Det kjente bilmagasinet What Car? kårer nye Nissan Qashqai til årets bil i 2014

  • Nye Nissan Qashqai er tildelt tittelen "Årets bil" av What Car?  
  • Dommerne roser nye Qashqai for dens design, eleganse og verdi for pengene
  • Høyt utstyrsnivå og lave utslipp blir også trukket frem av dommerne
  • Nye X-Trail (som lanseres til sommeren) håver inn lesernes pris - "Reader Award"
Nye Qashqai som lanseres i slutten av februar, er en bil som redefinerer crossoversegmentet. Den har, allerede før lansering, blitt hedret med en av bilindustriens høyeste utmerkelser - nemlig det kjente bilmagasinet What Car? sin "Car of the Year Award" for 2014. På lik linje som forgjengeren, har nye Qashqai blitt designet, utviklet og vil også bli podusert i Storbritannia.  

What Car? sitt dommerpanel kåret Qashqai 1.5 dCi Acenta 2WD som sin favorittmodell blant det nye modellutvalget og roset dens eleganse, raffinement, smidige kjøreopplevelse og lave driftsutgifter. Dommerne fremhvet også nye Qashqais komfort og plass, sammen med dens dieselmotorer og lave CO2-utslipp, som starter på under 100g/km CO2

Sjefsredaktør i What Car?, Chas Hallett, tilføyde: "Nye Qashqai bringer fortreffelighet og stil til en klasse av biler som allerede var fylt til randen av fine modeller og fristende kjøp. Den har et meget elegant interiør og er en fin familiebil. Den gir fantastisk mye verdi for pengene og er en meget verdig "Car of the Year".

Den nye Qashqai kommer i salg i slutten av februar med priser fra 247.900,-. Den bygger videre på den banebrytende originalen og har segmentets beste utvalg av teknologier som gir maksimal trygghet, komfort og kjøreopplevelse.

I tillegg ble den nye Nissan X-Trail tildelt What Car? sin "Reader Award". Konkurransen foregikk på magasinets hjemmeside http://www.whatcar.com/, der leserne kåret den til den mest etterlengtede nye modell i 2014. Nye X-Trail stakk av med seieren foran modeller som Jaguar F-Type Coupe og Porsche Macan. Nye X-Trail kommer i salg i Norge til sommeren.