GT ACADEMY KONKURRASEN BLE AVSLUTTE MED 765 000 DELTAKERE FRA EUROPA I NORGE DELTOK OVER 8.250 SPILLERE

De beste deltakerne går videre til de nasjonale finalene og et første møte med Nismos sportsbiler

 

Mer enn 8250 håpefulle racerførere fra Norge har deltatt i kvalifiseringsrunden for 2013-utgaven av GT Academy, den prisbelønte konkurransen til Nissan og PlayStation®. Da den nettbaserte fasen av denne "virtuell-til-virkelighet"-konkurransen ble avsluttet, var det til sammen i de 18 europeiske deltakerlandene registrert mer enn 765 000 påmeldte og har lastet ned den spesielle demoen av det forestående Gran Turismo®6-spillet, en demo som inneholder ultrarealistiske gjenskapelser av Silverstone-banen, Nissan 370Z og den helelektriske Nissan Leaf.

 

 

 

 

Med første fase av konkurransen unnagjort vil de fire raskeste norske førerne fra onlinekonkurransen sammen med de to vinnerne live-arrangement delta i en nasjonal finale på Sturupbanen utenfor Malmø i dag og i morgen. I alle de nasjonale finalene i Europa vil det først gå av stabelen en konkurranse i Gran Turismo-spillet, før deltakerne testes bak rattet på en ekte sportsbil fra Nissan Nismo. Fysikk og personlighet vil også bli vurdert.

 

De seks norske førerne som er plukket ut til den nasjoale konkurransen er:

 

Kjetil Thomassen fra Kristiansand

Roar Lillevikfra Kattem

Milan Okrajacfra Bergen

Daniel Krokan fra Høydalsmo

Kjell-Einar Svendsen fra Oslo

Zsolt Biberfra Årstein

 

Den beste spillerne velges så ut som representant for Norge i den europeiske "racingleiren", som finner sted på Silverstone-banen i Storbritannia i september. Der vil PlayStation-spillerne gjennomgå en rekke runder med krevende kjøring og psykiske og fysiske utfordringer under det årvåkne blikket til kjente, erfarne mentorer og dommere. Utvelgingsprosessen i GT Academy-programmet - nå i sitt femte år - har kontinuerlig utviklet seg for å garantere at det er spillere med størst racingpotensial som får muligheten til å bli GT Academy-mester og en "Nismo-utøver". Vinneren av den europeiske 2013-konkurransen belønnes med en hel sesong kjøring i en racerbil av typen Nissan GT-R Nismo GT3, som har over 500 hestekrefter.

 

Førerutviklingsprogrammet til GT Academy har etter hvert blitt et av de mest sofistikerte i verden. Bevis for suksessen er kommet gjennom turneringsseire og flotte pallplasseringer i LMP2-klassen i 24-timersløpet i Le Mans for de tidligere GT Academy-mestrene Lucas Ordoñez (Spania) og Jann Mardenborough (Storbrittania

 

Darren Cox, direktør for global motorsport i Nissan, har alltid vært en lidenskapelig forkjemper for GT Academy-mestrene - nå Nismo-utøvere - og han gleder seg til å vurdere 2013-årgangen. "GT Academy har fått frem fantastiske racingtalenter, og vi har resultatene som beviser det. Med så mange påmeldinger i år og den økte realismen i GT6 er vi helt sikre på at det er flere store talenter blant disse spillerne. Gjennom erfaringen vi har opparbeidet oss i løpet av de siste fem årene med GT Academy, kombinert med stadig mer sofistikerte og innovative tester utviklet i samarbeid med Nismo, vet vi nå hvordan vi kan påse at det er de største talentene som når toppen i løpet av de kommende ukene. Det er mye å spille for. Nylig kunngjorde vi at tidligere mestere skal kjøre eller testes i Australia, USA og Japan, og sist helg var alle seks Nismo-utøverne i aksjon i 24-timersløpet på Spa.

 

Du finner informasjon om GT Academy på: www.facebook.com/GTAcademywww.facebook.com/NissanSuomi http://www.gran-turismo.com/ og @GTAcademy.