NYE QASHQAI I DETALJ

Teknologi

 

Teknologiske høydepunkter for nye Qashqai:

 • Nissan Safety Shield-pakker som omfatter:
  • Front Collision Avoidance
  • Driver Attention Support
  • Trafikkskiltgjenkjenning
  • Filskiftevarsling
  • Blindsonevarsling
  • Bevegelsesdetektor
  • Fjernlysassistanse
 • Nissan chassis-kontroll
 • LED lyspærer som bruker 50 prosent mindre strøm enn tidligere Xenon-pærer
 • Intelligent parkeringshjelp
 • Nye NissanConnect med integrering av smarttelefon app
 • Around View Monitor
I kjernen av nye Qashqai finnes det mye tilgjengelig teknologi. Innovasjonspakker som kombineres for å skape en unik samling teknologier for kjøreassistanse som øker sikkerheten og bekvemmeligheten.

Nissan Safety Shield er en samling funksjoner som forbedrer sikkerheten for både fører og passasjerer, og som er helt i linje med Nissans visjon om null ulykker og som understreker selskapets engasjement for å produsere biler som kan kjøre på egenhånd innen 2020.

Saftey Shield-teknologiene i nye Qashqai inkluderer følgende funksjoner:

 • Front Collision Avoidance
Ved å lese av veien med hjelp av et innebygdt radarsystem kan Qashqai tilby tre assistansenivåer. Først og fremst finnes det en varsling med lyd som gjør føreren oppmerksom hvis avstanden til bilen foran minsker. Hvis føreren ikke reagerer, vil bremsene automatisk begynne oppbremsing.  Hvis avstanden fremdeles reduseres, aktiveres bremsene fullt ut og stopper bilen helt om nødvendig.
 • Driver Attentioan Support
Nye Qashqai varsler deg også hvis den oppdager at du føler deg døsig eller trøtt. Bilen bruker ca. 10 minutter på å "lære" seg din kjørestil, og Nissan Safety Shield overvåker kjøringen og varsler deg på dashbordet hvis kjøringen blir ujevn, slik at føreren kan ta en pause.
 • Trafikkskiltgjenkjenning
Førerne av nye Qashqai kan kjøre trygt og i henhold til loven ettersom hastighetsgrensene automatisk gjenkjennes av frontkameraet og gir informasjon til føreren. Denne funksjonen fungerer i hele Europa, uansett standard på veiskiltene. Den kan også gjenkjenne at noen land krever en reduksjon av hastigheten avhengig av værforholdene, så både hastighetsgrensen for vått og tørt føre vises for føreren.
 • Filskiftevarsling
En flott funksjon for veibaner med flere filer. Filskiftevarslingen varsler deg så snart du begynner å kjøre utenfor filen. Avansert dataprogrammering oppdager selv de svakeste veimerkingene og gjør det mulig å fastslå om bilen er på vei ut av posisjon uten å bruke blinklyset. Hvis den gjør det gis et varselsignal til føreren for å korrigere sin posisjon på veien.
 • Blindsonevarsling
Nissans system bruker de bakre kameraene for å oppdage biler i blindsonen på begge sider av bilen. Hvis det oppdager en bil i en av blindsonene lyser det opp et diskret varsellys i glasset på sidespeilet. Hvis føreren blinker for å skifte fil og systemet oppdager en bil i fareområdet blinker lyset og gir fra seg et lydsignal.
Bevegelsesedetektor
Qashqai er tilgjengelig med parkeringssensorer foran og bak, som varsler føreren under manøvreringen og viser dette på displayet på Qashqais kombimeter. I tillegg har Qashqai også en bedre versjon av Around View Monitorens "fugleperspektiv" i parkeringsassistenten. Hvis objekter kommer innenfor den sonen som de fire kameraene dekker, vil systemet varsle med lyd og vise hvilket område som objektet befinner seg i. Vidvinkelkameraet for AVM-systemet har en konveks linse og er montert på bakluken. Derfra gir det et utsyn i overkant av 180 grader og gir dermed et unikt synsfelt bak bilen. Bilder fra kameraet vises på den nye, store  7" store Nissan Connect-skjermen.
 • Fjernlysassistanse
  Et kamera med høy oppløsning kombinert med avansert programvare gir en sofistikert og automatisk assistanse for fjernlys og nærlys i nye Qashqai. Systemet optimaliserer bruken av frontlysene for å gi maksimalt lys under alle omstendigheter.  
Safety Shield er bare én del av all teknologi som tilbys i Qashqai. Andre funksjoner inkluderer:
 • Nissans chassis-kontroll
Nissans nyeste chassis-kontroll kan forbedre selve kjøreturen og håndteringen av bilen. Denne kunnskapen er hentet fra utviklingen av superbilen GT-R og tilbyr funksjonalitet fra Limited Slip Differential. Mens bilens VDC-system (Vehicle Dynamic Control) korrigerer tap av trekkraft, vil Nissan chassis-kontroll aktivere spesifikk bremsekraft i lavere hastigheter til hvert hjul for å hjelpe i kurver og gi en mer dynamisk følelse som ikke forstyrrer kjøreopplevelsen. I tillegg, når du kjører på ujevnt underlag, vil Nissan chassis-kontroll aktivere bremsene på hvert individuelt hjul for å øke komforten for både fører og passasjerer.
 • Intelligent parkeringshjelp
Systemet vil automatisk gjenkjenne den tilgjengelige plassen, og Nissans intelligente parkeringsassistent krever bare 80 cm plass i tillegg til bilens lengde for å kunne automatisk styre bilen på plass. Alt føreren trenger å gjøre er å følge instruksjonene på skjermen og kontrollere kjøringen deretter. Systemet kan også parkere bilen på vanlige biloppstillingsplasser ved hjelp av fugleperspektivet som fås ved hjelp av Around View Monitor systemet for å gjøre parkeringen lettere.
 • Nye NissanConnect
Den nye crossoveren blir den første modellen som leveres med det nye NissanConnect-systemet. Med en 7" skjerm kan NissanConnect også tilby tilkobling av smarttelefoner slik at føreren kan ha kontakt med resten av verden, uansett hvor turen måtte gå. I fremtiden vil det finnes tilgang til den rekke apper, blant annet for musikk, sosiale nettverk, underholdning og reise på den 7" store fargeskjermen. Nye NissanConnect bygger på den nylig introduserte Google® "search and send-to-car"-funksjonen som gjør at føreren kan planlegge turen hjemmefra. 

Systemet omfatter Bluetooth audio-streaming og intergrasjon av mobiltelefoner samt kontakter for AUX-in og USB samt DAB-radio.

I tillegg til NissanConnect-skjermen får føreren ekstra funksjoner på dashbordet. Den viser noen av de avanserte funksjonene på en 5" TFT fargeskjerm med 12 grafiske displayer som man veksler mellom. Systemet kan tilpasses de forskjellige fargene i Qashqai, og funksjonene inkluderer råd og varslinger som inkluderer gjennomsnittshastighet, faktisk hastighet, drivstofføkonomi, navigasjon, trafikkskilt, Nissan Safety Shield, Nissan chassis-kontroll, økomodus, samt dekktrykksinformasjon og momentinnstillinger for firehjulsdrift.  I tillegg kan føreren justere rattet, lysinnstillingene, autolysfølsomhet, vindusviskere og låsemekanismen og innholdet i kjørecomputeren.