  • Ryggekamera med vidvinkel holdes rent for støv og smuss takket være det intelligente innebygde selvrensesystemet
  • Avansert bildebehandling registrerer smuss på linsen
  • Den nye Note bringer førsteklasses teknologi til B-segmentet

 

Den helt nyeNissan Note, som vil lanseres til høsten, er fullpakket med innovativ teknologi. Lane Departure Warning, Blind Spot Warning og Moving Object Detection er kombinert for å forme Nissan Safety Shield, og komplimenterer 360 graders fugleperspektiv med Around View Monitor parkeringshjelp som bringer ny innovasjon til B-segmentet.

 

Men det er en liten, men allikevel meget viktig innovasjon som sørger for at alle disse funksjonene optimaliseres - Nissans intelligente selvrensende ryggekamera. For å lage en førsteklasses teknologi som er tilgjengelig for B-segmentet, har Nissans ingeniører utviklet alle funksjonene i Safety Shield slik at de kun er avhengig av ryggekameraet. Dette betyr at det ikke er behov for kostbar radar-, laser,- eller frontkamera-teknologi som brukes på mange dyrere biler i premiumklassen, og disse besparelsene kommer Note-kundene til gode.

 

Med så mange funksjoner som avhenger av driften av ryggekameraet med vidvinkel uten å måtte bruke blinklys, har imidlertid Nissans ingeniører oppdaget at linsen må være fri for støv og smuss til enhver tid.

 

Richard Picton, ingeniør hos Nissans Safety Shield, forteller historien: "Ryggekameraet er viktig for funksjonaliteten til Safety Shield, såvel som den bakre visningen som brukes for Around View Monitor. Vi kan ikke la kameralinsen bli tilsmusset på noe som helst tidspunkt, ettersom dette ville fjerne den teknologiske ytelsen - derfor utviklet vi det intelligente selvrensesystemet."

 

Uten at føreren må foreta seg noe, holdes ryggekameraet fritt for smuss eller vanndråper. Denne helautomatiske funksjonen avhenger av avanserte algoritmer som behandler mer enn 3 millioner piksler fra ryggekameraet pr. sekund når bildet er uklart. Det er også gjort justeringer på vindusviskerfunksjonene som bidrar til å fastslå de gjeldende kjøreforholdene. Først mottas og behandles bildet fra kameraet til en visning som er synlig for det menneskelige øyet. For å kunne se lenger enn 180 grader, stikker linsen litt fram fra sin posisjon på bakluken, og har form som et "fiskeøye". Dette gjør at den fanger et strukket bilde som må omadresseres digitalt for å kunne vises på den flate 5,8 tommers Connect-skjermen på Note-dashbordet.

 

Ulempen ved kameraets plassering er at det kan utsettes for smuss, støv og vann, noe som kan gi uklare bilder. Så, det neste steget er en uavbrutt analyse som fastslår om linsen er tilsmusset, og deretter fastslår hvilken type smuss som gjøre bildet uklart. Selvrensesystemet er intelligent nok til å vite forskjellen mellom søle eller regnvann, og bruker et bittelite vannsystem og en trykkluftvifte til å rense linsen.

 

Picton forklarer: "Lyst støv fjernes best med blåseluft. En skvett møkkete vann fra en sølepytt behøver en fullstendig rens, så vannet sprutes på linsen og blåses deretter av igjen med luft."

 

Det finnes til og med en regnfunksjon, der testingen avslørte at den beste måten å holde kameraet funksjonelt på, er å holde det vått med en veldig liten, men jevn vannstrøm for å unngå at store vanndråper faller ned på kameraet og gjør det behandlede bildet uklart. Omfattende digitalmodeller og praktisk testing har bevist at vannforbruket fra systemet er minimalt, ved å bruke ubetydelige mengder fra vindusspylerbeholderen på Note. Luftstrålen mates fra en bitteliten kompressor som er montert på undersiden av Note.

 

Førsteklasses teknologi og finslipt design for B-segmentet er kjernen i den nye Note, der innovativ tenkning brukes ved alle aspekter innen design og teknikk.

 

Klikk på følgende lenke for å se videoen: http://newsroom.nissan-europe.com/no/no-no/Media/RelatedVideos.aspx?mediaid=105560

 

 

Gå til http://www.newsroom.nissan-europe.com/no/no-no/NEW_NOTE/Product/Home.aspxfor å lese hele historien om den nye Nissan Note.