NISSAN TAR GREP OM SMÅBILMARKEDET

  • Nye Nissan Note i sentrum av Nissans nye småbilserie
  • Ny Micra med ny design og smart ny teknologi
  • Juke kommer med en forbedret 1,5 liters dCi dieselmotor som gir 12,5 prosent forbedring av drivstofføkonomien, CO2på 109g/km, og større dreiemoment

 

 

 

Design og teknologi står i sentrum når Nissan frem mot høsten fester grepet om småbilmarkedet, med lanseringen av den helt nye modellen Nissan Note, en sterkt endret Micra og forbedret dieselmotor i Juke.

 

Med de tre lanseringene vil Nissan ha et utvalg som dekker hele B-segmentet, noe selskapets salgs- og markedssjef i Europa Paul Willcox karakteriserer som en viktig del av Nissans utvikling.

 

- Ankomsten av den nye europeisk bygde Note, nye Micra og en ny generasjon Juke diesel gir Nissan et av de mest omfattende småbilutvalgene på markedet. Alle tre er designet og konstruert for å leve opp til Nissans løfte om å levere innovasjon som begeistrer, sier Paul Willcox.

 

Premium teknologi til småbilmarkedet med nye Note

 

I hjertet av Nissans nye B-segmentserie er den helt nye Note, som er designet for det europeiske markedet og bygd ved produksjonsanlegget i Sunderland i Storbritannia. Note kombinerer flott design med en innovativ teknologi, som tidligere ikke har vært tilgjengelig i småbilsegmentet.

 

Her introduseres Nissan Safety Shield - en omfattende sikkerhets- og førerassistansepakke som kobler sammen tre sikkerhetssystemer - samt det avanserte «around view monitor»-systemet, som gir 360 graders fugleperspektiv når en skal parkere.

 

Den er praktisk bygd og gir svært mye for pengene. Note vil bli en direkte konkurrent til Fiesta og Polo når den kommer i salg til høsten.

 

Ny Micra og Juke diesel

 

Sammen med Note kommer også nye Micra til Nissans småbilutvalg. Med mer enn 30 års fartstid på markedet, og et salg på mer enn seks millioner enheter på verdensbasis, er Micra blant de mest gjenkjennelige og populære modellene til Nissan.

 

Nye Micra er en betydelig oppdatert utgave, med en rekke forbedringer av design og teknikk. Takket være ny design både foran og bak, samt en helt omarbeidet kupé av høykvalitetsmaterialer, tilbyr nye Micra stil samtidig som den er pakket med nyttig teknologi for daglig bykjøring.

 

Nissan Micra drar fordel av flere nye innovasjoner og designelementer, som er spesielt utviklet for å gjøre livet enklere for sjåføren. Med Nissans siste «Connect» navigasjons- og kommunikasjonsenhet, samt flere alternativer for personlig tilpasning, får en muligheten til å skape sin egen perfekte Micra.

 

Nissans innsats for å levere avansert teknikk til alle sine modeller i B-segmentet vises ytterligere med ankomsten av nye Juke diesel, som kommer med en ny motor utviklet av Nissans partner Renault.

For første gang er motoren utstyrt med Start/Stop system som standard, og nye utvekslingsforhold er på plass for å gi økt kjøreglede. Dreiemomentet er økt fra 240Nm til 260Nm, og forbedret turborespons ved lave turtall, for å levere større fleksibilitet og ytelse. Med et CO2-utslipp på bare 109g/km, og en forbedring av drivstofføkonomien på 12,5 prosent, utgjør Juke et enda bedre alternativ for småbilkjøpere som ønsker å stå fram i mengden.

 

Med de tre lanseringene vil Nissan danne det mest omfattende og allsidige utvalget på B-segmentsmarkedet. Den nyeste Juke 1,5 dCi er allerede klar i hele Europa, mens nye Micra lanseres i Norge i september og salget av Nissans nye modell - Nissan Note - starter i oktober. Nye Note vil få en pris fra 163.400,-