RACINGDRØMMEN KAN BLI VIRKELIGHET FOR NETTOPP DEG

  • Kvalifisering til Nissan PlayStation® GT Academy  
  • To tidligere GT Academy-vinnere har nettopp kjørt inn til fjerdeplass i 24-timersløpet i Le Mans

 

 

 

2013-utgaven av GT Academy online konkurranse starter 2. juli kl 10.00 og den vil foregå på en eksklusiv nedlastbar demo av det nye Gran Turismo®6-spillet til PlayStation®3. Denne utfordringen, som kan åpne døren til en  racingkarriere med Nissan, er åpen for deltakere til klokken 00.59 norsk tid natt til mandag 29. juli. Et bevis på hvordan denne prisbelønte, "virtualitet-til-virkelighet" konkurransen har lykkes i å utfordre den tradisjonelle, kostbare veien inn i motorsporten og samtidig oppdage nye talenter, er at to tidligere mestere, Lucas Ordoñez og Jann Mardenborough, begge deltok sist helg i det verdensberømte 24-timersløpet i Le Mans i en Nissan-drevet LMP2-bil og kjørte inn til en imponerende fjerdeplass i klassen.

 

Det forventes at GT Academy 2013 vil bli den største konkurransen så langt, med flere deltakerland og den forlokkende muligheten til å ta en første titt på den eksklusive GT6-demoen som trekkplaster for vordende racerførere. Samarbeidet mellom Nissan og Sony Computer Entertainment har trukket til seg mer enn to millioner påmeldte siden oppstarten i 2008 og vært med på å skape flere suksessrike racerførere som nå konkurrerer for Nissan på høyeste nivå i internasjonal motorsport. Det er innovasjon.

 

Etter at onlinekonkurransen er avsluttes, vil Nissan holde et stort GT Academy event på Rådhusplassen den 10.august der deltakere spiller om flere plasser i den nasjonale finalen. Totalt vil man velge ut 4 vinnere fra online konkurransen og 2 vinnere fra eventet på Rådhusplassen, alle 6 får delta i den nasjonale finalen i Sturup 22. og 23 august på Sturup racebane in Sverige. 

 

Kazunori Yamauchi, skaperen av Gran Turismo®-serien, har laget en interessant utfordring for Gran Turismo-deltakere, med flotte gjenskapte Nissan-biler, som Leaf, 370Z og GT-R. GT6-demoen vil lose spillerne gjennom begynnerrundene av en kjøreskole med GT Academy-tema før den låser opp den endelige kvalifiseringen, som foregår på Grand Prix-banen Silverstone Circuit. Dette gjør GT Academy like tilgjengelig for både ferske Gran Turismo-spillere og eksperter. Alle som registrerer seg og sender inn en kvalifiseringstid vil motta bonusinnhold uten ekstra kostnad.

 

De raskeste spillerne i online-konkurransen vil bli invitert til nasjonale finaler hvor de utfordres både i spillet og i virkelige biler på bane. Derfra forflytter begivenhetene seg til den berømte Silverstone-banen, hvor vinneren potensielt kan slutte seg til Nismos gruppe av eliteførere.

 

GT Academy Europe 2013 omfatter Frankrike, Italia, Storbritannia, Spania, Portugal, Benelux, Norden (Danmark, Sverige, Finland og Norge) og Sentral- og Øst-Europa (Polen, Tsjekkia, Ungarn og Slovakia). USA, Russland og Tyskland vil igjen ha frittstående GT Academy-konkurranser.

 

«Dette er det mest spennende påmeldingssystemet til nå for GT Academy,» forklarer Usama Al-Qassab, direktør for produktmarkedsføring i Sony Computer Entertainment Europe. «Det vil være interessant for PlayStation®-fellesskapet å få innblikk i noen av funksjonene de vil støte på i Gran Turismo 6 senere i år. Utfordringene oppmuntrer alle til å involvere seg. Det er nettopp det GT Academy handler om - en intens skole som avdekker virkelige racingtalenter gjennom PlayStation og Gran Turismo, og som er åpen for alle. Selv om du ikke kommer deg videre til de neste rundene av GT Academy, er det uansett fint å lære, samt se hvordan du ligger an i forhold til vennene dine.»

 

Nissans direktør for global motorsport, Darren Cox, er like entusiastisk når han snakker om hvorfor spillere bør bli med i konkurransen. «I helgen stilte to tidligere vinnere av GT Academy opp i en Nismo-drevet Zytek-Nissan LMP2-bil for Greaves Motorsport og konkurrerte i det som sannsynligvis er verdens største løp, 24-timersløpet i Le Mans. Med en imponerende fjerdeplass viste de hvilken formidabel suksess GT Academy og dets førerutviklingsprogram har vært. Det er ingenting som like tydelig illustrerer hvorfor det er verdt å bli med i GT Academy, for neste gang kan det være din tur. Selv om du ikke skulle komme så langt, er det ikke noe galt i drømme om det mens du kjører noen flotte Nissan-biler i GT6-demoen.»

 

Kvalifiserte deltakere i hvert av deltakerlandene trenger en konto i Sony Entertainment Network og tilgang til en PlayStation3 som er koblet til Internett. GT6-demoen som brukes i kvalifiseringen, kan lastes ned uten ekstra kostnad fra PlayStation®Store. Det kreves ikke at du eier Gran Turismo-spillet. Dersom du ikke har en PS3, kan du

 

bli med i konkurransen gjennom en rekke GT Academy Live-arrangementer som vil promoteres lokalt av PlayStation og Nissan.

 

Ytterligere opplysninger om hvordan du blir med i GT Academy 2013, kan finnes på en rekke steder, inkludert: www.facebook.com/GTAcademyhttp://eu.gran-turismo.com/ ogwww.twitter.com/GTAcademy