MIGUEL FAISCA FRA PORTUGAL ER KRONET TIL EUROPEISK GT ACADEMY CHAMPION 2013

Premien er en full sesong med racing i en Nissan GT-R Nismo GT3 for en Gran Turismo®-gamer som har satt seg som mål å bli racerfører på alvor.

 

Miguel Faisca, en 24 år gammel student fra Portugal har blitt kronet til Nissan PlayStation® GT Academy European Champion 2013. Den dyktige Gran Turismo®-gameren har i løpet av de siste syv dagene under GT Academy Race Camp på Silverstone, bevist at han er like rask i en ekte Nissan Nismo sportsbil. Han vil nå gjennomgå et intensivt førerutviklingsprogram for å bli klar til en full sesong med racing i 2014 i en Nissan GT-R Nismo GT3.

 

Over 765 000 mennesker fra 16 europeiske land meldte seg på i årets GT Academy-konkurranse gjennom en spesiell demo for det kommende Gran Turismo®6-spillet for PlayStation®3. Etter nasjonale utvelgelser, var hele 42 gamere samlet i den femte utgaven av Race Camp på Englands berømte Silverstone racingbane.

 

Veiledet av høyprofilerte dommere og mentorer, blant annen de tidligere Formel 1-førerne Johnny Herbert, René Arnoux, Stefan Johansson og Vitantonio Liuzzi, ble de 42 kandidatene delt inn i sju grupper. I den tøffe konkurransen ble feltet gradvis redusert gjennom en serie med utfordringer som testet kjøreferdigheter, fysisk form, engasjement, psykisk styrke og potensial.

 

Konkurrentene satte kursen for banen med treningsøkter og kvalifiseringsheat i 370Z-racerbiler. Fra en situasjon uten virkelig racingerfaring én uke tidligere, fikk alle sju konkurrenter nå en grunnleggende ARDS-racinglisens i løpet av tiden på Race Camp. I tillegg bidro et antall utfordringer og coachingtimer til å gjøre konkurrentene klare til banen og racing.

 

På siste dag av uken på Silverstone var deltakerne redusert til en fra hvert av de syv heatene:

 

Minh Tuan Nguyen (23) fra Italia

Jérémy Bouteloup (21) fra Frankrike

Petr Doležal (26) fra Tsekkia

Miguel Faisca (24) fra Portugal

Romain Delva (21) fra Belgia

Filip Larsson (19) fra Sverige

Adam Suswillo (21) fra Storbritannia

 

Romain startet veldig bra og ledet de første av de åtte rundene, men han var uheldig på en runde og Miguel benyttet anledningen til å ta ledelsen. Etter to heat og tøffe dueller, endte det med at fem førere kunne ta oppstilling på grid'en for et siste heat. Den portugisiske føreren holdt på ledelsen helt frem til mål til tross for god motstand fra de andre. Miguel Faisca ble kåret til årets lykkelige vinner av GT Acedemy og han skal tilbake til Silverstone i oktober for å begynne på et intensivt treningsprogram sammen med vinnerne i de egne tyske, russiske og amerikanske Race Campene.

 

"Jeg er veldig stolt," sa en lykkelig Miguel. "Jeg hadde ikke turt å håpe på å stikek av med seieren i dag. Jeg tror ikke jeg var en av favorittene, men jeg følte meg bra og liker også de regnfylte forholdene vi endte opp med å ha. Jeg fikk ikke den beste starten og var nummer to, men så fikk jeg en sjanse til å ta teten og jeg klarte å holde fast på den, til tross for tøff konkurranse fra de andre deltakerne. Jeg er så glad og lykkelig. Dette er starten på noe ufattelig spennende. Jeg vet det blir hardt arbeid, men jeg kan ikke vente på å sette igang. Takk til Nissan og PlayStation for denne muligheten. Det er fantastisk å være den første portugisiske vinneren."

 

 

Milan Pokrajac, en 22 år gammel økonomistudent fra Bergen, var den dyktige norske deltakeren som ble kåret til vinner av de over 6250 norske deltakerne i konkurransen og som deltok i Silverstone. Han falt imidlertid ut av konkurransen på et noe tidligere tidspunkt og kom ikke til finalen.

 

Utviklingen til den europeiske mesteren i GT Academy kan du følge på ulike plattformer, inkludert: www.facebook.com/GTAcademywww.twitter.com/GTAcademy;  www.youtube.com/gtacademyeurope; www.flickr.com/photos/gtacademyeurope.