PIVO 3 - Smart urban pendler er fremtidens elbil

Tokyo Motor Show viser Nissan frem PIVO 3, Nissans åttende elbilkonsept. Dette er ikke bare en konseptbil - PIVO 3 er det Nissan forestiller seg er en mer "realistisk" elbil for nær fremtid.

PIVO 3 tar Nissans elbilportefølje enda et steg fremover. Basert på pionerene PIVO 1 og PIVO 2 beveger nye PIVO 3 konsept seg fra fantasiverdenen til et fullt utviklet kjøretøy som fremstiller livet i morgendagens byer. Hvor PIVO 2 var et veldig innovativt kjøretøy som sto alene som en konseptbil utvikler PIVO 3 retningen for "smart samfunn" med større muligheter og økt rekkevidde for mobil ytelse. Nissan tror at PIVO 3 er veldig nært det som vil være neste steg innen urban mobilitet.

Francois Bancon, Deputy Division General Manager for Product Strategy og Product Planning Division, forklarer at "PIVO er et av svarene for aktive urbanister som lever i modne markeder. Gjennom de tre PIVO-fremleggene har vi oppnådd en dyp forståelse av behovene i store metropoler. Hvert av de åtte konseptene vi har skapt dekker ulike behov, ulike samfunn og ulike livsstiler for ulike markeder.  Det gjør nullutslippsmobilitet til en ambisiøs erklæring for selskapet. Hos Nissan tror vi at verden endres og at mobilitet har en rolle i å gjøre den bedre".

Som del av Nissans langsiktige engasjement om å lede an i masseprodusert nullutslippsmobilitet står PIVO 3 ved siden av Nissan LEAF som en praktisk tilnærming til bærekraftighet for den virkelige verden. Nissan LEAF tilhører kompaktklassen; PIVO er en ultrakompakt bybil hvor målgruppen er single og par med en urban livsstil.

Kommer når den blir kalt på, med automatisk parkering og automatiske ladefunksjoner

Med Automated Valet Parking (AVP) vil PIVO 3 revolusjonere parkering ved å koble seg til og respondere på infrastruktur. Føreren trenger ikke lenger finne en parkeringsplass, parkere bilen eller huske hvor bilen er parkert. PIVO 3 kan parkere automatisk på spesialutstyrte parkeringsplasser. Mens føreren shopper eller gjør sine ærender lader PIVO 3 seg opp eller selger overskuddsstrøm til strømnettet. Senere kan føreren ringe PIVO 3 og kalle den til førerens plassering ved bruk av en smarttelefon. Denne AVP-funksjonen skaper ikke bare mer frihet i privatlivet men den kan også bidra til samfunnet og gi fordeler til miljøet ved å bidra med elektrisitet til det regionale strømnettet. PIVO 3 peker ut veien til mobilitet som en tjeneste - alltid på, tilgjengelig og pålitelig.

U-sving på 4 meter, med null svingavbrudd

PIVO 3 er en usedvanlig kompakt pakke som måler rett under 3 meter i lengde med tre seter i en 1+2 layout. Det kompakte karosseriet og smale dekkbaner med IWM (motorer inne i hjulene) muliggjør en ekstremt liten svingradius med null svingavbrudd. PIVO 3 er veldig smidig og kan uanstrengt parkere på små plasser. Slik manøvrerbarhet hjelper også føreren som har svingt feil inn i en smal gate. I stedet for å måtte rygge ut kan PIVO 3 gjøre en lovlig u-sving på en vei med bare 4 meters bredde. Med tanke på at de fleste offentlige veier i verden er minst 4 m brede betyr dette at en u-sving nesten alltid er mulig med den minimale svingradiusen på 2 m.

Pakken inkluderer elektrisk kjøring, "by-wire"-teknologi og IWM (motorer inne i hjulene)

I likhet med foregående PIVO 1 og PIVO 2 bruker PIVO 3 elektrisk kraft og by-wire-teknologi til å tillate fri layout og minimering eller eliminering av mange mekaniske deler. Også i likhet med PIVO 2 bruker PIVO 3 IWM (motorer inne i hjulene) for å gi hjulene stor bevegelsesfrihet og gi mer rom til kjøretøyets chassis. I tillegg balanserer PIVO 3 fordelene med IWM med brukervennlighet ved å holde hjulrotasjonen innen en rekkevidde som vil bevare en naturlig styrefølelse for den vanlige fører.

Sømløs mobilitet

Ledet av filosofien "vennlig innovasjon" søker Nissan å sikre at kunden føler nyskapende teknologi som enkel å bruke og å forstå. I denne sammenhengen er en av de inntagende egenskapene ved PIVO 3, som den arver fra foregående PIVO 2, grensesnittet Robotic Agent.   Bilen opptrer som en partner eller personlig assistent for føreren, ledet av Robotic Agent. Basert på denne tilnærmingen støtter PIVO 3 et liv med sømløs mobilitet ved bruk av nett og infrastruktur (for eksempel AVP og ladefasiliteter) for å koble seg til byen. Et "smart" personlig filter velger informasjon som er relevant for den gjeldende føreren, plasseringen og kjøretøyet.

Moden eksteriørstyling integrerer bakhjul med smal dekkbane

Eksternt viser PIVO 3 moden styling med dristige overflater og en ny fjæring. Frontfangere som strekker seg ut fra chassiset gir et levende utseende. Lange karosserilinjer kombineres i en dynamisk og aktiv form. Komfortabel mobilitet loves av den nye fjæringen som avslører smal bakre dekkbane på en elegant måte.

Interiørdesign

Innvendig presenterer PIVO 3 et karakteristisk design sentrert rundt førerkontroller som sømløst integreres med interiør- og eksteriørstyling.  Sidekameraer erstatter speil og bruker Nissans Around View Monitor-system for å vise bilens omgivelser og hjelper med å minimere blindsoner. Midtkonsollen har et bredt display for GPS og annen informasjon og sammen med en undermonitor og Robotic Agent er den plassert for diskret samhandling med føreren. Omhyggelig sydd skinn og sølvfargede kanter smelter sammen i et hvitt og "EV-blått" fargeskjema som gir smakfulle omgivelser med høy kvalitet. Jevne overflater øker den raffinerte følelsen i den kompakte kupeen.

Neste trinn urban mobilitet

Med sin hjemmeladingsmulighet frigjør Nissan LEAF føreren fra avhengighet av drivstoff. Den har også potensiale til å lagre fornybar energi og også forsyne husholdningen med elektrisitet. Fra denne "LEAF TO HOME"-koblingen utvider PIVO 3 mulighetene til å inkludere hele strømnettet. Når elbiler representerer en større prosent av bilparken verden over, vil avanserte elektriske kjøretøyer som PIVO 3 kunne hjelpe med å balansere forbruk og etterspørsel av elektrisitet - hele døgnet og over hele byen. En slik kraftfull synergi av smarte byer, nett og elektriske kjøretøy åpner døren til morgendagens urbane samfunn.

Her demonstrerer Nissan igjen sitt engasjement som ansvarlig samfunnsånd for nullutslippsmobilitet med en visjon for måten vi vil leve og kjøre på i nær fremtid.