Nye Nissan Note vinner «SAFETYBEST 2013» for sin Safety Shield-teknologi

  • Nye Nissan Note ble belønnet med «SAFETYBEST 2013» i den årlige AUTOBEST-prisutdelingen
  • Den årlige prisutdelingen anerkjenner de aller beste innen bil i Europa
  • Nissans Safety Shield-teknologi varsler føreren om potensielle farer på veien
Nissan feirer denne uken «SAFETYBEST 2013»-prisen fra AUTOBEST. Denne prisen, som anerkjenner det aller beste innen avanserte sikkerhetssystemer, er i år gitt til Nissan for sin innovative Safety Shield-teknologi som ble lansert på den helt nye Nissan Note.

Ilia Seliktar, juryleder hos AUTOBEST, kommenterte: «Vi er stolte å overrekke Nissan Note «SAFETYBEST 2013» for sin innovative Safety Shield-teknologi. Det er første gang en slikt avansert sikkerhetssystem tilbys til kunder på små B-segmentbiler, noe som markerer et skritt i riktig retning innen sikkerhet for biler i dette populære segmentet.»

SAFETYBEST ser på nyvinninger innen bilsikkerhet og dommerpanelet ble imponert over Safety Shield-teknologien i nye Nissan Note.

Dan Vardie, styreformann hos AUTOBEST, la til: «I år fikk Nissans Safety Shield-teknologi stor oppmerksomhet fra juryen fordi dette er et nytt sikkerhetssystem basert på eksisterende teknologi, men som for første gang integreres i småbilsegmentet. Det er enkelt, men veldig effektivt, en relevant sikkerhetsoppdatering for Nissan Note og et eksempel til etterfølgelse for konkurrentene.»

Nissan Safety Shield

Nye Note er den første Nissan-bilen i Europa som integrerer Safety Shield-teknologien.

Ved å koble sammen tre avanserte systemer, fungerer Nissan Safety Shield som en intelligent co-pilot for føreren ved å bidra til å ta de beste beslutningene i alle situasjoner. Systemet inkluderer filskiftevarsling, blindsonevarsling og varsel om objekter i bevegelse, noe som for første gang bringer premium teknologi til småbilsegmentet.

Ekte teknisk innovasjon har gjort dette mulig, og Nissan kan kjøre alle Safety Shield-funksjonene fra ett enkelt vidvinkelkamera bak. For å holde dette kameraet operativt under alle værforhold, har Nissan utviklet en intelligent, automatisk «vaske- og tørkefunksjon» som holder linsen ren.

En annen funksjon som gjør sin debut i B-segmentet er Nissans anerkjente Around View Monitor, en funksjon som gir føreren en utrolig 360 graders oversikt i fugleperspektiv til hjelp under rygging, parkering på trange steder osv.

Både AVM og Safety Shield er bygget inn i Notes forbedrede NissanConnect satellittnavigasjon, Bluetooth og audiosystem. Nå drar systemet også fordel av en større 5,8 tommers skjerm, og det nyeste systemet omfatter Google® «send to Car» navigasjonsprogramvare som gjør at du kan planlegge ruten hjemme og overføre den direkte til bilen. Ytterligere tilkoblede tjenester omfatter Google® Points of Interest (POI), de nærmeste drivstoffprisene, pluss fly- og værinformasjon.

Nissan Safety Shield-pakken består av de følgende tre teknologiene:

Blind Spot Warning

Dette er en funksjon som tidligere var reservert for biler i premiumsektoren; Nissans system bruker det bakmonterte vidvinkelkameraet for AVM-systemet i de skjulte blindsoneområdene på begge sider av Note. Hvis det oppdager en bil i en av blindsonene lyser det opp et diskret varsellys i glasset på Notes sidespeil. Hvis føreren blinker for å skifte fil og systemet oppdager en bil i fareområdet blinker lyset og gir fra seg et lydsignal.

Lane Departure Warning

En annen funksjon fra premiumklassen som gjør sin debut i B-segmentet er Lane Departure Warning som oppdager om bilen er i ferd med å gli ut av filen. Mens du kanskje forventer at det trengs et kamera montert i frontruten eller et radarsystem for denne funksjonen bruker Note nok en gang sitt vidvinkelkamera for AVM-systemet. Avansert dataprogrammering registrerer selv den svakeste veimerkingen, noe som lar bilen avgjøre om den er på vei ut av posisjon uten å bruke blinklyset.  Hvis den gjør det gis et varselsignal til føreren for å korrigere sin posisjon på veien. Systemet er satt opp slik at det automatisk justerer sensitiviteten når du kjører på landeveier for å gi rom for en annen kjørestil.

Moving Object Detection

Denne nye funksjonen bygger på kapasiteten i Around View Monitor og gir føreren en effektiv digital co-pilot som hjelper til med å se hva som kan komme i veien under rygging. Mens konvensjonell parkeringshjelp advarer føreren om en gjenstand som er i veien gir Moving Object Detection et lydsignal og en visuell varsling hvis noen eller noe beveger seg bak bilen, for eksempel et barn som går mot bilen mens du rygger. Vidvinkelkameraet for AVM-systemet har en konveks linse og er montert på bakluken. Derfra gir det et utsyn i overkant av 180 grader og gir dermed et unikt synsfelt bak bilen. Bilder fra kameraet vises på den 5,8 tommer store Nissan Connect-skjermen.