SALGSTART AV NYE NISSAN NOTE - KLASSELEDENDE PÅ SIKKERHET

Ny banebrytende teknologi til en lav pris

Den nye Nissan Note blir den første bil i B-segmentet med et såpass omfattende sikkerhetssystem da den tilbyr Nissans nye Safety Shield. Systemet har tre funksjoner: filskiftevarsling, blindsonevarsling og bevegelsesdetektor, slik at sjåføren ved rygging skal få et varsel skulle f.eks. en person komme gående bak bilen.

 

Alle tre funksjoner benytter et vidvinkelkamera som er plassert bak på bilen og som gir tydelig bilde uansett vær, takket være en innebygget vask- og tørkfunksjon. Dette er et godt eksempel på Nissan Notes nytenkende teknikk.

 

Prisene på nye Note starter på kr. 172.300 (inkludert leveringsomkostninger på 8.900,-). Modellen er helt fornyet, den har avansert grad av sikkerhet og høy grad av annet utstyr, er meget romslig og praktisk - og har attpåtil blitt redusert i pris sammenlignet med tidligere modell.

 

Den nye Note er også den første bil i B-segmentet med Around View Monitor (AVM), noe som gir et fugleperspektiv over bilen som vises i bilens navigasjonsskjerm. Dette er til hjelp f.eks. for enklere parkering og for å unngå dyre småskader. Disse teknologier fås normalt kun i langt større og dyrere biler. Note setter derfor ny standard i segmentet.

 

Hele modellrangen har også start / stopp funkson som standard, for reduksjon av drivtofforbruk og CO2-utslipp.

 

Tre utstyrsvarainter

Nissan Note kommer i tre utstyrsvarianter - Visia, Acenta og Tekna.

Allerede fraVisiafår kunden en godt utstyrt modell med blant annet start / stopp funksjon, seks kollisjonsputer, cruisekontroll med hastighetsbegrenser, kjørecomputer, økometer, handsfree telefonintegrasjon med Bluetooth, 60/40 deling av baksetene, oppvarmede forseter osv.

 

MellommodellenAcentatilbyr i tillegg blant annet automatisk klimaanlegg, 15" lettmetallfelger, høydejustering av førersete, elektriske vindusheiser bak, mens toppmodellenTeknahar i tillegg Safety Shield, Nissan Connect, Around View Monitor, delvis skinninnredning og nøkkelfri låsing med IKEY.

 

1.2 80 hk Acenta fås fra 178.800,- (inkludert leveringsomskostninger på 8.900,-) og Tekna fås foreløbig bare på 1.5 dCi motoren med startpris fra 216.800,-.

 

Motorutvalg med lave CO2-utstlipp

Nye Nissan Note kommer i salg med to motorvarianter - en1.2 liters bensinmotor på 80 hk, samt en1.5 dCi dieselmotor på 90 hk. I begynnelsen av neste år, vil modellutvalget suppleres med en1.2 DIG-S bensinmotor på 98 hk, som man også kan kombinere med en CVT-girkasse.

 

Begge Notes bensinmotorer har et sylindervolum på 1,198 cc og er lette, kompakte og meget effektive tresylindrede motorer. 1.2 liters motoren på 80 hk har et dreiemoment på 110 Nm ved 4000 rpm. Dette gir en kombinert drivstofføkonomi på 4,7 l / 100 km og et CO2 -utslipp på 109g / km.

Motorvarianten som lanseres på nyåret, den innovative 1.2 liters DIG-S motoren, gir 98 hk ved 5600 rpm og 142 Nm dreiemoment ved 4400 rpm. Til tross for den sterke ytelsen er CO2-utslippet bare 99 g / km med den manuelle girkassen.

 

Helt til slutt i Notes motorutvalg er den nyutviklede firesylindrede 1.5 liters turbodieselen. Den 90 hk sterke enheten er utviklet av Renault-Nissan og avgir bare 92 g CO2 / km og har et kombinert drivstofforbruk på bare 3,6 l/100km.

 

Lanseringstilbud og salgsstart

Helt frem til offisiell salgsstart og lansering den 2. november kan kunden få forhåndskjøpt bilen hos Nissan forhandlere og da med et spesielt lanseringstilbud. Dersom man velger Acenta ustyrsvariant inkluderer det Tech Pack (IKEY, start / stopp knapp, Nissan Connect med 5,8" skjerm, Around View Monitor, Safety Shield, og 6 høyttallere). Velger kunden Tekna versjon der dette allerede er standard, få han / hun reduksjon i pris tilvarende kostnaden for Tech Pack på 10.000,-