NISSAN TAR GREP OM SMÅBILMARKEDET

 

 

  • Nye Nissan Note i sentrum av Nissans nye småbilserie
  • Ny Micra med dristigt nytt uttrykk og smart ny teknologi
  • Juke diesel kommer med avansert 1,5 liters dCi dieselmotor som gir 12,5 prosent forbedring av drivstofføkonomien, CO2 på 109g/km, og større dreiemoment

 

 

 

Design og teknologi står i sentrum når Nissan frem mot høsten fester grepet om småbilmarkedet, med lanseringen av den helt nye modellen Nissan Note og nye versjoner av Micra og Juke.

 

Med de tre lanseringene vil Nissan ha et utvalg som dekker hele B-segmentet, noe selskapets salgs- og markedssjef i Europa Paul Willcox karakteriserer som et betydelig øyeblikk i Nissans utvikling.

 

- Ankomsten av den nye europeisk bygde Note, nye Micra og en ny generasjon Juke diesel gir Nissan et av de mest omfattende småbilutvalgene på markedet. Alle tre er designet og konstruert for å leve opp til Nissan merkevareløfte om å levere innovasjon som begeistrer, sier Paul Willcox.

 

Premium teknologi til småbilmarkedet med nye Note

 

I hjertet av Nissans nye B-segmentserie er den helt nye Note, som er designet for det europeiske markedet og bygd ved produksjonsanlegget i Sunderland i Storbritannia. Note kombinerer dristig design med en innovativ teknologi, som tidligere ikke har vært tilgjengelig i småbilsegmentet.

 

Her introduseres ny premium teknologi, som Nissan Safety Shield - en omfattende sikkerhets- og førerassistansepakke som kobler sammen tre sikkerhetssystemer - samt det avanserte «around view monitor»-systemet, som gir 360 graders fugleperspektiv når en skal parkere.

 

Den er praktisk bygd og gir svært mye for pengene. Note vil bli en direkte konkurrent til Fiesta og Polo når den kommer i salg til høsten.

 

Ny Micra og Juke diesel

 

Sammen med Note kommer også nye Micra til Nissans småbilutvalg. Med mer enn 30 års fartstid på markedet, og et salg på mer enn seks millioner enheter på verdensbasis, er Micra blant de mest gjenkjennelige og populære modellene til Nissan.

 

Nye Micra er betydelig oppdatert utgave, med en rekke forbedringer av design og teknikk. Takket være ny dristig design på fronten og bakenden, samt en helt omarbeidet kupé av høykvalitetsmaterialer, tilbyr nye Micra stil samtidig som den er pakket med nyttig teknologi for den daglige bykjøringen.

 

Nissan Micra drar fordel av en rekke nye innovasjoner og designelementer, som er spesielt utviklet for å gjøre livet enklere for sjåføren. Med Nissans siste «Connect» navigasjons- og kommunikasjonssenter, samt et nytt og utvidet sett av alternativer for personlig tilpasning, får en muligheten til å skape sin egen perfekte Micra.

 

Nissans innsats for å levere avansert teknikk til alle sine modeller i B-segmentet vises ytterligere med ankomsten av nye Juke diesel, som kommer med en ny motor utviklet av Nissan Alliance partner Renault.

For første gang er motoren er utstyrt med Start/Stop tomgangssystem som standard, og nye utvekslingsforhold er på plass for å gi økt kjøreglede. Her har en også gitt en betydelig økning av dreiemomentet (opp fra 240Nm til 260Nm), og forbedret turborespons ved lave turtall, for å levere bedret fleksibilitet og ytelse. Med et redusert CO2 utslipp, på bare 109g/km, og en forbedring av drivstofføkonomien på 12,5 prosent utgjør Juke et enda bedre alternativ for småbilkjøpere som ønsker å stå fram i mengden.

 

Med de tre lanseringene vil Nissan danne det mest omfattende og allsidige utvalget på B-segmentsmarkedet. Den nyeste Juke 1,5 dCi er allerede klar i hele Europa, mens nye Micra vil bli tilgjengelig senere på sommeren. Salget av Nissans nye modell - Nissan Note - begynner til høsten.