NYE NISSAN QASHQAI: NY VERSON AV DEN DEN ORIGINALE CROSSOVEREN

Nissan avduker den helt nye crossovermodellen

  • Dristig design kombinert med bransjeledende teknologi bygget opp rundt suksessen til crossoverpioneren Nissan Qashqai
  • Interiørdesign, materialer og spesifikasjoner av høy kvalitet
  • Teknologier som gir maksimal bekvemmelighet, komfort og kjøreegenskaper i crossoversegmentet
  • God effektivitet med CO2-utslipp fra kun 99 g/km
  • I salg fra februar 2014.
Dagen i dag er den viktigste milepælen i crossoversegmentet på syv år. I 2007 lanserte Nissan en modell som ble crossoverpioneren som ble solgt til 2 millioner kunder, og som snart ble etterfulgt av en rekke andre. Nå kommer neste generasjon av den populære modellen.

Med Nissans varemerker for innovasjon og spenning i kjernen er nye Qashqai avslørt i London, og signaliserer dermed starten for en ny generasjonn crossovere. En liten, men viktig andel Qashqai-eiere fra hele verden (ca. 5000) sendte inn bilder som representerer det beste innen teknologiinnovasjon. Disse bildene ble lagt til grunn for utformingen av nye Qashqai, og i dag ble den ferdige designen avslørt.

Nissans Qashqai har lenge vært en etablert leder på crossovermarkedet, med over 2 millioner produserte biler siden 2007. Nissan appellerer til førere i C-segmentet som vil ha mer stil, teknologi og spenning, men også til kunder som ønsker en mindre bil med større effektivitet. Nye Qashqai vil styrke Nissans ledende posisjon i crossovermarkedet når den kommer i salg på utvalgte markeder rundt om i verden i februar 2014.

Intelligent teknologi

Enestående teknologi, en ny crossoverdesign og forbedrede kjøreegenskaper utgjør ryggraden i nye Nissan Qashqai.

Nye Qashqai er 47 mm lenger enn dagens modell, og den er litt lavere og bredere for å gi bilen et elegant og tydelig design, samtidig som den beholder crossoverstilen med kompakt størrelse og hevet førerposisjon.  Distinkte funksjoner som kamskjellformet panser, bidrar til et flott nytt design, samtidig som den beholder Qashqais sterke, visuelle DNA.

Som med alle nye Nissan-modeller, er Qashqai fullpakket med innovativ teknologi. Føreren tilbys omfattende teknologipakker som forsterker alle sidene ved kjøringen. Nissans Safety Shield-teknologier inkluderer nå automatisk nødbremsesystem (AEB), filskiftevarsling og gjenkjenning av trafikkskilt, samt flere andre hjelpefunksjoner for føreren. Intelligent parkeringsassistent gjør lukeparkering og manøvrering på trange plasser til en lek. Nye Qashqai er utformet for å gjøre den beste teknologien mer tilgjengelig enn før.

Motorer og girkasser

Det å kombinerer vanlig passasjerbileffektivitet med eventyrfølelsen i en SUV, har alltid vært en av de viktigste sidene ved en crossover. Nye Qashai kommer med flere nye, effektive og raffinerte bensin- og dieselmotorer.

Lanseringsutvalget omfatter fire motorer: to bensinmotorer og to dieselmotorer med valgfritt to- eller firehjulsdrift:

  • 1,2 DIG-T 115 hk (85 kW)
  • 1,6 DIG-T 150 hk (110 kW)
  • 1,5 dCi 110 hk (81 kW)
  • 1,6 dCi 130 hk (96 kW)
Kundene kan også velge manuell girkasse eller den helt nyeXtronic automatgirkassen. Den nye Xtronic-girkassen er utviklet spesielt for den nye generasjonen Qashqai, og er tilgjengelig med 1,6 dCi-motoren.

Denne meget avanserte girkassen er basert på prinsippet om konstant variabel giring, men er utviklet for å gi en mykere og mer naturlig kjøreopplevelse. I motsetning til vanlig variabel giring vil Qashqais Xtronic girkasse etterligne oppførselen til vanlige Muti Ratio automatgirkasser ved hard akselerasjon og trinnvis veksling. Ved mykere kjøring vil forholdene justeres for å gi den beste smidigheten. Det betyr at Xtronic-girkassen gir føreren det beste fra begge verdener, med ultramyk kraftlevering ved lav belastning og en direkte ytelseslevering ved høy akselerasjon.

Innovasjonen forsetter med nye Qashqais drivverkutvalg, som er større og mer effektivt enn tidligere. Alle motorene bruker en turbomater for å redusere kapasitet, utslipp og drivstofforbruk, samtidig som de beholder den beste ytelsen med bransjeledende lave CO2-utslipp fra helt ned i 99 g/km. Effektiviteten styrkes videre gjennom et omfattende vektreduksjonsprogram som resulterer i en reduksjon på opptil 40 kg på enkelte modeller, til tross for alt nytt utstyr.

 

Neste generasjon crossoverdesign

På innsiden vil en heving av material- og designkvalitet gi en betydelig større appell. Allsidigheten er også en viktig crossoverattributt; Nissans ingeniører har funnet innovative metoder slik at nye Qashqai passer godt inn i førerens livsstil. Med bedre passasjerplass og større lastekapasitet, takket være et variabelt gulvsystem, har nye Qashqai også plass til oppbevaring av hattehyllen når den ikke brukes.

Nye Qashqai er den første modellen som er basert på den nye CMF-plattformen (Common Module Family) - et Renault/Nissan-samarbeid som gir enestående ingeniørkunst til kundene.

Nye Qashqai er utviklet og produsert i og for Europa av Nissans eksperter i Nissan Design Europe (London, Storbritannia) og Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Storbritannia og Barcelona, Spania)  Mange innspill har også kommet fra Nissans ingeniører og teknikere i  Atsugi, Japan.